reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Cześć dziewczyny...Co do zwolnień lekarskich to nie musicie się niczym martwić. Ważne jest tylko, żeby nie było przerw między zwolnieniami. Gdy będzie się zbliżał 182 dzień zwolnienia wasz ginekolog powinien wam wystawić opinię o przebiegu ciąży i takie zaświadczenie zanosi ktoś za was do ZUS-u (bo wy oczywiście musicie leżeć ;)), lub wysyłacie poleconym. Po kilku dniach najprawdopodobniej dostaniecie odpowiedź, że okres zwolnienia zostaje przedłużony do czasu porodu. Na komisje raczej was nie wezwą, bo co kobieta w końcówce ciąży może symulować - zdecydowanie nic!!! Tak było ze mną w pierwszej ciąży...więc nie martwcie się na zapas.
A teraz ja mam pytanko, może ktoś będzie wiedział co mi dolega. Boli mnie w okolicy krzyża po prawej stronie i to najczęściej jak się położę. Wtedy nawet nie mogę się podnieść. Czy to może być nerka? Dodam, że moje wyniki moczu są kiepskie - lekarz przepisał mi Furaginum, a o tych pobolewaniach jakoś ciągle zapominam powiedzieć mojemu ginowi (jaka ja roztrzepana :D ) Za każdym razem mam robione USG więc zapominam o całym świecie widząc moje maleństwo...coś wspaniałego.
Pozdrawiam sierpnióweczki...

reklama
Hej!!!
Niuńka czy jesteś pewna że w sprawie zwolnień tak samo będzie po tej zmianie przepisów z 8 lutego 2005? Co do tego bolącego krzyża. Ja mam dokładnie to samo i to raczej nie są nerki. Może byc tak że część krzyżowa kręgosłupa zaczyna zmieniać nieznacznie swoje położenie i stąd mogą się te problemy brać. Ale zapytać lekarza nie zaszkodzi.
Pozdrawiam.

Witma Moje Drogie.
wracam do Was ponownie. Ja jestem mama troche sierpniowa a troche lipcowa. Termin mam na 2 sierpnia wiec tak naprawde stanem rozwoju ciazy bardziej lipcowa ( z miesiaczki wynika PTP na 24 lipca, z USG na 2 sierpnia).
Wreszcie dziś nauczyłam sie zamieszczac zdjecia. Wiec chciałabym Wam przedstawic siebie i mojego dzidziusia.
Oto wiec ja:
prohibicja1012up.jpg

i mój dzidziuś w 14 tyg.
mojadzidzia14tydz4mr.jpg

A w odpowiedzi, którejś z dziewczyn. USG 3D robiłam w CM LIM w Mariott u lekarza DR Maja - który prowadzi moja ciaze. Płaciłam ze znizka 160 zł. Myśle, że normalnie kosztuje ok. 200zł. Ale czy nie wart patrzac na to zdjecie?? :) :)

hej!
fajnie że jest coraz wiecej, NiaNiu dzieki za info o usg 3d.
kobitkia powiedzćcie mi czy wy tez macie ochote kopnąć ten świat czasami w tyłek? bo ja od 2 dni mam taka wielką ochote że ....... jesli wam sie to zdarza powiedzcie co robicie. byle nie spacerki i słodycze na poprawe humoru
pozdrawiem!

Anecik jestem pewna co do tych zwolnień. Teraz także przebywam na zwolnieniu i rozmawiałam z lekarzem na temat zwolnienia, więc nie musisz się niczym martwić.
Pozdrawiam

Witam wszystkich,

To zdjęcie 3D jest naprawdę super! Ja chcę się wybrać na takie przy badaniu połówkowym i nagrać sobie dzidzię na pamiątkę. A jak oglądam usg to też zapominam o wszystkich pytaniach do lekarza. Wogóle jestem ostatnio strasznie roztrzepana i zaczynam robić bardzo dziwne rzeczy ale przynajmniej się czasami pośmieję. M

Mnie też czasami bolą plecy ale myślę Niuńka że lepiej tego nie lekceważyć i skonultować z ginem. Zawsze to specjalita. A przynajmniej powinien być.

No to mamy Anecik prawie ten sam dzień! Na razie boję się myśleć o porodzie a jeszcze bardzej denerwuje się mój mąż. Ja chcę mieć poród rodzinny ale on mówi że przeraża go że ja będę tak cierpieć gdy on będzie musiał stać bezsilnie z boku. Na razie powiedziałam mu że sama nie będę rodzić ale tak na poważnie to jeszcze nie omówiliśmy tematu. A jak wy chcecie rodzić????????????????????

pozdrawiam,

;)

Hej!!!
Happy co do USG to ja też będę miała w 20 tygodniu!!! O porodzie jeszcze nie chcę myśleć!! Mój mąż ma podobne obawy jak Twój. Ale nic na siłę. Obecnie zabieram się za kupowanie mebli do dziecinnego pokoju. Powiedzcie mi kiedy powinno sie zacząć czuć ruchy dziecka?? Kiedy najlepiej zacząć gromadzić wyprawkę dla Maleństwa??
Pozdrawiam!!!!

Hej!!!!
Niania gratuluję Ptaszka!!!!! Tatuś zapewne pęka z dumy!!!! No i jak sie Mały "ustawił" do tej fotki!!!! Czujesz już ruchy maleństwa???
Pozdrawiam serdecznie!!!!

reklama
Hej NiaNia ...wielkie, olbrzymie GRATULACJE!!!
Świetnie wyszło to usg. Dowód na to, że to chłopiec niezbity :). Ja mam nadzieje, że przy kolejnej wizycie też poznam płeć maleństwa. Marze o drugiej córeczce, jednak najważniejsze jest aby było zdrowe.
Pozdrowionka dla przyszłych mamuś

Do góry