reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

martuś to fajnie że sobie pojechaliście gdzieś :)
Mailen u nas to samo rozregulowanie pełne, Majka zasypiała koło 11.30-12 a dziś o 10 :) w sobotę spałą 3xpo 40min, codziennie jest inaczej, mam nadzieję że jak te upały przejdą to jej się też ułozy

słowiczku a ty dawałas bebilon 3 zastępjąc jeden posiłek, potem drugi itd ???

reklama
marta taki pchacz też oglądałam, ale dla mnie odpadł bo nie miał oparcia
a ten nasz tak się tłucze na chodniku że łooooooooo, muszę Krzyśkowi powiedzieć żeby okleił te kółka gumą

no własnie co ten zuzaczek nie gada z nami ???

Z poczatku mieszałam. Później zastąpiłam jeden posiłek.
A teraz, że zostało mi jeszcze troszkę tego HA to raz mieszam a raz daję całość nowego mleka. Bo chce wykorzystać zapasik, który mi pozostał...
A jak Majuchna piła zwyklą 2 to bez żadnego problemu możesz podać jej 3.

Majka to wszystko jak małpa kit ;D dziś jak kupiłam maliny, to tak się darła pod sklepem na mnie że aż obciach było tylko daaaaaaa mama daaaaaaaaaaaaaaa MAMA DAAAAAAAAA, jakby tydzień nie jadła ::) basem zaciągała ;)

chyba powiem męzowi żeby dziś kupił to dam jej rano jutro i zobaczymy czy będzie ok

a wiecie że chyba będe kręcic polską zaklinaczkę dzieci ??? tak wnioskuję po reklamach gdzie szukają nieznośnych dzieciaków w wieku chyba około 2 lat :) może za rok zgłosimy nasze diabełki ;D

no u mnie to samo normalnie jak patrze na swoje cycki to dwa naleśniki !! kiedy to sie skończy  ::) normalnie od 21 do 7 co chwila ::)
a dzieci butelkowe to ile butli na noc ?? bo Majcia to żarłoczek a reszta ???

ale mnie ta noga boli !!!

dzis cały dzien przed kompem bo mam dwa śluby do obróbki i Liwia męczy teściową a dla mnie luz !!!

Ja też kupiłam ten bebilon3, bo myślałam, że to przez to te moje Szkraby nie chcą jeść wieczorem, ale też tyłek wypieły i wczoraj dopiero o 22 na śpiąco obaliły po 250 ml bebilonu i do tego 5 miarek kaszki smakowej. Ale nocka była już o niebo lepsza, nawet się w miarę wyspalam. Mam nadzieje, że nie zapeszę.
Gaga, ja zastąpiłam najpierw jeden posiłek i zobaczyłam co się będzie działo, a teraz jedzą już dwa z tego bebilonu i jeden to kaszka mleczno-ryżowa.
A właśnie Słowiczku, jak u Was z kupkami po tym bebilonie, bo u nas jakby luźniejsze były?? Ostatnio to robiły takie twarde, że aż widać było że im cięzko zrobić, a teraz takie luxne są.

Justynka, moje jak jedzą normalnie ( bo ostatnio to róznie z tym) to zjadają około 20-20.30 jakieś 200-250 ml mleka + 5 miarek kaszki smakowej albo kleiku ryżowego tylko przez smoka, ale taka gęsta ta kaszka. I potem dopiero rano około 7-8, znowu kaszka taka jak na wieczór. A tak jak teraz to jak nie zjedzą wieczorem, to koło 22-23 na spiąco je karminy i potem też dopiero rano,a jak się w nocy obudzą to dostają zazwyczaj pić.

kurcze marta ale fajnie masz z małymi, Majka to w nocy jak chce jeść to się nie nabierze ani na picie ani na smoka
powiedzcie mi co jest bardziej syte mleko (np. bebilon) + kaszka ryżowa lub kleik, czy kupowana gotowa kaszka mleczno - ryżowa ???

reklama
Marta u nas kupy cały czas luźniejsze nawet jak nie jadł 3 tylko 2HA. Nie wiem dlaczego...
Może jak upały się skończą to będę mogła więcej powiedziec cos na ten temat.
Justyna, mój Łukasz zjada o 19 tak okło 150 ml. mleka z kaszką(1,5 miarki) potem około 23 od 150do240ml mleka z 2 miarki kaszki. Nie raz wytrzymuje do 6 czy 7 rano a nie raz juz o 5 drze mordziatkę o flachę!!!
Marta ale masz fajnie, że laski jedzą Ci takie gęste mleko. U mnie jak zrobie, to kaszka praktycznie zostaje na samym końcu w butli i małemu leniowi już nie chce się gęstego ciągnąć przez flachę.A dziurę w smoku ma wyrąbaną....
Gaga, nie pomoge Ci bo nie jadamy kaszek mleczno ryżowych.

Do góry