reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

reklama
Cześć Kobietki.

Wczoraj wogóle nie mialam czasu do Was zajrzeć. Wieczorem przyszli znajomi i siedzieliśmy do 1 w nocy,, wiec dzisiaj padam na twarz. Chciałam się chwilke przespać z Małymi ale niestety Ala sie przebudziła i musiałam ją usypiać od nowa.

Marzenaalicja, gratulacje!!!!!!!!!!!

hejka!!!
U nas nocka w miarę...
Ale młody o 5 regularnie urządza darcie o jedzenie. Dostanie flachę i śpi dalej.
Wydaje mi się, że mleko 2 już nie wystarcza i dziś już zakupiłam mleko oznaczone 3 czyli od roczku. Tylko mam problem. Młody do tej pory jadł mleko HA, a trójki niestety już nie mam z oznaczeniem HA i trochę się boję jak zareaguje na to.
Chyba będę musiała stopniowo przyzwyczaić go do zwykłego. Zobaczymy jaki będzie efekt. A jak nie wyjdzie to co, zostaje tylko nutramigen??
A waszym dzieciom wystarcza jeszcze 2 czy już podajecie 3??

Majce chyba wystarcza 2 zresztą ona mleko je 2x dziennie + kaszka mleczno - ryżowa
dalej padam na ryj, Majka spała dokładnie 45min więc zanim się położyłam i zasnęłam to ona już się obudziła, jestem wściekła, aż się popłakałąm z tej złości, musiałąm wyjść z pokoju jak się obudziła, bo mnie szlag trafiał, musze ochłonąć

Olo przed południem śpi godzine, a wiec sie obrobiłam... mój maż łaskawie dzisiaj na obiad robi grila a wiec nie muszę sie wysilać...ufffffffff...jak ja nielubie gotowac....ajestem technologiem żywienia...hahah...apstrakcja...Olo troche marudzi dzisiaj chyba z tego uału...
wiecie co on dzisiaj zrobił...wypełzał z wózka , dobrze ze zawisł na rękach bo by zaliczył glebe... aż mi serce staneło na moment jak go zobaczyłam takiego wiszacego... ale w pore zareagowałam... teraz nie wyjade wózkiem jak niebedzie zapiety....
chyba pójde na spacer na troche ... obrobiłam sie troche ....

No a ja uspałam Amelke po 12 i jem hmmm Sniadanko a te urwisy hałasuja i podlatuja pod moje drzwi i ciociu ciociu uf jak mała obudza to.....

Nie wiem co robić Amelka przedwczorajzrobiła ze 4-5 kupiszony rzadkie i strasznie śmierdzace dałam jej na wieczór smecty troche i lakcid i wczoraj zrobiła tylko raz i po południu ale taka sama no i dzis rano znowu i znowu dałam lakcid i narazie cisza nie wiem co jest grane ????

Hello :laugh:

No nie mam czasu tu zaglądać :(. Wczoraj przyjechała koleżanka, później znajomi. BYło super miło ale znowu poszłam spać ok 1 a o 7 wstawałam na jazdy. O 4 Marysia zrobiła popubdkę i do 5 nie mogła usnąć. Byłam zła jak osa :( :mad:

Słowiczku ja też się zastanawiałam nad 3 bo i tak trzeba wprowadzać po woli - zastępując najpierw jeden posiłek i później kolejny i tak do całkowitego przestawienia. Marysia chyba też się nie najada tym mlekiem bo wczoraj o 22 zjadła 300 ml mleka (co jest baaaardzo nietypowe) a o 4 znowu chciała jeść. Może po tym mleku będzie spała dłużej. ::) :p

Co do przypinania Marysi w wózku czy krzesełku do karmienia to u nas konieczność. I w jednym i w drugim Marysia baardzo ładnie wstaje :p

Margerita a te kupki to moze po basenie ???

Agata nie wiem ale raczej nie bo na basenie byłeśmy wczoraj a kupki to juz 3 dni

A co do mleka to Amelka 3 NAN ma juz od 9 m-ca a nawet tydzien przed 9
na chyba ze nie ma w sklepie gdzie robie zakupy a mi trzeba na juz to biore 2 ale żadko
a samo mleko Amelka je tylko ok5-7 rano zależy jak wstane a na noc to zjada cała szklanke pełniutką jakieś 250-260ml.bardzo gęstej kaszki z bobowity najchętniej malinowej na Nan 3 i przesypia całą noc twu twu twu

reklama
No, właśnie młody do niedawna przesypiał ładnie nockę a od tygodnia fisiuje. Ogólnie przez noc zjada prawie 400ml.
Ja Gabę przyzwyczajałam do nowego mleka zastępując najpierw jedną miarkę nowym mlekiem systematycznie zwiększając nowe mleko a stare eliminuję. Tak aby dla organizmu nie było od razu szoku.
Nie wiem czy robię dobrze, ale kiedyś lekarka mi tak poradziła, i zdało to egzamin.
Wiem, że na ten temat są zdania podzielone...

Do góry