reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Jestem, jestem. Jeszcze Wam powiem jak w zeszłym roku świętowałam imieniny. Przez cały tydzień przed pytałam męża czy jz ma dla mnie prezent. A w samym dniu imienin siedzieliśmy sobie w domu. Zrobiłam kaczkę na obiad i ciasto i tak sobie siedzieliśmy, bo to akurat była niedziela, a Misiulka wtedy jeszcze ciągle spała. Krzysiu wyszedł na balkon i woła do mnie: a po co twoi rodzice idą? I po co mają kwiaty? Myślałam, że go zatłukę.
Atol, Michaś od kilku dni ma juz cztery zęby.

reklama
atol zaraz nam napisz jak usg
arabella ale łoś normalnie rasowy z twojego chłopa, mój pięknie pamięta o wszystkich imprezkach i rocznicach, ma szczęście ;D
ide spać Majka przed chwilą zasnęła i się wierci, no ale ją pochwaliłam dziś to mam, koniec z chwaleniem

atol powodzenia na USG ciotki trzymaja kciuki żeby wszystko było w porządku i żeby Hania miała silnego zdrowego braciszka (choc jeszcze na tym etapie to nie wiadomo czy siostrzyczka czy braciszek) ale najwazniejsze zeby zdrowiutkie ;D
a co do ząbkow to Olek ma 6 ale tez byl okres ze mu sie zatrzymaly i od kwietnia byla cisza, az dopiero teraz dwie dolne dwójeczki
czy Wy tez dzis macie taki dziwny układ bb???bo mnie to wkurza ::)

No dziewczyny ciesze sie niezmiernie że choroba poszła precz i moge sie zając przygotowaniami do imprezki Roczkowej ::) nie mam pojecia tylko jaki tort zrobic.Zawsze robie taki na zimno z kremem jogórtowym którym wszyscy sie zajadają i jest lekki.Ale nie wiem czy coś nie zmienić.Jak któraś ma jakiś dobry przepis podrzuccie.
Mąż odbierający poród powiedział że tej sytuacji nie potrafi opisac i ja mu sie nie dziwie .Ale tez uważam że dzielna bestia z niego.

Mój poród planowany termin na 12 lipca.6 lipca laduje w szpitalu bo mały przestawia sie w poprzek i grozi cesarka w każdej chwili.Normalnie w tym przypadku nie da sie urodzic.Ale lekarz czeka......może mały sie nakieruje główką..........i co nakierował sie .Wtedy 19 lipca już po terminie stosują jakieś zastrzyki na wywołanie .Ostani zastrzyk w dniu20 lipca rano a 20 na 21 o północy odchodza mi wody i menczymy sie do dnia 21 lipca godz.19.55 Po odpetleniu pempowiny tule mojego Bartunia a mąż tuli nas piekne buuu.......... ze szcześcia .A mówili że z drugim łatwiej.dla mnie dłuzej i gorzej

Marta ty popatrz na allegro tam jest naprawde taniej.i ja myśle że nie ma co sie krempowac niech dadzą kaske a ty kupisz.Każdy da ile uważa i nie bedziesz nikogo naciągać na drogie prezenty.A jak uzbierasz to kupisz.u nas wiekszość gości daje kaske żebysmy my cos kupili.Dla mnie to super rozwiązanie :p

Słowiczku jak mój mały bawi sie w piasku to ja zawsze wygładam gorzej od niego tzn.jak ja bym sie w nim bawiła :laugh: pełno piachu wszedzie
Gaga zamiast kąpac małą w nadmanganianie potasu spróbuj w" AZULANIE"- to taki specyfik z rumianku i też wysusza i nie jest sie fioletowym

Mailen no u nas górne najpierw ale nie mam pojecia jak powinny wychodzic ::) grynt że wychodzą ;)
Atol powodzonka na USG i pochwal sie co słychać u Okruszka

Bibi,. ja patrzyłam na allegro i tam 175 zł kosztuje. Tylko szukałam czy w pobliżu nie ma jakiegoś sklepu żebym mogła na żywo obejrzeć.

Atol, my mamy dwa ząbki, to znaczy Ania, bo Ala ma 6, zapomniałam się pochwalić, że wyszły nam górne 2. I wiecie co u Ani jest to dziwne, że ma dwie dolne jedynki i teraz zamiast górnych jedynek, wyżynają jej się górne dwójki, spoko nie. A jedynek wogóle nie widać.

Spadam spać.

Jestem zła na męża jak cholera. Ale szkoda gadać.

Dobranoc.

marta15 pisze:
Moje Szkraby śpią. Ale trochę mnie kosztowało uspienie ich. Czy Wasze dzieci też nie maja ostatnio apetytu?? U mnie jest tragedia, szczególnie jeżeli chodzi o mleko. Teraz poszły obie spać głodne, bo kaszka jest beeee. Wczoraj też tak było,nie wiem o co chodzi. Ale wiem jedno ja już wymiękam, codziennie wieczorem jest oisk, wrzask, bo oczywście nie będzie jedzenia i spania, aoczy trą marudzą, bawić się nie chcą. Załamka :( :( :( :(

Moje dziecko też oprotestowało mleko. Teraz na noc zjadła może 80 ml a ostatnimi czasu jadła i po 240 (woda plus mleko). A usypiałam potwora 50 minut. :mad:

Joanna - a czemu ty biedna oxytocynę dostałaś skoro miałaś pełne rozwarcie ???

Ja już chyba nic nie kupuje bez sprawdzenia ceny necie ::). Ale z mojej praktyki wynika, że nie zawsze jest taniej w necie ale kupując przynajmniej jestem pewna, że nie przepłacam. To samo przy budowie domu - najpierw serch a później dopiero umawianie się z fachowcem.

Atol - Marysia też ma 2 zęby, idą górne i to 1 i 2 na raz ale to pewnie jeszcze trochę.

Gaga - ty chyba pijesz tę herbatkę Herbapolu wspomagającą odchudzanie. I co działa, bo ja bym chciała też spróbować ale boję się że one za bardzo przeczyszczają :p

reklama
Do góry