reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Heja

Ale tu pustki, pewnie przez pogodę. ;)

Żużaczku, nenar - duuuużo zdrówka dla dzieciaczków i wytrzymałości.

Dzisiaj i wczoraj byliśmy na działceczce, dzisiaj spotkanie ze znajomymi -- było baaaaardzo miło i Marysia była bardzo grzeczna.
Tylko wczorajsza noc znowu do bani. O 3 w nocy pobudka na jedzenie i niespanie prawie do 4. O co tu chodzi. ???

Z jedzeniem Marysi muszę kombinować bo jej śniadanie to 2 danonki i troszkę bułki jak jest dobry dzień. Z tym jedzeniem to chyba podobnie jak u Tomka Anety bo Marysia dostawała leki łyżeczką bo mleko pije bez problemu a ta łyżeczka od danonków jest po prostu nowa. Jak nie zje śniadania to później musi zjeść mleko bo nic innego nie pije. I to takie zamnięte koło.

reklama
Dobra spać, spać spać. Jeszcze tylko muszę sprzątnąć na tyle, żeby Kasia rano mogła wejść do domu bo wsztstkie torby z wyjazdu tam położyłam.

Dobrej nocki

Witam  :)
Evelinka, wekuje i mam dwa tygodnie z głowy  ;D
Anda, uważaj, bo ten Bułecka to już zarezerwowany przez Kayę  ;)
Dziewczyny, współczuję dzieciaczkom gorączki w taki upał  :mad:  Buziaki dla chorowitków  :-*

a ja tylko daje sygnal ze juz wrocilam, pot mnie zalewa ::), Hania zostala nad morzem z dziadkami troche sie stresuje, zobaczymy jak sobie dadza rade, zaczynam nadrabianie zaleglosci, pozdr.

zamawiam wielka burzę z piorunami.

atol oj, pozbyła bym sie i ja swojego mlodszego na pare dni. pewnie na 3 - bo potem bym tęsknila.... jak bym sie wyspała ;D

nenar u witka trzydniówka trwała 6 dni...... i nadal nie jestem pewna, czy to napewno ona była bo wysypki nie było (ale ponoc może być bez wysypki)

cześć bidulki-chorowitki. Życzymy zdrówka.
Dziś podobno ma być 35 stopni. Bleeee. Koło 6 rano pogrzmiało obiecująco i gdzieś burza poszła dalej. Padniemy z gorąca jak tak dalej pójdzie.
My na zdrówko nie możemy narzekać, bo gorączek nie ma. Michał smarka i kaszle, ale chyba już się do tego przyzwyczaił. Maras ma gile do dołu brody, czasami dłuższe. Nasze sławetne kupy... - były trzy dni (po 2-3 dziennie). Ostatnią uwalił mi w sobotę w przedszkolu Michała na festynie dla dzieci. Kończyła się pod pachami :D No to wczoraj przetrzymałam go cały dzień bez mleka - i KUPY NIE BYLO!! Wczoraj wieczorem dostał butlę, rano też i zrobił śmierdziela podobnego w kolorze, ale już nie takiego sfermentowanego. No i co, jak się okaże, że ma uczulenie na nutramigen, to co nam zostanie do picia?
Nawet kawy mi się nie chce. O, mam ice coffe, chce któraś?

Oooo ja poproszę ice coffe bo wlasnei piję zwykła, ale zrobiłam a pozniej musialam uśpić Olka i mi wystygla, i tez ala ice ale to nie to samo ;)
nocka w miarę chociaz wczoraj z zaśnięciem były szopki, Olek wczoraj w ciągu dnia spał raz godzinkę i raz pół, byliśmy troszkę nad wodą i z nadmiaru wrazen zamiast pasć to ten był zmęczony ale nie mógł usnąć ::) Marcin go usypiał godzinę a on miał do w d... az się wkurzyliśmy i oddelegowalismy na dół do dziadkow a sami ogladaliśmy "uwierz w ducha" az wreszcie zeszłam po niego na dół a ten biedaczek skakał u babci po łóżku łaził się wygłupiał aż wreszcie babcia zgasiła światło przytulił się do podusi i usnął sam (co mu sie nie zdarza) tak słodko spał az mi go był szkoda brać i przenosić zeby się nie rozbudził
a co do pogody to ten weekend zapowiadaja jako tropikalny ::)
a co do rpacy to dalej nie mam zadnych wiesci i siedze w domu chyba sama zadzwonie do tej baby i zapytam co i jak bo nie wiem jak sobie czas planować bo przeciez dzwonila 2 tyg temu do mnie twierdzac ze to juz od nastepnego tygodnia, troche czasu juz minęło i dalej cisza....co za zagrywki, chociaz jak przechodzilam ostatanio koło tej placowki to majster kończyl tam dopiero kłaść podłogę

Ale upał od rana!!!
Agata, Marysia zjada na śniadanko 2 Danonki i trochę bułki??? Misiunia zjada jednego Danonka i to jej wystarcza do ok. 16-17, bo wtedy je pół słoiczka owocków (jak dobrze pójdzie). Pić nie chce.
Mała wczoraj przez cały dzień nie zasnęła ani na chwileczkę. Wieczorem - jak zwykle - budziła się co 15 minut. Czy któreś Wasze dziecko tak ma? Michasia między 19 a 21 budzi się ok. 4-5 razy, a potem co godzinkę albo dwie.

reklama
arabella witek tez tak spi, nawet jak nic mu nie dolega, to budzi sie bardzo czesto

Wiecie co, przegladalam statystyki BB i sierpniowe mamy sa w pierwszej dziesiatce najlepszych wątków ;D ;D
a ja w pierwszej dziesiatce najaktywniejszych BBowiczów ;)

Do góry