reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

finiak powiedz tesciowej, ze taka skaczaca temperatura to klasyczny objaw menopauzy. Zobaczysz jak szybko wyzdrowieje ;D ;D

reklama
żużaczku gratulacje!!! Ja tam mogę i poczytać o kosmetykach,ale pielęgnacyjnych,bo makijaż to żadko sobie robie(tylko na większe okazje) a na punkcie kremów do twarzy to mam po prostu fioła :)
Domi też mnie właśnie wkurzył,bo go tatuś przyzwyczaił chodzenia za rączki,a mi to zupełnie nie leży.Wolalabym,żeby poraczkował,a nie tylko na podłogę ciągnie .Do chodzika go wczoraj wsadziłam,to tak się rozpędził,ze mało się nie zabił ::)
Ja na kawke się nie piszę,bo wypiłam już przed 7-mą.

Młody ryczy jak go się przewija, czyści nosa, jak Gaba mu zabierze zabawkę, jak mu czegoś nie wolno, jak mu się coś nie spodoba, jak Gaba zapiszczy, zakrzyczy, jak mu się coś znudzi, jak nie może czegoś zrobić/dosięgnąć do zabawki, jak nie dostanie tego czego chce... i tak cały dzień w kółko ryczy.
Trzeba go zabawiać, na rękach nosić, jak upadnie - podnieść i przytulić...wiem, że oczekuje tego co mu teraz trzeba dać. Ale zaczął to wykorzystywać.
Niedawno jeszcze jak się przewrócił potafił bez niczego się podnieść. A dziś zauważyłam, że specjalnie czekał aż podejde i go podniosę. Wzięłam go na przetrzymanie i wiecie cio, leżał i jęczał chyba z 15 minut a ja stałam nad nim ( a widziłam, że nic mu się nie stało) i nie podniósł się !!!!UPARCIUCH!!!! Leżał i patrzył błagalnym wzrokiem...i się nie podniósł!!!!
Gaba zabierze mu zabawkę, rzuca się na podłogę i wyje i czeka aż ja zareaguję....a ja oczywiście już sama nie wiem co mam robić, jak reagować...

Teraz przewinęłam go i oczywiście ryczał. Nie wytrzymałam i wsadziłam go do łóżeczka i wyszłam na balkon zapalić.
Gdy wróciłam młody zasnął.
I co ja mam zrobić??? Cały czas się głowię...
Idę teraz zrobić sobie kawę...

Żużaczku, dziekuję bardzo za wzory. NA tej stronie forum gazety wyborczej są akurat wzory z Kubusiem:) copasuje do pokoju dziewczynek i sa różna, więc zrobię każdej inną miarkę, żeby się nie biły:) O ile dam radę.
A do kataru, bo nie wiem czy pisałaś do mnie, bo napisałaś Agata, ale pisałas o jednej z dziewczynek, więc może to do mnie. Bo akurat moja Ania ma od urodzenia taki uporczywy katar. Jest ona taki przezroczysty jak woda i jest niestety alergiczny. Dopiero jak trafiliśmy do tej naszej Pani pulmonolog i po zastosowaniu fenistilu i inhalacji poprzez tubę ( mamy do tego berodual i budesonid mite) katar przeszedł jak ręką odjął, nawet nie ma sapki którą wcześniej ciągle miała. I caly czas inhalacje jeszcze robimy.

marta oczywiscie, że chodziło o Ciebie... Przepraszam i dzieki za informacje. jak do poniedzialku nie przejdzie, to będziemy szukac dobrego alergologa

Żużaczku, dobry pomysł. Ja jak sobie przypomnę ile się nachodziłam do naszego pediatry który nie mógł nam pomoc i dawałanam antybiotyki, które nie pomagały to aż nie chce o tym myśleć. A co do tego sterimaru którym Ci wczoraj pisałam to ja mam teraz takie z dodatkiem manganu, to jest jakaś nowość specjalnie dla alergików, on dodatkowo oczyszcza nos i wypłukuje z niego alergeny.

Słowiczku, masz w domu malego terrorystę:) A tak serio to nie wiem co Ci poradzić. Moje też czasami dają popalić, ale nie aż tak. Trzymaj się, miejmy nadzieję, że mu przejdzie.

Żużaczku, może faktycznie dobrym pomysłem jest alergolog. Pamiętam, że moja Gaba też miałam dosyć długo wodnisty katar i pomogły nam krople na katar dla alergików cromosol i krople zyrtek.
Tym cromosolem teraz psikam Łukaszowi nosa, i chyba mu pomaga ale wydaje mi się, że u niego to już nie katar tylko, ciągle mi wyje i od tego płaczu poprostu wydzielina w nosie mu się zbiera...

Marta
, ja też mam nadzieję, ze tej mojej małej cholerze przejdzie. Może taki okres.

słowiczku ty palisz ??? duuuuuuuużo siły ci życzę i cierpliwości do twoich małych diabełków, powiem ci że na zdjęciach Łukaszek wygląda na takiego spokojnego, dasz radę nic się nie przejmuj, ja radzę meliskę pić z rana, sam piłam jak swego czasu Majka doprowadzała mnie do szału

zuzaczku gratulacje wiedziałam że ci się uda

reklama
Do góry