reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

czesc dziewczyny
Sto lat dla Majeczki od mamusi i Haneczki

jestem w lekkim szoku i przerazeniu, wczoraj bylam i ginekologa i... jestem w ciazy 8 tydzien, nie wspomne ze mialam cc, lekarka nie byla zbytnio zadowolona, ale stwierdzila ze tragedii nie ma.
oj ide sie polozyc

reklama
atol HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D KINDER NIESPODZIANKA :laugh:
A tak na powaznie. Będziesz musiała bardzo na siebie uwazac po tym CC. Ale za to jaka radochę beda mialy potem dzieci. Moje to sie ze soba nie pobawia a u ciebie bedzie super!!!!!

hej!!
Zyczonka dla solenizantów....
Atol GRATULACJE!!! Moja koleżanka urodziła jednego synka w sierpniu 2004 cesarka i drugiego 17 maja 2006 i też cesarka.... będzie dobrze!!!

Mój Tomuś marudny idą mu 4 zęby w nocy dostał nawet viburcol ..... kolejna nocka z glowy......

Dużo uśmiechu i pociech z rodziców dla Majeczki i Haneczki ;)
atol,gratuluję!!!Z dwójką dzieci w domu jest weselej.Mój mężuś też by juz chcial,bo na jedynaku skończyć nie zamierzamy,ale jak dla mnie jeszcze czas :)
Nie mam z kim kawy wypić,bo Misiek polazł do skarbowego,a teściowa znowu na zakupach ::) Domi grzecznie śpi,ale z rana dał nam popalić,bo chciał koniecznie na podłogę,a raczkować niet i rozwalił się jak żaba i ryyyk.Można dziecku jakoś pomóc załapać,o co w tym chodzi?Nie wiem-popychać pupcię albo coś?Bo Domi ma sporo chęci,ale nie może ruszyć do przodu...

Hej Hej Witajcie
U nas dzis cieplutko i słonecznie pieknie  :laugh:

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW!!

Atol grrrrrratulacje suppper świetna wiadomość ;D

Żużaczku juz wypoczeta choc trche??

Evelinka my pierwsze razy pomagalismy przesuwac nóżki i rączki na przemian  Amelce żeby załapała o co chodzi bo sie chwiała i nie mogła ruszyc z miejsca i jak jej pokazalismy to teraz zasuwa jak mały motorek ;D ;D jak pokazesz jak ruszyc to potem go nie zarzymasz ;D ;D

Evelinko.
Można pomóc. Jak dziecko leży na brzuszku to można popychać stópki, aby zmusić do przesuwania się do przodu(pełzania) lub podciągać kolanka pod brzuch. Tak aby wstawał na rączkach do pozycji raczkowania.

A kawka dobry pomysł, bo siedzę jakaś zamulona...

Przy popychaniu stópek nalepiej nóżki ułożyć w pozycji żabki, muszą być lekko podciągnięte. Dziecko będzie czuło napór na stopy i będzie prostować nóżki.
A jeżeli chodzi o przesuwanie nog i rączek to wiem, ze jest to nie wskazane ( rehabilitant tak mówił). Lepiej podkładać/podciągać nóżki pod brzuszek na przemian. Dziecko wzmacnia sobie przy tym ręce. I nie bać się, że wyląduje buzią na podłodze. Musi wzmocnić sobie rączki. Dobre jest też robienie taczki. Ale z tym bardzo ostrożnie!!!

reklama
słowiczku,no to kaffkujemy :)
Za rady dziękuję,skorzystam,ale na taczkę się nie piszę.Można dziecku krzywdę zrobić... :)
Gaga chyba na spacerku,że jej nie widać...

Do góry