reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

reklama
ja tez dzis wlasnie bylam na zakupach i kupilam Olkowi szczoteczkę do jego małych kiełków i wlasnie kremik z filtrem a raczej mleczko do opalania Lirene z faktorem 20 i zobaczymy ale drogie te specyfiki dla dzieci ::) no ale coz.... ;)

a jakie to nowe cwiczenia macie????ja tez poprosze chociaz u mnie to juz nawet zapału nie ma, jak chodziłam na aerobik to jeszcze jakos tako i samopoczucie było dużo lepsze a teraz jak sie rozleniwiłam tak koniec.... :mad: ::)
gaga no wreszcie gdzie Ty sie podziewasz kobito!??? ;D
słowiczku a Ty pracujesz w domku????chyba mnie cos ominęło bo powiem szczerze ze nie dałam rady nadrobić zaległosci :( ::)

Gaga, co u Ciebie?? Super, że się odezwałaś.

Żużaczku, dzieki. Mi też chyba te się bardziej podobają.

MAm do Was pytanie, bo nie wiem już co mam robić. Moja Alicja od jakiegoś czasu, strasznie drapie uszy. Czasami do tego stopnia, że jej leci krew, a potem ma strupki i dalej je rozdrapuje już nie wiem co robić. W dzień jestem to w stanie kontrolować, a w nocy niestety nie. Co o tym myslicie??

marta bardzo czesto dzieci maja takie nerwowe tiki, czasem np. wyrywaja sobie włosy, tłuka głowa w podłogę. W tym wypadku skontrolowała bym jednak uszka u laryngologa. Czasem może być to objawem zapalenia uszka. Jesli nie, spróbuj jej smarowac kremem - tam gdzie drapie. Może to ja zniecheci??

kurcze mi teraz zeżarło posta :mad:

my mleczko z faktorem 35 używamy na spacerki teraz z Lirene ale nie wiem czy po tym właśnie Lilutek nie dostała wysypki na buzi !!!

Słowiczku mówią ze jak nie ma gorączki to mozna chodzić jak najbardziej na spacer !! ale jak zgrzeją sie w piaskownicy a potem takie wietrzycho zawieje to sie jeszcze doprawią !! Oj nie masz lekko z takimi dwoma gwiazdkami !! dzielna jesteś !!

a ja dzis w domu i spacer se darowałam bo wiało jak nie wiem i bałam sie ze zawieje mi ją niby gorączki juz nie miała ale w nocy była wiec wolałam nie ryzykować ! ale pojechałyśmy skontrolowac dziadków i tate w pracy ;D

Marta te pierwsze fajniejesz tzn z tym kwiatkiem - bardziej mi sie podobają !!!
ludzie ja tez musze na buty bo nie mam i łaze w takich dziadoskich !!!

reklama
 U nas lepiej z katarkiem.Też psikam tym aerozolem homeopatycznym,został mi jeszcze z czasów ciąży,bo wtedy bałam się używać czegoś mocniejszego.Myślę,że będzie dobrze...Jeszcze jedną noc najwyżej spędzi ze mną w wyrku...
agata806,a nie usuwasz nadmiaru z noska gruszką?Wacikiem raczej nie da się do końca oczyścić wydzielinki.Ja najpierw wysysam,później psikam lek,a na koniec smaruję maścią majerankową i nosek przez jakiś czas jest suchutki.
anecik,ja się przyznam,że sadzam od jakiegoś czasu małego do chodzika,ale góra na 30 min.Sam sygnalizuje,kiedy chce wyjść,bo ostatnio nauczył się wyciągać rączki i wpraszać się na ręce.I właśnie odkąd go sadzam,to poczuł do czego nóżki ma i juz się podnosi do stania przy szczebelkach w łóżeczku.Jeszcze pupcia się chwieje,ale coraz pewniej.Nie sądzę,żeby zaczął raczkować.Prędzej sam pójdzie :)
Mailen,ja używam szczoteczki z miękkim włosiem i przemywam zębiska wodą przegotowaną.A firma chyba blend-a-med"Moja pierwsza szczoteczka".
marta15osobiście wybrałabym te z dłuższym noskiem,ale tylko dlatego,że nie przepadam za zaokrąglonymi czubkami :)
 Łukaszkowi gratuluję ząbka...a nawet i dwóch ;)

Do góry