reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Zaglądam do Was z łezką w oku. Piodpatruję ukradkiem z pracy. W domu z internetem coś się porąbało, naprawiają i może za tydzień znów go będę miała.
Witam nową mamusię małej Amelki. Tak dokładnie nie mogę poczytać o czym pisałyście, ale wszystko nadrobię w swoim czasie.
Cioteczka o Was nie zapomniała i śle życzenia i moc buziaków dla wszystkich maleńkich jubilatów i razem z Oliweczką dziękujemy za pamięć i życzonka.

reklama
A i jeszcze - 9 miesięczna Oliwcia nie ma ani jednego zębolka a od wczoraj trzymana pod paszkami zaczęła przebierać szybciutko nóżkami ,a wcześniej nic tylko stała. A poza tym to spacery, spacery i spacery w towarzystwie mojej siostruni i Natalusi. Dziś coś się pogoda popsuła ,więc pewnie autkiem pojeździmy.
Moja malutka trzy noce z rzędu budziła się z płaczem, brzuch jak blacha i tak z 15 minut płakała jakby kolkę miała. Dałam jej esputicon i problem póki co zniknął. Ależ ona ma ten brzunio wrażliwy.

Anda  :)

a co do ząbków to ja Liwi zawsze przed spaniem myje wodą i taką szczoteczką na palec gumową !! ale najbardziej martwi mnie to ciemnienie ząbków bo niby tak nie widac ale jak sie przyjze to cos sie zaczyna dziać ! i chyab nie bede czekać do czerwca tylko polece do tej dentstki juz teraz !!!!!

a chodzik my mamy ale nie z własnej woli tylko dostaliśmy w prezencie i raz czy dwa Liwie tam wsadziłam jak musiałam podłoge szybko pomyć i nie miał kto sie nią zająć ale tak to łazi na czworaka i jej nie wkładam !! zresztą ona stoi i sie na nim podpiera a nie siedzi !! znów bez przesady ze po 30 min pobytu w chodziku dziecku kręgosłup sie pokrzywi, albo jak czytałam ze kojce odbierają wolność dziecku i to głupota kupować ! no ale jak ja  sama w domu jestem to co lepiej niech posiedzi te 10 min jak ide do wc niźli ciesząc sie wonoscią ściągneła sobie coś na głowe itp wszystk oma swój umiar !!!

matko uparła sie i szarpie kable !!! no i jak idzie na chwile ją zostawić ???

Witam.
Już nadrobiłam czytanko.Mam nadzieje ze bombel da cos napisać.
Łukaszku ciocia i kumpel Gratulują perełki

Co do chodzika to ja mam jeszcze po Julii i wkładam go czasem na pare minut bo i tak dłuzej w nim nie usiedzi,a raczej nie ustoi.Tak jak justyna nie uważam żeby było w tym coś złego.Tym bardziej jak jestem sama w domu i musze np.zupe przemieszać,to chyba lepiej dziecko do chodzika niż z nim na reku do goracych garów. ::) Ale Bartus zdecydowanie woli na czworakach bo wszedzie wlezie.

Żużaczku to ja poprosze te ćwiczenia ,bibi31@o2.pl
A i ten balsam co polecasz też zakupie.Czego to siee nie robi żeby zeszczupleć ;D
Mam nadzieje że mój słomiany zapał tym razem sie nie ujawni :p

A coś gaga nas opusciła,haloo gdzie jestes....???
A dziewczyny czy macie może jakieś namiary na domek do wynajecia na Mazurach???Pomocy bo nasz już zajety :mad: .Tak to jest kto pózno przychodzi sam sobie szkodzi, a ja chce na wczasy....buuuu... buuuu....Musi być domek bo jedziemy w 3 rodzinki..Buuuu...........

Jeszcze jedno pytanko :
Jakie kremyz filtrami stosujecie jak wychodzicie na spacer z dziećmi?Tyle na rynku tego że ja głupieje.I które z nich nie uczulają..??? ???

Dziękujemy za gratulacjony.
Tak się przyjżałam temu zębulowi i okazuje się, że druga jedyneczka w natarciu.Także dwie na raz mu wychodzą,...tak jak Gabiszonkowi...

Czy przy przeziębieniu mogę wyjść z dziećmi na dwór?? Bo ja już zaraz nerwozy dostanę a Gabę roznosi, już tak wymyśla, że zaraz na głowie stanie... ;D a tak to wyszaleje się na placu zabaw. Od rana tylko słyszę chcę do piasku, idziemy do pisaku...

Bibi, ja nadal używam kremu Nivea na każdą pogodę na codzienne spacery. A jak z Gabą wyjeżdżaliśmy gdzieś nad wodę to wtedy kupowałam coś z większym faktorem. Jak dobrze pamiętam to chyba z firmy Ziajka.
A ten Nivea to raczej nie spotkałam się z tym aby uczulało.

U nas kable dawno pochowane, gniazdka "świnkami" zabezpieczone, ale i tak Łukaś tam lezie i kombinuje...a jak muszę gdzieś na minutkę się oddalić to niestety zostawiam młodego na raczkach i czasem wkładam do kojca i tu niestety jest ogromniasty ryyyyk.

Muszę coś pomyśleć o tych szczoteczkach do mycia ząbków...

Anda, mój mały czasem też się tak napina jakby miał kolkę. Pomasuję mu brzuszek, odda gazy i mu przechodzi.
Może to coś z jedzenia?

Słowiczku ja ostatnio jak dzieci były na antybiotyku a była ładna pogoda to wychodziłam.Lekarza pytałam i pozwolił wiec myśle że i twoim nie zaszkodzi.A taki spacer uspokaja.i wskazany dla mamusi.Współczuje można zwariować.Co do kremów to ja ten z ziajki używam ale obawiam sie czy on nie za mało ma filtrów,jak na taka lampę?Nivea niestety nas uczula

Cześć Kobietki.

Ja zaglądam dopiero teraz bo rano jakoś nie miałam siły. U nas rano było duszno, jak nie wiem, to nie wychodziłam z małymi , stwierdziłam, że pójde po południu, a teraz wieje jak cholera i zaraz padac chyba bedzie i tez nie pojdziemy:(

A ja dzisiaj z rana byłam na zakupach, szukam butów, ale niestety w tej mojej mieścinie, to nic nie ma. I chyba musze poszukać na allegro.

Bibi, ja kupiłam z lirene krem i jest super. Jestem zadowolona, super się rozprowadza i wogóle jest fajny.

Gdzieś nam się Gaga zapodziała?? Gaga odezwij się.

reklama
kurcze... na BB grasuje jakiś postożerca. Napisałam i mi zezarło...
To po raz drugi:

GRATULACJA DLA ŁUKASZKA!!!​

Do góry