reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

anecik my jestesmy bardzo zadowoleni z tej co kupilismy, dziewczyny tez pisały, ze im sie sprawdza. Jest bardzo lekka i ma spore koła, duzą budke, regulowane placki i podnóżek. Jedyny minus to to, że nie ma pałąka, ale mozna jak ktos chce, dokupić uniwersalny. To taka typowa parasolka, bo wypasiona spacerówko - karetę, to mamy o wiele cięższą (jest na stałe teraz w bagazniku i wyjmujemy ja na dłuzsze wypady albo jak ide na spacer z mężowym. Sama to z ta lakka śmigam).....
...oho... Witoń firanke urywa....

reklama
Witajcie dzisiaj z rana u nas od rana koszmar jak Amelcia zazwyczaj wstaje ok 8-9 tak dzis przed 7 juz na nogach zjadła tylko 30 ml.mleka kaszki nie chciała wcale placz na sam widok i spi  głodna ale sie uparłam i nie  dam jej butli dopiero jak wstanie bedzie musiała zjesc kaszke ostatnio straszny niejadek cyca nie chciała odrzuciła całkiem a teraz kaszek nie chce zup zreszta tez juz sama nie wiem co jej dac zeby chetnie zjadła moze macie jakis pomysł na mojego niejadka :(
Agata   ja tez mysle ze do ginekologa a on pozniej pokieruje cie gdzie bedzie trzeba moja ginek zawsze badała mi iersi przy karmieniu jak u niej byłam i ostatnio jak poszłam jak skonczyłam karmienie tez ale zawsze wieczorem jak sciagne stanik to mnie piersi bola przez chwile
Anecik my chodzika nie uzywamy jakis czas myslałam zeby kupic ale stwierdziłam chociaz nie wiem czy do konca mam racje ze chodzik opóznia chodzenie bo jak sie dziecko przyzwyczai to potem nie chce samo a my chodzimy za raczki narazie za dwie chociaz ostatnio niepewnie Amelka sama zaczeła puszczac jedna raczke przy meblach chodzi sama.
Ładny u nas dzien dzisiaj mam nadzieje ze troszke cieplejszy niz wczoraj. 

Agata z piersiami to do ginekologa.
A my chodaka nie używamy bo Szymon jest do niego za duży, musi bardzo zgiąć nogi, więc radzimy sobie bez niego ::)
Szymek cały czas mówi tata, baba, daj, dada. a dziś zamiast mama powiedzał Nena, (tak na mnie mówi mąż) ;D

Witam.
U nas bez zmian. Nadal chorujemy. Dzieciaczki miały rano po 37 st. Dostały nurofen i tempka spadła. Zobaczymy do jutra.
Nenar, super, że wynik dobry, trzeba zawsze być dobrej myśli.
Agata, Joanna, będzie dobrze z pracą. Może jednak nasz rząd zrobi coś dobrego... Ja niedługo też będę musiała zacząć coś nowego szukać. Co prawda teraz pracuję, ale to wszystko jest z dnia na dzień...coś gadają...o zwolnieniach...
Agatko, z tymi upadkami to koszmar, mój Łukasz zanim nabył umiejętność upadania na pupę z pionu to średnio raz dziennie zaliczał upadek na głowę i co najgorsze większości przypadków nie byłam w stanie zapobiec. Bałam się, że nabawi się wstrząśnienia mózgu, ale odpukać...
Anecik, ja nie używałam i nie zamierzam używać chodzika...

Mąż właśnie dolatuje do Holandii, dziś cały dzień sama.... już mi smutno a jeszcze pogoda dołuje, pada...
No, ale jest jeszcze dobra wiadomość.
W końcu jest pierwszy ząbek !!!!!

Żużaczku ja też stara i do tego po dwójce dzieci! Muszę powrócić do fitnessu, bo po miesiącu ćwiczeń było dużo lepiej. Musiałam na trochę przerwać ze względu na tą torbiel. A teraz kiedy już ok to zaczynam chyba od jutra ;)

eh, z tymi ćwiczeniami. jak się pochwaliłam, że ćwiczę to zaraz był weekend długi i na wyjeździe a tam tak karmili, że szok. Same bomby kaloryczne...i oczywiście odechciało mi się ćwiczyć.
Całe szczęście, że waga nie drgnęła, ale brzunio wylazł. A za ćwiczoby dalej nie chce mi się wziąć. Słomiany zapał jestem...

wybieramy sie dzis do dermatologa jakis dziwny tydz dopiero sie zaczoł a my idziemy drugi raz do lekarza mam nadzieje ze ostatni  Amelka juz kilka mies ma odgniotka na pleckach ja mysle ze to od pizamek zapinanych z tyłu i ostatnio zaczeła podchodzic jej ropka  byłysmy raz dostała cos do smarowania ropki nie ma a odgniot został i idziemy do kontroli zobaczymy co powie
dopiero 10 a ja jestem zmeczona i spiaca :(

No Tomcio śpi a ja do gotowania..... dziś chińskie co nieco....
co do odchodzania i ćwiczeń.... tez bym musiała.....
Wysiada mi kręgosłup i byłam się zarejstrować do ortopedy na 2 sierpnia.... okulista np na 17 sierpnia..... to jest nienormalne!!!!!!
Łukaszkowi gratulujemy zabka....
Właśnie czy używają już Wasze maluszki szczoteczkę do zębów....
Moja dentystka powiedzała że teraz w formie zabawy nawet samą wodą i szcoteczką.... ale poleciła mi też do stosowania elmeksa dla dzieci.....
Tomcio już zaczyna kumać po co ta szczotka .....

reklama
słowiczku a po co zbijasz 37 ?????? To tak, jabys zatrzymywała naturalna walke organizmu z chorobą. 37 to nawet zdrowe dziecko może miec.
anecik chodzika nie będziemy mieli

słuchajcie, jak to jest z tymi drozdżami?? Siusiac mi sie chce ciagle, ale badanie ogólne moczu nie wykazało zadnego zapalania. Czy drożdże moga cos takiego powodowac????

Do góry