reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Witam z ranka.

Ja tylko na chwilkę bo sprzątam. Dziewczynki poszły spać, więc mam chwilkę. Już poodkurzałam, u dziewczynek w pokoju kurze pościerane, jeszcze tylko dwa pokoje i łazienka:( Dobrze, że te moje Skarby są takie kochane i mogę odkurzać jak nie śpią, tylko siedzą sobie i bawią się albo patrzą co Mama robi:)
Jutro mnie nie będzie w domku, bo jadę do brata na wieś, miał we wtorek 30-te urodziny więc trzeba to jakoś uczcić:) I dlatego wolę sobie posprzątać dzisiaj.

Dziewczynki kąpię codziennie, ale nie zawsze, jeżeli coś wypadnie czy ktoś do nas przyjdzie to wtedy je przecieram mokrym ręczniczkiem. A kąpiemy się w wanience ale kupiłam taką którą stawia się na dużej wannie i jestem zadowolona.

Witaj Gosiu i Amelko!!!!! Witajcie wśród sierpniowych Mam i Dzieciątek. Napewno się zaklimatyzujesz, ja nie jestem z dziewczynami od początku, dołączyłam do nich po porodzie, a czuję się jakbym była tu od zawsze:)

reklama
Cześc!!!

SERDECZNE żYCZONKA DLA ANI I MICHAłKA- :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
Dla bracika marty z okazji trzydziechy też dużo dobrego.

Witam cie Margarita i Amelcia.Nic sie nie martw na pewno szybko sie zaklimatyzujesz ,tak jak ja .Też jestem na BB od niedawna ,a już nie wyobrażam sobie życia bez mam sierpniowych.Dziewczyny sa naprawde super.
Agata a wiesz że to niezły sposób na wymówke od ćwiczeń ::) ale naprawde boli i do tego naprawde nie da rady na rekach nosic małego bo klok straszny.
Dziś już jest lepiej bo" Naproxen" pomaga.
Żużaczku a ty nie zwlekaj tylko idz do lekarza jak radzi Justyna.

hej!!
Ja jestem tu od pierwszej strony.... Żużaczek sprawdzała.....
Co do wędlinki to daję tylko cielęcinkę...
Tomcio bardzo lucb też kinder czekoladę......
Obawiam się że mój Tomcio oleje sobie raczkowanie......

witam nową mamusie na pewno ci będzie z nami dobrze :) jak głowa rodziny - zuzaczek przyjęła do klanu sierpniówek to pierwsze koty za płoty ;D
zuzaczku wklej zdjątko wózia jak zakupcysz
trochę mi smutno bo nie mam was kiedy doczytać, lecę do małej bo z babcia na spacerze, może później dam radę
buziaczki

Witam.
Arabella, ja od początku kąpię Anię codziennie. Po pierwsze przecież się poci, po drugi już się brudzi (jedzonko, spacery), po trzecie - najważniejsze - przy kąpieli się odpręża i dostaje sygnał, że papu i lulu.

Co do wedlinki to my już próbowalismy i szyneczki i piersi z kurczaczka a i wczoraj była paróweczka 2 małe keski i jest o.k Parówa oczywiście drobiowa.

Butki ja też musze kupić ale z doświadczenia z poprzednim dzieckiem, napewno kupie profilowane ze skórki i z usztywniana kostką.Takie miała Juleczka ijest o.k.A jak nasz lekarz twierdzi że od odpowiedniego obuwia(nie poleca butów typu adidaski)zależy wiele dużo tzn.postawa,ukształtwanie stopy,i to że w przyszłości nasze dzieci nie beda nażekać na kregosłup i ja mu przyznaje racje.

Witam Gosię i jej córusię Amelkę. Pisz często.

Kurczę, z tym drukowaniem naszych postów to nie żarty...

Bibi - zdrowiej szybko.

Anecik, Ania nadal cycoli 8-10 razy na dobę. Kiełbaski jeszcze nie daję.

Dziękuję za życzenia dla mojego słoneczka!!!

Domicela to ty odważna jesteś - z brzuszkiem na rowerze... Ja jeździłam rok temu w styczniu jak były śniegi, potem tylko kilka metrów na ogródku. A czas leci niesamowicie.

Dla Michałka moc buziaków i wszystkiego najlepszego z okazji 4 urodzin!!!

Poduszkę kładę do łóżeczka tylko w dzień, wolę żeby Ania spała na płasko, tak zdrowiej.

Dzisiaj dałam Ani kaszkę mleczno-ryżową z truskawkami Bobovita. Nie wiem, czy była taka głodna, czy po prostu jej tak zasmakowała... hmmm. Zjadła całą porcję 80 g i to nie nadążałam prawie z nakładaniem na łyżeczkę z miseczki :o

Wczoraj byłam z Anią u pediatry na kontroli wagi i niestety mamy niedowagę :(. Ania waży 7,07 kg :(. Bardzo słabo przybiera. Mamy dawać Sinlac i dużo pokarmów bogatych w białko: kaszki mleczne i zupki z mięchem. Tylko żeby chciała to jeść... Tak więc z rzucaniem cycolenia narazie zawieszam sprawę, niech je moje mleczko póki chce. Kupiłam wczoraj na próbę modyfikowane, może uda się przemycić chociaż raz dziennie. Zobaczymy. Za 2 tygodnie robimy posiew moczy i zobaczymy czy bakterie nadal są. Coś mnie pediatra straszyła refluksem układu moczowego, że może to to... ale nie musi.

reklama
poczytałam sobie o tych węzłach chłonnych w internecie. Troche sie uspokoiłam a troche zaniepokoilam ;D. Uspokoilam sie, bo węzły od najpoważniejszej z chorob nie bolą a zaniepokoiłam bo może to być chlamydia cholerna. No ale od zakazenia grzybica tez sie powiększaja, więc mam nadzieje, że to tylko to a nie żadne chlamydie.
własnie wysprzatałam caly balkon
uffff
umyłam wszystkie krzesla, stolik, z terakoty mozna jesc
potem sobie posiedziałam z Witoniem na kocu... ale było fajnie

Do góry