reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Słowiczku ??????

Żużaczek jakos tak mało wygodny mi sie wydaje i piszesz ze tylko na krótkie przejazdy ale na pewno bedziesz tylko z niego korzystac bo przeca nie zagracisz sie dwoma wózkami ! Wiec moze lepiej spacerowy kupic i lekki !! Tak co Wituni bedzie wygodnie podrózować ?!

A ja kupiłam parasolke i super ! teraz juz nie kombinuje zeby w oczy jej nie świeciło, i budka odchylona a parasolką słonce zasłaniam ! bardzo fajna rzecz ta parasolka !! Wiec w przypadku tego pierwszego wózka taki mały daszek to nie problem !!

ide oglądać gotowe !!

reklama
Słowiczku, znowu mnie przestraszyłaś
Dzwoniłam dzisiaj do sklepu i pytałam o ten wózek, który ma Gaga i Justyna i wiecie co mi powiedzieli? Że wchodzą dopiero w połowie czerwca. Prowincja kurcze!
Mój mąż spierał się ze mną, że fasoli przed gotowaniem się nie moczy. Skutek jest taki, że gotuje zupę juz jakieś 12 godzin, a fasola ciągle twarda. :D :D :D
Misiunia robi się coraz bardziej mobilna. Myślę, że lada moment załapie z raczkowaniem, bo pupsko do góry podnosi już od jakiegoś czasu i jakoś się przemieszcza. No i interesują ją brudne kapcie, nocnik i szafki i szuflady. Ratunku!!!
Mam pytanko: kąpiecie dzidziolki codziennie? Moje koleżanki kąpią co kilka dni. Misiunia bardzo lubi się kąpać więc my codziennie wrzucamy ją do wanienki.

Arabella, ja kąpię dzieciaczki codziennie. Czy mi się chce czy nie.
I chyba dzieciaczki nie wyobrażają sobie tego aby pójść spać nie wykąpanym. Przynajmniej Gabiszon...Wieczorem tylko czekają na to, a jak usłyszą wodę lejącą się do wanny to jest szał....

Melduje sie ze zyje!!!
witam wszystkie mamusinie.
Ja troszke zaniemogłam,cosik mi strzeliło od kregosłupa i połamało mnie tak, że nie moge na jedną nogę stanąć.Tak sie zastanawiam czy to nie od tych herbatek co cuda działają ??? bo od niedzieli pije i trzymam dietke a tu nagle we wtorek tak mnie siekło ::)

Marta
tak mnie podirytowała twoja tesciowa ze szwagierką :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:-wredne ,głupie i zacofane babsztyle.Niech im dupy tak urosną żeby w nic nie mogły sie zmieścić i oby ich rozerwało...
Słowiczku ja nie drukuje-i też sie przestraszyłam, bo takie zeczy teraz sie dzieja ze to nie żarty.
Evelinka Bartuś też spi na podusi.
Tyle chciałam napisać i zapomniałam :p

A gratulacje dla pierwszej sierpniowej BABCI.
Spóżnione życzonka dla Łukasia
I gratulacje nowych ząbków

Arabela ja kapie codziennie-z małymi wyjatkami jak jakaś imprezka wypadnie to w tedy nie, ale nastepnego dnia to już musowo chocby sie paliło i waliło tap-tap musi być!!!
Witaj w klubie raczkujacych gratulacie i wyrazy współczucia.

Witajcie sierpniuweczki !!!!
Jestem Gośka mam 23 lata i córeczke Amelke ur.04,08,2005r
Jakis czas juz podczytuje wasze posty i troche wam zazdroszcze takiego zgrania dzielenia sie nowinkami dot. małych sierpniaczków i wreszcie postanowiłam do Was napisac pisałam kilka postów na tem,wzrostu itp. i nawet od jednej z Was otrzymałam zaproszenie do sierpniuwek i tak sobie czytam i pomyslałam "co masz do stracenia moze sie ty tez zaklimatyzujesz" wiec pisze bo mysle ze takie watki sa super zawsze miałam watpliwosci czy powinnam wkoncu wy sie znacie juz ponad 9 m-cy a ja dopiero teraz...
Gorąco Was Wszystkie pozdrawiamy i czekamy jak nas przyjmiecie
Pozdrawiamy
Gośka i Amelka 

Witam nową mamusię. Napisz cosik więcej o sobie i córeczce :laugh:

Bibi - każda wymówka jest dobra do wstrzymania diety. ;) Tak na poważnie to trzmaj się kochana :-*

Ktoś się pytał o poduszkę i zapomniałam odpowiedzieć. Marysia nie śpi na poduszce. Położne w szkole rodzenia powiedziały, żeby dać poduszkę jak dziecko poprosi ;D. Ale ja sama lubię spać bez poduszki, do ciąży tylko tak spałam także wiem, że dziecka nie katuję ::)

Arabella my kąpiemy małą codziennie, czasami nawet w nocy jak wrócimy późno. TO rytuał i wolę nie próbować go zmieniać. Poza tym Marysia jest bardzo ruchliwa i do tego czasami poci się (np. w wózku) więc kąpiele teraz są obowiązkowe.

reklama
margarita witam cie jako nestorka rodu sierpniówek ;D ;D ;D ;D

dzis idziemy kupowac parasolke dla Witonia. Taka do 6 kg ale zeby było odkladane oparcie i kabłąk. Zobaczymy i wybierzemy. jedziemy z Witoniem, zeby go pousadzac w róznych wózeczkach.
No i buciki musimy kupic, bo większość ktore mierzylismy nie pasuja na jego stóbkę - ma bardzo wysoka i wszelkie sznurowane lub zapinane na jeden pasek odpadaja. Musimy znalesc takie, co prawie całe sie rozpinaja.

Do góry