reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

hej!!!
meldujemy sie!!
Witamy nową sierpnióweczkę!!!
My kąpiemy Tomka codziennie w dużej wannie bo w małej mu za ciasno.....
Mam pytanko czy dajecie maluszkom kiełbaskę?
Bo mój Tomcio ładnie już gryzie kiełbaskę i bułeczkę z masełkiem....
Która z Was jeszcze karmi piersią?
mój Tomcio ciągle na cycu i w nocy też do cyca się budzi.....
Pozdrawiamy

reklama
Cześć Margarita
Ostatnio oglądałam program Mamo już jestem i tam fizjoterapeuta mówił jak dobrać pierwsze buciki. Że wcale nie musi być twardy zapiętek ,że najważniejsza jest podeszwa i miejsce jej zginania . A tak w ogóle to powiedział ,że buty jak najpóźniej i dziecko powinno chodzić boso bo stopa dziecka musi wyczuć podłoże a jako przykład jak dziecko czuje się w bucie kazał załozyć but narciarski i swobodnie chodzić.Skutek tego programu był taki .że pojechałam oglądać buty ;D ;D ;D ;D.No ale jak zaczęliśmy przymierzać to było to niemożliwe bo Jula zaprotestowała zresztą powyginała, podkurczyła stópki i od teraz Julka chodzi w samych skarpetach. I zmieniam jej przynajmniej 4 x dziennie bo ona strasznie lubi je ściągać i gryźć.
Bibi niestety teraz z bólami kręgosłupa musimy się oswoić w końcu podnosimy nasze dzieciaczki a one swoje ważą. Kiedyś w akademiku przestawiałam łóżko i w kręgosłupie też mi się przestawiło od tej pory mam czasami też takie bóle jak się np źle poruszę. Okropność . Trzymaj się.

anecik witoniowi dopiero zaczęlam dawać pieczywo. Ani masła a ni tym bardziej kupnej wedliny mu jeszcze nie dawalam. ale powoli zaczynam nowe rzeczy wprowadzac. tylko pomału.
Na cycu oczywiscie wisi. ;)

Joanna buziaki dla Ani :-* :-* :-* :-* ale ten czas leci :9 miesięcy a rok temu były jeszcze w brzuszku , pamiętam ,ze jeszcze sie pokusiłam o ostatnią jazdę na rowerze ,zrobiłam wtedy 16km z bebzolem
Goga wszystkiego najlepszego dla Michała

słuchajcie, czy powiekszone wezły chłonne w pachwinach moga byc wynikiem drożdycy? Miałam taki bardzo bolesny guzek jak byłam w ciaży, ginek powiedział, ze to od stanu zapelnego. Gózek potem znikł. A teraz od jakiegos czasu czasem znowu sie robi, potem znika. Wk. mnie to, bo boli. Tak sobie myslę (jak to się zawsze mysli przy węzłach) ale to chyba nie jest nic groxnego, jesli samo znika???? Moze to jakis stan zapalny po cc? Blizna mnie troche boli jak ćwicze.

Wielki buziaczek dla Ani.
I dla Michałka wszystkiego najlepszego.

Witam seredcznie nową mamusię!!

Łukaszek też śpi na podusi - płaskiej, ale i tak wędruje po całym łóżeczku do tego śpi ciągle rozkopany. Już sama nie wiem jak mam go ubierać na noc...

Ja jeszcze nie daję kiełbaski ale chudziutką wędlinkę z piersi indyka tak. Młodemu chyba smakuje...

STO LAT DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW !!!!!!!!!!!!!!

witam nową mamusie !! tu dziewczyny w róznym czasie przychodziły ;D wiec i ty na pewno sie zaklimatyzujesz !! tylko pisz duzo !!!!! niektóry sie znamy jeszcze zanim brzuszki nam urosły a niektóre jak dzidziorki sie porodziły ! takze nic sie nie martw my jesteśmy takie fajne ze na pewno szybko sie zgrasz ;D

Żużaczku co do guzka to najbezpieczniej jak to węzły chłonne iść do lekarza bo nie ma żartów, pewnie to nic groźnego ale lepiej niech to kompetentna osoba zobaczy !!
życze udanych zakupów !! ojjj jak Wituś ma wysokie podbicie to zakup butka to nie bedzie łatwa sprawa ! Liwii kupiliśmy buty z bartka takie ala sandałkowate z pełną piętą i z przodu pasek tez ! Solidnie wykonane i to wazne bo to przecież pierwsze butki dziecka co prawda kosztowały 120 zł no ale cóz ! Raz kupiłam takie paputki usztywniane za 30 zł i tak jej sie noga w tym poci i takie badziewiate są ze praktycznie poszły w kąt !!

Arabella Liwia tez sie kąpie codziennie, i tez w duzej wannie ! Jak leci woda z kranu to stoi na czworaka i wkłada głowe pod strumien wody ::) i ma ubaw !!!

odnośnie zabaw mojego dziecka to ma jeszcze nową zabawe i robi pierdziawki mi w brzuch i chichra sie przy tym jak nie wiem zresztą ja tez bo mam straszne łaskotki i cały brzuch obślimtany !!!

Cześć dziewuszki, melduję się :-)
Komp nam pada coraz bardziej. Dziś uruchamiał się półtorej godziny! A potem już 6 razy go resetowałam. Czasami zajrzę i próbuję coś pisać, a on się trzy razy wiesza, więc daję sobie spokój. Ciekawe, czy teraz się uda.
Domicela, Słowiczku, dzięki za życzenia dla Michałka. Przekażę, jak wróci z przedszkola.
Krótki przegląd:
* Ja też kąpię chłopaków codziennie. I koniecznie razem, bo inaczej straszny krzyk z obu stron.
* Cześć Margarita, imienniczko moja Gośko :-) Wiek też mamy podobny, trzeba przestawić cyferki ;-)
* Widzę Słowiczku, że u Ciebie na reaktywację kompa pomogło przeinstalowanie systemu. U nas nawet to już nie działa :-( Modlę się tylko, żeby wytrzymał jeszcze dwa tyg. żebyśmy skończyli pracę.
* Żużaczku, gratuluję wnuka! Zawsze chciałam być babcią! Ale Ci zazdroszczę ;-)

A jeżeli chodzi o jedzenie, to Maras wcina wędliny całymi garściami (i nie ma w tym określeniu przesady - może jakoś pod wieczór uda mi się wkleić jakieś zdjęcie), ale parówek i kiełbasek jeszcze mu nie daję.
Dobra, znikam szykować torcicho. Dziś impreza dla dziadków, a jutro podwórkowa balanga dla dzieciaczków.

reklama
Do góry