reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Gratulujemy nowych zębolków.
Misiulka ma katarek. Już ją nosek boli od tego ciągłego wycierania, a nie da sobie wyczyścić ani zakropić ani nie połknie lekarstw. Znowu opuścimy basen :( I jeszcze dostała jakieśjś wysypki. Wkoło ust i na brodzie ma malutkie czerwone plamki. Tak myślę, że to może od śliny, bo "zasysa" dolną wargę i ślini się ostatnio. Oby nic gorszego!

reklama
Gaga, trzymamy kciuki. Będzie dobrze:) Nie daj im się. I napisz koniecznie jak było.

Arabella, ja własnie skończyłam walkę z wysypką na brodzie i wokół usteczek u Alicji. I lekarka orzekła, że to od śliny i u nas dodatkowo jeszcze smoczek. Al eniestety nic bardzo nie skutkowało, dopiero jak ta nasza Pani doktor pulmonolog-alergolog poleciła nam maść elidel, to pomogło. Ale maść jest droga my zapłaciliśmy 75 zł, ale skuteczna to fakt.

Hej mamuski!
gaga trzymam kciuki baaardzo mocno tak jak Wy trzymalyscie za mnie!!!! ;D pomogły :)wiec i Ty dasz rade!!! Mamuski góra!!!!
Agata tfu tfu ale Olek śpi lepiej (mam nadzieje ze dzis w nocy nie bedzie efektu chwalenia ;D) chyba wie ze mama musi rano wstac i troszke odpoczac ;) moze lepiej spi dzieki temu ze spi w wozku i jak sie przebudzi to wystarczy ze go pobujam i nie musze wstawac i brac na rece, nawet cycka sie nie domaga i czasme jakbym mu na spiocha nie wcisnela to chyba by przetrzymał noc bez cycka :laugh: a moze tez spokojniejszy sen zawdzieczamy temu ze wyszły dolne i górne jedynki ( a to chyba najgorsze) mam nadzieje ze teraz bedzie tylko lepiej ;) ::)

jesli mi sie ze zmeczenia nic w oczach nie poprzestawiało, bo dzis musialam ostro wyteżac wzrok bo szkolili nas z autentycznosci znakow pienieżnych i dokumentów to dzis chyba Daminiś świętuje
Dominisiu ciocia Mailen wraz z Olkiem zyczą Ci dużo zdrówka i wszystkiego co najlepsze żyj nam sto lat w szczęsciu i radości!!!!

Mailen nie chcę Cię straszyć ale u nas dwójki gorzej wychodziły ...
My jutro do alergologa, zobaczymy co powie, i przy okazji jak się wyrwę z tej wsi to jadę z siostrą szukać sukni ślubnej oczywiście dla siostry ::)

Gaga trzymaj się dzielnie, wszystko będzie ok :laugh:

Mailen to ja nic nie czytałam o dobrym spaniu Olka żeby nie zapeszyć ;)

Arabella - Marysia też tak zasysa dolną wargę i w efekcie dorobiłyśmy się czerwonych krosteczek ale tylko na brodzie. Dostałam maść z wit A i zobaczymy. Wcześniej posmarowałam sudokremem ale ten krem jest dla małej za silny i za bardzo wysuszyła jej się skórka :p

Goga - ja właśnie dałam bakusia :)

Gaga, trzymaj się i dobrze się sprzedaj  ;D
U nas nocki spokojne. Dzisiaj Zuza spała od 11 do 6 bez budzenia. Nawet brak smoczka jej nie obudził, dopiero głód  ;D
Mailen, ale ty mądra będziesz po tych szkoleniach  ::) A rozpoznawanie fałszywej kasy to i w życiu prywatnym się przyda. Żeby tylko było co sprawdzać i to jak najwięcej  ;D
A ja zaraz spadam do pracy. Wieczorem pakowanie, a z rana wyjazd. Czeka na ok.500 km do pokonania. Nie wiem jak mała zniesie podróż, bo do tej pory jej nadłuższa podróż trwała ok. 40 minut  ::) A teraz 6-7 godzin. Z postojami pewnie dłużej. No zobaczymy. Kiedyś dojedziemy  ;D

hej dziewczyny, troche mnie nie bylo. Tak jakos brak czasu mnie dopadl, ale wczoraj dostalam maila ze jest nowe bb no i mi sie przypomnialo. My nigdzie nie wyjezdzamy na dlugi weekend , maz pracuje ja pracuje. Ale mamy zaplanowany urlop w polowie czerwca to juz niedlugo.
U Hani wreszcie zaczely wychodzic zeby, dwie dolne jedynki na raz. Calkiem dobrze to znosi troche tylko poplakuje od czasu doczasu, ale zadnej temperatury ani nic podobnego.
U alergologa wczoraj. Hania ma szorstkie policzki i troszke zaczerwienione w faldkach na zgieciachkolan i lokci. Juz zaczelam miec paranoje ze to cos powaznego a ze sama jestem uczulona to juz mialam wizje ....
Okazalo sie ze jest ok i nie mam sie czym przejmowac, to na ppoliczkach to zadna alergia tylko przymieszkowe rogowaccenie skory (ma to niestety po tatusiu) trzeba smarowac SVR xerialine ( smieszne bo wlasnie tatus sie tym smaruje :)), a te zaczerwienienia to tez nie alergiczne ani zadne azs tylko po prostu teraz sie zrobilo cieplej i troche zbyt cieplo ja ubieralam i sie biedne dziecko pocilo i sobie zacieralo skorke. Alergolog powiedzial zeby po pierwsze nie przegrzewac!
I tez co ciekawe powiedzial zebym znow sprobowala to na co Hania jest uczulona lub wydawalo mi sie ze jest uczulona, bo dzieci wyrastaja z tych uczulen. No i dzis dalam jej znow jablko zobaczymy.
Nie wiem co jest ale po tej wyzycie juz od razu skora jej lepiej wyglada, to chyba sugestia :)
Pozdrawiam i moze ktos mi stresci w kilku zdaniach co tu bylo jak mnie nie bylo ;)

reklama
no ja zarz idę tak po 9 tam będę, ale się boję, i coś mi komp chyba się psuje bo warczy jak traktor chyba coś wentylatorem

Do góry