reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

żużaczku widze że Witoń kaskaderke trenuje.dobrze że nic poważnego.Mój kaskader też juz nie jeden raz glebe zaliczył ::)
Gdzies dziewczyny chyba na słoneczko nam uciekły ,bo niektóre dawno nie zaglądały ???
Agata-te koce to juz przesada!!!!
Gaga -może ząbki, bo my tez w nocy 3 pobudki z płaczem ??? Trzymam mocno-POWODZONKA!!!!!I niech :angel: :angel: :angel: nad tym czuwaja-może co pomogą

reklama
Marta gratulujemy Ani ząbka.
Ja jakoś nie mogę zajrzeć do małej paszczy żeby sprawdzić jak rośnie ząbek (a wydaje mi się że wychodzi druga dolna jedynka), bo zaciska usteczka i nici z podglądania.
Mam w pokoju małe tornado - sprzątam w szafie. Idzie mi to jak krew z nosa, ciągle mi coś, hmmm, przeszkadza.
A my mamy dzisiaj bodziak z długim rękawem, spodenki i kamizelkę, i skarpetki, coś przypętał się do nas chłodniejszy wiaterek.
Ania przesypia noce z jednym budzeniem (albo ja ją na śpiocha do cycka) a nieraz bez budzenia. Gorzej wieczorem, bo wczoraj n.p. obudziła się kilka razy z płaczem po karmieniu pokąpielowym i trzeba jej było dać cycka. I tak zeszło do wpół do dwunastej. Potem już śpi. A dzisiaj wstała o 7-mej :o co jej się naprawdę rzadko zdarza. Tatuś ją rozbudził. :mad: :mad: :mad:
aaa, gaga-powodzenia!!!

oj przyda się .....
ja-anna-on ja u Majki wszystko widzę bo ona cały czas się śmieje:) tzn, zębów nie widze :( no ale nabrzmiałe ma dziąsełka na dwie dolne jedynki, no zobaczymy

Gaga powodzenia!!!!
Ja pracę właśnie tak znalazłam. Poszłam do pracy na zastępstwo dziewczyny, która wróciła na wychowawczy bo miała niestety mocnego baby blusa. I zostałam - znalazł się dla mnie etat :) a tamta dziewczyna wróciła do pracy ale już na inne stanowisko i jak dla niej super bo znacznie mniej stresujące :p

agata ale w szkole tak się nie da, na pewno nie znajdzie się tam dla mne praca na stałę, no ale dobro i to by było, zobaczymy

Ooooo Gaga - u nas dzisiaj była premiera bakusia biszkoptowego. Marta chyba daje te bakusie i też tak zrobiłam. Miałam w ręku już danonki ale ostatnio był artykuł w przeglądzie że są za tłuste czy coś :p. A jedno i drugie to to samo - serek z mleka pasteryzowanego. A Marysi bardzo smakował, zjadła bez krzywienia się. :laugh:
Wczoraj dałam też małej biszkopta bezglutenowego i mała się tak krzywiła jakbym cytrynę jej dawała, otwierała buzię ja jej kawałeczek (bo ona to by od razu całego sobie do buzi włożyła) i krzywiła się i prężyła. Śmiesznie to wyglądało ;D żeby tak na słodkie reagować.
Mam tylko inny problem, bo Marysia poza mlekiem nie chce innych rzeczy do picia. Ja nie mam tyle mleka, żeby jej dawać na każde żądanie a poza tym to chyba już czas na inne smaki.

Gaga pewnie, że lepiej pracować i szukać pracy dalej. Wiesz ludzie bardzo często nie chcą takiej pracy na zastępstwo. Ja się często z tym spotykałam. Niby z pracą kiepsko, zwłaszcza dla młodych ludzi, zaraz po studiach bez doświadczenia ale jak sama szukałam osób do pracy to chętnych albo nie było albo ci którzy chcieli to tragedia (sorry że tak mówię) albo jak chłopak został przyjęty to nic mu się nie chciało i tylko żądnia zgłaszał i byl niezadowolony. Nie zrobił nic co by spowodowało, że chciałabym żeby dalej pracował. Na szczęści sam odszedł i po kłopocie.

ja to nawet bym wolałą pracę na zastępstwo teraz, bo nie dostanę wychowawstwa na stałe, a jak dostanę w spadku to mi wisi ;D, a za rok nauczyciele odchodza na wcześniejsze emerytury i wtedy liczę na etat gdzieś, może się uda, no pracę w tym roku muszę mieć, nieważne jaką, z jednej pensji na bank nie damy rady, no chyba że korki będe dawać, ale to bym musiała mieć min. 5 osób

Hej a my po spacerze , niby ciepło a wiatr wieje czasami chłodny, dlatego ja ubrałam Julę w cieplejszą czapkę i w dwa długie rękawki . Julka zadowolona z przejęciem ogladała ptaszki ,pieski, wiewiórki które są oswojone i podchodzą na metr ale zanim zrobiłam zdjęcie to ona hyc i uciekła ale ogon widać :D
dsc030101bs.jpg

Gaga powodzenia z pracą trzymamy kciuki :)
Gratulujemy ząbka
Ach a ja nie mogę bakusiów ani danonków ani nic mlecznego :( :(

reklama
marta15 ,gratulacje ;)
gaga ,Dominik budzi sie niekiedy w nocy z rykiem,gdy w dzień ma zbyt dużo wrazeń,albo zobaczy w tv coś strasznego.Ma po prostu koszmary.A możliwe też,że zmiana temperatury tak wpływa na dzieci.
agata806,ja od czasu do czasu mieszam małemu jabłuszko,albo serek waniliowy z biszkoptem,jednak nie bezglutenowym a zwykłym.Jednak ja zawsze patrzę na opakowania,żeby nie było żadnych ulepszaczy,konserwantów i innych badziejstw.Nic mu nie jest a i lepiej mu smakują niż te "specjalne dla dzieci".
My wróciliśmy z długaśnego spacerku,a właściwie,to od chrzestnej Dominika.U niej w domciu jest miesiąc starsza koleżanka małego i przynajmniej się wybawili.Najbardziej śmiać mi się chciało,jak nieomal wyrwał jej część włosów,bo spodobała mu się spineczka.Oczywiście awantura,dostał od małej zabawką i trzeba było maluchy rozdzielać.Ale ogólnie fajnie wygląda razem taka parka :) :)

Do góry