reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

dziewczyny dostałam nowy namiar na pracę idę jutro złożyć podanie trzymajcie kciuki, bo to etat chyba na stałe, już mnie żołądek boli, i nie wiem co założyć ::)

reklama
gaga trzymam kciuki!!
Witoń budzi się w nocy pare razy. to już chyba taka norma bedzie. Trudno.
dzisiaj wciał calego kartofla tacie z talerza :laugh:
Ulewa mu się trochę a juz był spokój. Mysle, że to przez zeby bo ma pełen brzuszek sliny. Normalnie leci mu jak z kranu. nie nadążam śliniaków zmieniac.

Robimy krótki przegląd z ostatnich trzech dni...
Żużaczku - z tym poceniem głowy to Michał tak ma jak Wituś. Powiem szczerze, że trochę mnie nastraszyłaś. Zaczęłam się zastanawiać i doszłam do tego, że on często śpi na kołdrze, jest cały chłodny, a mimo to głowa i poduszka mokre. Dzisiaj powiedziałam o tym lekarce i widziałam, że ją to zastanowiło. Dostaliśmy skierowanie na pakiet badań, z kłuciem z żyły mojego panikarza włącznie.
Nenar - spóźnione ale gorące życzenia imieninowe.
Marta - a propos dyskusji o wózkach dla bliźniaczek... Może coś z tego Ci się przyda
http://www.blizniaki.net/index.php?p=kacik_porad_3

agata806 pisze:
A mam pytanko co do jedzenia. Dajecie już produkty z glutenem? Bo one są od 10 miesiąca ale czy to w tym wypadku znaczy po 10 czy po 9 miesiącu??? Ja chcę też zacząć dawać jakiś jogurt bo mleka coraz mniej więc niech będzie tylko trochę mleka i jakiś mleczny deserek jakiś bakuś czy danonek.
Agata, od 10. miesiąca to znaczy po skończeniu 9. Tak mówią lekarze. I ja daję od czasu do czasu piętkę od chleba, ale teraz hitem są biszkopty i paluszki bezglutenowe. Wreszcie znalazłam sklep, gdzie są i Maras się zajada. Na spacer nie biorę nic innego. I z tego, co ja wiem, to wstrzymaj się z danonkami - one często uczulają. Bakusie są podobno bezpieczniejsze. Ja mlecznego nic nie daję, bo alergika mam przetrzymać chociaż do roku. Za to spróbowaliśmy wczoraj wędlinkę z indyka i dziecię zjadło plasterek i głośno zażądalo drugiego, który już jadło samo, wpychając pełnymi garściami do buzi..

No... w Szczecinie nareszcie pocieplalo i na tych pustych gałęziach zaczyna się coś zielenić. A na podwórku przed domem zaczynają kwitnąć śliwki. ale jest cudnie! Jutro pójdę robić zdjęcia.
Gaga - Maras od dawna przesypiał nocki, a tu od tygodnia budzi mi się w nocy i ryczy. A zębole właśnie wylazły. Dwa naraz.
I trzymamy kciuki za Twoją prace. Oby się znalazła dobra.
A z gorszych rzeczy - komp nam umiera powoli i nieubłaganie. Rano uruchamia się 25 minut po wciśnięciu guzika a w ciągu dnia kilkanaście razy się zawiesza. Tomka informatyk mówi, zeby zbierać kaskę na nowy :-(

A moje dziecię w ogóle nie umie przełykać dużych kawałków jak ma okruszek to od razu wypluwa a gryźć też nie potrafi . Czy Wasze dzieci umieją gryźć? Goga czy Mareczek gryzł tę wędlinę czy Ty drobno posiekałaś? Kurcze ja zupkę to muszę mieć krem inaczej nie zje jak jadła banana to kawałki jej się właściwie same odłamywały i je wypluwała... :mad: :mad: :mad:

I Julka też się budzi wczoraj 2 razy z rykiem takim jakby się jej horrory śniły i przed chwilą też po 20 min snu.Myślę ,ze to zęby idą górne jedynki..

gaga, Ania też sięśmieje ale tak język daje że akurat dziąsełka zasłania spryciula a jak się bardziej przybliżę to buzię zamyka ;D. Trzymam kciuki dalej żeby udało się z pracą.
agata, mała też nie chce nic pić poza mlekiem, każdy soczek jest bleeee, niekapkiem jest blleee, smoczkiem jest bleeee. Dobrze, że chociaż cycka pije.
Byłam dzisiaj po wyniki Ani, te z kłucia żyły i okazuje się, że wszystko w porządku, bakteria w moczu najwyraźniej z zewnątrz pochodzi, ufff.

domicela dzieki... az głupio.... ::)
ale widac przynajmniej do kogo po rade najpierw biegniemy.... ;D... do mamusiek sierpniowych ;D ;D

reklama
Do góry