reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Wszystkim dzisiejszym solenizantkom:Anusia,Aneczkom, Aniom życzymy słoneczka i uśmiechu
A i dla Nenar tego samego
Witajcie !!!!
Zdażyłam jeszcze na kawke?
My niestety Bartusia na rekach usypiamy :wygląda to tak 2 min. na rekach a potem siup powoli do łóżeczka i poklepywanie po pupie aż zaśnie głeboko wszystko razem gdzieś trwa 10 min ale czasem nawet 0.5 godz.i w tedy mamusia ZŁA
Zapomniałam pogratulować wyczynów Marysi i Aneczki, kótra usiadła-ale sposób tego czynu owiała tajemnica :D
Marta jak już zamówisz to bedziesz spokojniej spać-a fajne te wózia a jeszcze jak je będziesz mogła połączyć to też exstra.
Arabella może z włosami nie jest tak żle tylko ty masz gorszy dzień?

reklama
No i jestem uziemiona w domu. Dupen bladen. Może ktoś ma ochotę na kawkę w ogódku? Zapraszam!
Filutek wreszcie śpi jak dziecko, tzn z rączkami rzuconymi do góry, koło główki. oooo, już nie śpi

Evelinko ty pytałaś ochodzik?
Ja wkładam czasami Bartusia jak już nie mam siły za nim biegać.I Julia też była wkładana i wszystko z nią dobrze.wiec myśle że jesli nie na siłe i nie za długo to można ten sprzet wykożystać.Co do szelek to my mamy takie zwykle i nie wpadłam na to że mozna by kupić inne,ale poszukam i jak coś znajde dam cynk.
Popiłam kawy :D
Mały wzywa tyle co usnął i już wstał.Widze że nie tylko on nie chce spać.Misia z Badim chyba mają ochote na mleczko w ogródeczku.Ide z nim na spacerek jak go wywjeje to może ulula na dłużej.

Ja właśnie kawkę sobie piję

Buziaki dla wszystkich solenizantek :-* :-* :-*

Pierwsza połowa dnia z nianią za nami. Na razie wszystko ok, Marysia bardzo zainteresowana dziewczyną , nawet dała się wziąć na ręce :o Cieszę się, że zacznie już się do niej przyzwyczajać, a teraz mam po tygodniu sterty prania i prasowania więc jak znalazł, tym bardziej, że w sobotę znowu wyjeżdżamy to i będę mogła nas spakować nie wysłuchując jęczenia Marysi :p

Marysia zasypia w łóżeczku ze smoczkiem. Głaszczę ją po buzi albo przytulam się do niej. Zasypia w ciągu 1-2 pozytywek ale czasami po trzech i wtedy ja już jestem pełna nerwów bo widzę, że jest zmęczona ale jak tylko zamknie oczy to znowu otwiera jakby to spanie to bolało albo było bardzo nieprzyjemne. :p Tylko z tym przytulaniem coraz gorzej bo łóżeczko obniżone na maxa a ja jestem niewysoka (żeby nie powiedzieć niska ;D) i wszystkie wnętrzności mam już dawno pogniecione :p

Majula usnęła, ale wojuje strasznie, rozrabiara mała
ja do ogróda chętnie, mi już się nie chce spacerować po alejkach i po parku, nogi mi w d... włarzą (włażą ??? ) no ale cóż robić jak się w bloku mieszka
ja wreszcie jem śniadanko,
no i ważna sprawa wbiłam swe dupsko w kolejne spodnie sprzed ciąży i następne już tuż tuż :) zaświeciło dla mnie słoneczko i może wrócę do 36 rozmiaru bo na 34 to nie mam co liczyć, ale brzucho dalej wisi ......... a co ma wisiec nie utonie

zuzaczku a ty sie przyhaftowalas do tego pięknego obrusa w fiołki ???

A ja nie wiem w co się będę teraz ubierać bo mam 2 pary spodni w które wchodzę, pozostałe to już raczej tak po domu a w spódnice nie wchodzę. Nie mogę na siebie patrzeć :mad: :mad: :mad: :mad: Ogólnie mam doła odnośnie mojego wyglądu, jakoś nigdy nie umiałam siebie ładnie ubrać. Męża zawsze, jakoś trafiam w modę (tylko gubię się z krawatami bo raz drobne wzorki, póżniej pasy, później gładkie a teraz znowu drobne wzorki :p) i Darek wygląda zawsze dobrze a ja koszmarnie. Teraz przy ładnie ubranej Marysi jeszcze bardziej to widać :mad: :mad: :mad:

A mam pytanko co do jedzenia. Dajecie już produkty z glutenem? Bo one są od 10 miesiąca ale czy to w tym wypadku znaczy po 10 czy po 9 miesiącu??? Ja chcę też zacząć dawać jakiś jogurt bo mleka coraz mniej więc niech będzie tylko trochę mleka i jakiś mleczny deserek jakiś bakuś czy danonek. Tylko nie wiem czy dobrze robię bo te danonki to tłuste i dzieci później robią się grubaski. Ale z drugiej strony ja chcę to traktować jako posiłek a nie przegryzkę. Poradźcie cosik plis.

Agata, moje dziewczynky jedza jogurty, ale nie danonki, tylko bakusie albo danona te aksamitne i te im najlepiej smakuja. szczególnie taki kremowy biszkoptowy. A jezeli chodzi o cos innego to polecam z bobovity kaszke mleczno-manna ona jest po 9 miesiącu. Jest pyszna, ale niestety moje dziewczynki jej nie moga, bo mają alergię na pszenice:(

haaa... ja tez chcę sie zrobic na ciemny rudy na komunię syna. Tylko, że ja juz nie raz miałam. Ciekawe tylko jak na resztkach tego mojego balejazu wyjdzie.

Bylam sobie u dziewczyn w perfumerii, po drodze kupiłam sobie biała torebke do moich mokasynów i mam extra humor, bo torebka kosztowała 25zl a jest superasna :laugh: :laugh:

Gaga,agata806,a nie próbujecie odzwyczajać dzieci od smoczków?Agata,ja daję małemu serek waniliowy małej firmy Kuźma(czy jakoś tak),bo jest w 100 % naturalny(tak przynajmniej na opakowaniu jest napisane i mu smakuje.Ponadto czasami próbuję mu wcisnąć budyń,lecz nie smakuje i najczęściej sama kończę :)
bibi21,a jak Ci się sprawdzają te zwykłe szelki,nie uciskają dziecka?Nie zawiesza się?
Mykam na razie,bo Dominikowi się nudzi i mi całą klawiaturę oślinił...

reklama
evelinka my tez mamy zwykłe szelki, maja tam niby jakies takie ochraniacze, ale ja wiem czy to konieczne, na lato chyba je ściągne żeby mała sie ne pociłą od nich
a co do smoczka, to chyba bez sensu odzwyczajac dziecko w 8 miechu, ja dziękuje że ona wogóle łaskawie w 4 miesiącu chyba pogodziłą się ze smoczkie, z niej jest taki ssaczek że cały czas cos ssa, ubranko, zabawki, rękę, ze smokiem tylko spi, wypluwa go dość szybko, w dzień nie ma tak że chodzi ze smokiem, na spacerze czasami żeby ubrania ze zeżarla to jej daję ;)

ja tez myślałam o serkach i chyba kupie jakiś taki bakuś czy cóś, do danonków nie mam przekonania jakoś

a od jutra chyba zacznę uczyć Majkę spać w dzień w łóżeczku, bo spi u nas na narożniku, zobaczymy co mi z tego wyjdzie ;D

Do góry