reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

reklama
Buziaczki dla Tomusia :-* :-* :-*

Anecik, super że z Tomciem wszystko oki. I tak jak Gaga napisała, odzywaj się częściej.

Arabella, może nie jest tak źle?? Jak uda Ci się to wklej zdjęcia i zobaczymy.

Hello

Jesteśmy w domku :laugh:

Widzę, że dzieciaczki wychodzą z choróbsk, cudownie :laugh:

Przez te killka dni Marysia zrobiła trochę postępów: już prawie raczkuje i nie szoruje już brzuchem po podłodze, jak ma ochotę to umie usiąść samodzielnie i siedzieć, staje jak tylko może i gada poza dada również baba i buuuuuuuu jak jest jej źle czego chyba akturat sami ją nauczyliśmy ::). No i bije brawo. :laugh: ;D

Potwierdzam mamy dzieci stacjonarnych cieszyć się ;D.
Ja nie mogę małej zostawić ponieważ Marysia nie posiada instynktu samozachowawczego. Np. wstaje i czasami leci do tyłu bo zapomina, że trzeba się trzymać albo widzi coś na podłodze ale nie zauważy, że ta rzecz leży np. po łóżkiem i wali głową w łóżko. W ogóle jest niezmordowana. Przewraca się i zaraz wstaje znowu się przewraca i tak ciągle. Ucieka z gołym tyłkiem, wykąpać ją można tylko na brzuchu - jak ją Darek przewraca na plecy to ona w 1 sek leży znowu na brzuchu. Dzisiaj straciłam do niej całą cierpliwość ale pewnie dlatego, że od jutra jest niania która mnie odciąży :p

Co do pocenia się główki to u nas się zdarza. Lekarka powiedziała, żeby lżej ubbierać do snu i tyle. Fakt, ze zdarzyło to nam się kilka razy - jak mama głupia przykryła dziecko swoją kołdą i jak spaliśmy w pokoju gdzie okno było baaaardzo szczelne i po prostu zrobiło się duszno. W zimie Marysia spała pod kołderką z rożka i cienkim kocem a trzęsłam się z zmimna pod grubą kołdrą.

Mam cholerka problem z tym ubieraniem bo w domu zakładam marysi rajstopy i ok ale na dwór rajstopy i spodnie to za dużo a skarpetki są natychmiast ściągane (a jak są buty to najpierw buty a później skarpetki). Kupiłam Marysi krótkie spodenki ale przy 20 stopniach rajstopy to przesadza ale gołe nogi chyba też. A i czapki też są złe i należy je natychmiast ściągnąć :p

Dzień doberek  :)
Arabella, a może to tylko kwestia przyzwyczajenia do nowego koloru? Zapytaj się znajomych kobitek, czy im się podoba. Jak powiedzą, ze tak, to znaczy, że wyglądasz źle. Gdzieś zasłyszałam taką teorie - my baby jesteśmy wredne i zazdrosne o urodę innych  ;)  >:D
Robiłam małej badania z moczu i krwi, bo szukamy na co Zuzka jest uczulona. Wczoraj zadzwonił do mnie miły lekarz z przychodni państwowej, żeby mnie poinformować o wynikach i dać doraźne wskazówki do najbliższej wizyty. Szok. Myślałam, ze chce przełożyć wizytę  :o Zuza ma anemie i mam jej dawać więcej mięsa, nawet dwa mięsne posiłki dziennie. I IgE wyszło w normie, ale w przyszły piątek i tak robimy testy skórne. Boże, znowu będą zadawać ból mojemu dziecku  :mad: U mnie też kiedyś IgE wyszło w normie a testy skórne wykazały alergie. Właśnie przechodzę apogeum mojej alergii na pyłki drzew :p
A wracając do badań to lekarz powedział, że poprostu dobrze jest zbadać dzieciątko zanim skończy roczek. Nawet jak nie ma żadnych objawów, to warto zrobić badanie krwi i moczu,żeby upewnić się, czy wszystko jest OK. Ale pewnie co lekarz, to inna teoria  ::)

Nenar- z okazji imienin wszystkiego najlepszego , spełnienia marzeń i samych słonecznych dni życzy Magda i Julka
malaYoo pisze:
Arabella, a może to tylko kwestia przyzwyczajenia do nowego koloru? Zapytaj się znajomych kobitek, czy im się podoba. Jak powiedzą, ze tak, to znaczy, że wyglądasz źle. Gdzieś zasłyszałam taką teorie - my baby jesteśmy wredne i zazdrosne o urodę innych ;) >:D
He he uśmiałam się, ale chyba coś w tym jest....
I znowu jest przepiękna pogoda a w piątek wybywam do mamy i ma być zimniej i jestem zła. Ale liczę na to ,ze się meteorolodzy pomylili.
A tak w ogóle to czemu znikła Justyna?

reklama
Znów podglądam co u Was z przcy.
marta te wózeczki na oko całkiem niezłe , ale nie mają oparcia obniżonego do pozycji leżącej.Ja właśnie kupiłam coneco i może i on na oko nie za ciekawy, to jednak rozkłada się do leżenia i pod nóżkami też ma dłuższą tą podpórkę. Uważam, że to ważne. Moja Oliwcia jeszcze śpi na spacerach i byłby problem, gdybym nie mogła jej wózka do leżenia ustawić.Siedzę obatulona w ponczo , bo tak mi zimno w pracy, a mama mi pisała, że Oliwcia pokasłuje, kicha i katarzy. Na psa urok :mad:

Do góry