reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowa mama po porodzie...

reklama
Karolki-tu nie ma nic do podziwiania:no:tak wyszło i tyle-w wiekszosci przypadków to nie jest zalezne od nas.
Ja osobiscie podziwiam dziewczyny które tak pięknie zrzucaja wage:tak:moja stanęła w miejscu i dupa:baffled:
Dokladnie, ja przez pierwsze 4 misiace nie przytylam nawet grama i bardzo sie martwilam, potem tez niewiele ale za to potem jak poszlo to jakies 15 w sumie bedzie, no i zrzucic tez trudno, waga tak samo stanela a po swietach nawet w gore ruszyla:-) ale Zuzia nie ma zadnych kolek to nie mam motywacji zeby sobie odmawiac czegokolwiek. ;-) No ale czas najwyzszy wziasc sie za siebie bo do wiosny nie dam rady zrzucic, no i chce na basen chodzic z mala a boje sie ze wszyscy uciekna jak mnie zobacza:szok:

tomola - ja karmie piersia i nie biore tabletek, co lepsze dostalam jeden okres dwa miesiace temu i do tej pory cisza, juz nawet test zrobilam dla swietego spokoju bo juz sobie wlosy z glowy darlam ze a noz widelec ale naszczescie nie bedzie w najblizszym czasie drugiego bobaska( mam nadzieje)

Karolki-tu nie ma nic do podziwiania:no:tak wyszło i tyle-w wiekszosci przypadków to nie jest zalezne od nas.
Ja osobiscie podziwiam dziewczyny które tak pięknie zrzucaja wage:tak:moja stanęła w miejscu i dupa:baffled:

Ja jadlam normalnie tak jak zawsze i przytulam w ciazy 25.
17 zjechalo samo migusiem , a reszta stoi w miejscu i dupa. Trzebaby jakas diete zastosowac , ale nie dam chyba jeszcze rady... U mnie z silna wola jest klopot

Ja przytyłam ok16-17kg ale przy mały moment waga poszła wdół za to po świetach napewno w góre:zawstydzona/y:

Lidzia u mni z motywacja do schudniecie tez ciezko:-D

podziwiam te dziewczyny ktore przytyly po 20 kg i wiecej w ciazy:szok:ja przytylam 12 i czulam sie i tak jak slon;-)najwyzsza waga do jakiej doszlam to 64 kg chyba:tak:po porodzie mialam 58 kg a teraz 54 ale i tak jeszcze sie w wiekszosc rzeczy nie mieszcze:no: i obawiam sie ze tak juz zostanie...:-:)baffled::wściekła/y:

Karolki a ja podziwiam że wypisujesz tu takie rzeczy! to ja już wole przytyć 20kg i po 4 m-cach ciąży zostało mi zaledwie 2kg na plusie, bez żadnego problemu od 2 m-cy mieszcze sie we wszystkie swoje rzeczy :tak: niż tak jak ty przytyć 12kg a po porodzie schudłaś zaledwie 4kg i jeszcze w nic sie nie mieścisz! :baffled: tak jak już pisały dziewczyny ja podziwiam te które stoczyły walke ze zbędnymi kilogramami i za to trzeba takie dziewczyny podziwiać! a z tyciem w ciaży to różnie bywa! czasami geny, hormony, woda w organiźmie itd. Mam koleżankę która całą ciaże wymiotowała i mimo to przytyła 20kg wiec to naprawde różnie bywa i nie ma co komentować :tak:

Trzymam kciuki za wszystkie mamusie, które walczą o spadek wagi oraz gratuluje serdecznie tym które robią to skutecznie :tak:

raabit pozostawiam bez komentarza Twoj atak - kolejny:-Dpoprostu sie nie rozumiemy i mysle ze lepiej nie wchodzic sobie w droge bo ja w przeciwienstwie do Ciebie nie jestem lagodnego usposobienia:-D
chodzilo mi o to ze sa dziewczyny ktore tyle przytyja a pomimo tego dobrze znosza ciaze i wszystko jest ok- proste.Na patologii spotakalm dziewczyny ktore mialy z tego powodu problemy ze duzo przybraly. Moja lekarka mi zabronila i co miesiac skrupulatnie kontrolowala mi wage a tez mialam tak ze w krotkim czasie nadrobilam kilogramy:tak:a moja kuzynka miala lekarke ktora mowila ze np 4 kg TRZEBA przytyc i ona robila tak zeby tyle przybrac - paranoja i wyladowala z 28 kg na plusie:-(wiec widzisz sama.
A ja sie swoja waga az tak bardzo nie przejmuje i nie czuje sie gorsza ze musialam az 6 kg zrzucac i mi nie wyszlo:-D:tak:pozdrawiam Cie serdecznie:tak:

No i mnie Karolki wyprzedzily , a mialam ci pogratulowac takiej fajnej wagi, wlasnie tak zrozumialam to co napisalas , ze podziwiasz dziewczyny ktore tak przytyly, ja tez podziwiam, to naprawde ciezko musialo byc, na szczescie widac ze prawie wszystkie juz pieknie schudly, dziewczyny cie poprostu zle zrozumialy.

No cóż.... najważniejsze żeby wrócić do wagi sprzed ciąży :tak: chociaż mam troche wrażenie ze sama waga to jedno ale chyba mimo że zostały mi tylko 2kg to i tak chyba mam troche wiecej w biodrach niż przed ciażą :baffled:

Karolki a tycie 4kg na miesiąc to dla mnie chore! najważniejsze to racjonalnie sie odżywiać w ciaży żeby maluch był zdrowy :tak: aż dziwne jak lekarz może coś takiego mówić? :szok: no ale my to na razie mamy za sobą :-D

reklama
Luxik dobrze ze chociaz Ty mnie zrozumialas:tak::-D a z wplywu hormonow i dziedziczenia sklonnosci do tycia w ciazy i poza nia zdaje sobie raabit sprawe. U mnie w rodzinie 7-9 kg na plusie w ciazy to norma;-)a dzieci wazyly po 4 kg:-D dodam ze 28 kg przytyla zona mojego kuzyna wiec to juz inne geny:-DJa nie moglam przytyc wiecej bo moj kregoslup by tego nie wytrzymal:no:bo mam z nim spore problemy:tak:wiec mam prawo podziwiac te dziewczyny ktore sobie swietnie dawaly rade z takim obciazeniem:tak::-)

Do góry