reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowa mama po porodzie...

Ja jeszcze tez bez okresu. Biorę tabletki bo czwórka wystarczy a poprzednie zabezpieczenia jakoś nie zabezpieczyły ;) Jak byłam u gina to stwierdził, że już najwyższy czas żeby okres wrócił bo za długo bez to niedobrze.

reklama
ja idę do gina 3 stycznia, bo kończą mi się tabletki. Mam nadzieję, że mi zapisze, bo teraz to mnie niepokój naszedł, jak napisałaś Madziara, co Twój powiedział:baffled: Moja Wiki jeszcze tylko na piersi, więc oczekuję kolejnej recepty na cerazette:tak:

Wy o tej wadze - może mi któraś powie, jak przytyć na twarzy? Już mam dosyć uwag - O matko, jaka Ty chuda.
- Ptysiu, wyglądasz jak szkapa (to mój ulubiony i dość specyficzny wujek).
Dodam, ze nie wiem ile waże, podejrzewam że około 58 jak pzed ciążą, bo ciuchy nosze te same. Ale buzię mam, jakbym nie jadła, a wcinam na okrągło.

a ja sie męczę z wagą,po ciąży zostało mi 7 kg na plusie,czuje się okropnie,muszę w koncu rozpocząć stosowanie jakiejś diety,żeby do wiosny zrzucić co nieco.

Ja się w sumie zdziwiłam jak mi tak gin powiedział, bo przecież jak się karmi piersią to można dość długo nie mieć okresu. Ale może u mnie to dlatego, że mam nadżerkę do usunięcia i ciągle jakieś upławy i dlatego tak stwierdził.

Ja tez waże jak Antylopka 58 kg i juz normalnie sie we wszystko mieszcze ale chciałabym dodatkowo z 3 lub 4 kg zrzucić:tak:jak pomyślę że juz zgubiłam 12 kg to jestem z siebie naprawde dumna:tak: najezdziłam sie na rowerku i z kolacji tez nieraz rezygnowałam....:sorry2:ale ćwiczyc i tak będe nawet jak zgubie te 3 kg bo po takim wysiłku to człowiek i na duchu i na ciele sie lepiej czuje:-D

mnie od końca ciąży udało się już 30 kg pozbyc :szok::-D, a po porodzie to juz chyba 16 kg mniej :-), też jestem z siebie dumna ;-):-p:cool2:. wszystko ładnie chudnie tylko ten brzuszek lekko wystaje, nie jest źle, ale też chcę żeby było lepiej​

mnie od końca ciąży udało się już 30 kg pozbyc :szok::-D, a po porodzie to juz chyba 16 kg mniej :-), też jestem z siebie dumna ;-):-p:cool2:. wszystko ładnie chudnie tylko ten brzuszek lekko wystaje, nie jest źle, ale też chcę żeby było lepiej​

Te moje 12 kg to tez po samym porodzie:tak: bo licząc koniec ciąży to mam 20 kg mniej na grzbiecie:sorry2:i pomysleć że tyle sie dzwigało:shocked2::szok:

Ja to wogole sie wybieram ciagle do lekarza ale jakosc dojsc nie moge, dotychczas chcialam isc tylko do internisty na jakas ogolna wizyte i po skierowanie na badanie krwi itp, ale teraz to i chyba sie do gina wybiore, bo zaczyna mnie martwic brak okresu, a zaznacze ze ja nie biore zadnych tabletek, coprawda karmie piersia ale juz sama nie wiem czy wszytsko jest oki :-( W ciazy to tez raczej nie jestem. Czy ktoras z Was tez jeszcze nie dostala ale karmi piersia i nie bierze tabletek? Do tego dochodzi ciagly spadek wagi, z tego jakos sie nie martwie, bo ja przy was to i tak nie naleze do chudzin, choc teraz wszyscy i tak mi tak mowia :tak:, bo teraz waze 64, ale przed ciaza wazlam 72 (w ciazy przytylam 17). Tyle ze ja nic nie cwicze i zadnej diety nie stosuje :-(, kurcze ja nawet w nocy dojadam bo ciagle jestem glodna:tak:

reklama
podziwiam te dziewczyny ktore przytyly po 20 kg i wiecej w ciazy:szok:ja przytylam 12 i czulam sie i tak jak slon;-)najwyzsza waga do jakiej doszlam to 64 kg chyba:tak:po porodzie mialam 58 kg a teraz 54 ale i tak jeszcze sie w wiekszosc rzeczy nie mieszcze:no: i obawiam sie ze tak juz zostanie...:-:)baffled::wściekła/y:

Do góry