reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

jedziemy na kabarety ! mamie jednak coś zaszkodziło, przegłodziła się wczoraj i dzisiaj dzwoniła, że czuje się jak Młody Bóg :-D ale super ! w końcu randka z mężem, ale się cieszę :-D:-D

Olga i jak zrobiłaś? czy odpoczywałaś?

Asia ja też lubię jak poleżą, fajnie przesiąkną :tak: jakoś jutro zrobię zakwas i też taki spróbujemy upiec chlebek, tylko dla mnie przepis na zakwas to jak dzień świra :eek:

w ogóle odkąd pieczemy chleb, mąż je śniadania, nosz cud :-D
 
reklama
irisson, super że uda Wam się wyrwać :) my niedługo idziemy na 30-stkę kumpla do klubu Klimat w Bielsku, na imprezę heh

wieczorem odpoczywałam, sprzatnęłam kuchnię, ugotowałam dziewczynkom jabłka na dziś (hania dziś pierwszy raz sporo wypiła kompotu z tych wczorajszych jabłek, piła ładnie i chętnie i w dodatku z kubeczka :))

dziś na razie skończyłam skomplikowane czynności śniadania, pójdę na spacer, i właśnie myślę jak rozegrać taktycznie to robienie pączków, na razie muszę przepisać przepis z netu na kartkę i powyciągać składniki z lodówki. i obliczyć ile wszystkiego bo nie mam 6 jajek tylko 5 :p nie wiem czy uda mi się to wszystko zrobić będąc samej w domu, no ale różne rzeczy już robiłam i jakoś daję przecież radę...
 
Ja też będę robiła niebawem zakwas na chleb. Asia - jakiś dobry przepis znasz :)?

Dziewczyny, nie wiem, czy któraś z Was oglądała dziś materiał w ddtvn o tej pi.... niani z Rosji, która zajmowała się już trzecim dzieckiem tej rodziny i legalnie, regularnie biła je po głowie. Ono leżąc na brzuszku, totalnie bezbronne płakało, a ta mocno je biła po głowie. Ja nie chcę nawet pisać, co w takiej sytuacji bym zrobiła, ale aż mnie trzepie na samą myśl o tym wszystkim. A najciekawsze, że zgodnie z rosyjskim prawem za to "wykroczenie" niani grozi kara grzywny lub 3 miesięcy pozbawienia wolności. MASAKRA!
 
Ja też widziałam straszne, przeszkadzało jej w oglądaniu TV...
Najlepsza polska strona o pieczeniu chleba w moim osobistym rankingu to pracowniawypieków.
 
jak ja bym chętnie wzięła tego babsztyla i co chwila bym ją lała w głupią łepetynę !! :wściekła/y::wściekła/y:

MieMIe wszędzie podają ten sam przepis, mąka żytnia, woda i co 12h mieszasz, albo dokarmiasz, tak jak Asia pisała 5 dniach gotowe, ja właśnie mam zamówienie od mamy na chlebek, a że mi dzieci wieczorem weźmie, to z chęcią jej upiekę, właśnie mi Laurę zabrała, to z Niną możemy działać :tak:
 
Cześć kochane :),

Filmiku na szczęście nie widziałam, TV nie włączam (kolejny raz utwierdzam się w przekonaniu, że dobrze, bo mi psychiki nie szarga...), ale wystarczy mi Waszej relacji...Makabra. Ubiłabym babsko jak kotleta:wściekła/y: Biedne dziecko:-( Odkąd jestem mamą zupełnie nie mam rezerw silnych nerwów w dzieciowych kwestiach, Od razu się rozklejam:no:

Manita ucina sobie drzemkę. Pierwszy raz od dawna podniosła larum o mokrą pieluchę. A ja trąba zapomniałam, że może w ogóle o to chodzić. Dziwowałam się, co jest. Śpiąca, ziewa, oczka trze, a marudzi strasznie. Ostatnią rzeczą na jaką wpadłam to była pielucha - mokruteńka. O ja wyrodna, tyle się moje biedactwo męczyło:confused2:

Wyszło słońce, ale ładnie:-D

Kusicie tym chlebem, kusicie. Może też się zdecyduję. Kiedyś moja przyjaciółka piekła przepyszny chleb na zakwasie - obłęd!
Tyle, że ja w przeciwieństwie do Was mogę zjeść takiego 3/4 bochna na poczekaniu;-) Dla mnie to niebezpieczne:-p

Przygotowuję się do lekcji...;-)

Miłego dnia :*
 
Asia: co do pączków to na razie dobrze się nie zapowiada :) zrobiłam zaczyn który miał stać 25min, a mój już stoi godzinę (nie mam czasu się nim zająć...) czy przez to może się nie udać? ;)
 
reklama
Olga, zbyt długie wyrastanie powoduje taki nazbyt drożdżowy posmak ciasta, posmak fermentacji, taki alkoholowy, zrób jeszcze raz zaczyń, postaw pod grzejnikiem po 10 min będzie spienione, drożdże ruszą.
 
Do góry