reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

asia, dzięki :) a co to znaczy odgazowujesz? najlepiej od razu podaj Twój sprawdzony przepis na pączki :) może rzeczywiście zarobię dziś to ciasto, bo oczywiście nie zrobiłam nic, dopiero niedawno M wrócił i skończyliśmy kłaść dzieci
 
reklama
Olga, śmiało mogę Ci polecić z Kwesti smaku i Moich wypieków, chyba bardziej ze strony dorotus mojewyopeki.com, mój przepis to polączenie tych dwóch, bo raz daje robię z większej raz z mniejsze ilości, smażę na oleju rzepakowym jakoś się do smalcu nie mogę przekonać. Olga jak ciasto drożdżowe Ci urośnie to musisz je odgazować, wbić pięść w ciasto i wraca do swojej wielkości przed wyrastaniem, ażeby potem urosnąć jeszcze bardziej pod wpływem temp bo wtedy włókna glutenowa jakie wyrobiłaś podczas ugniatanie ciasta urosną tak w skrócie.

irisson, nie no w 4 by się nie wyrobiła, drożdżowe nie lubi pośpiechu;-)

k8libby, no i dobrze, ja też jem raz w roku, przez te pare dni około tłustego czwartku:tak: Tradycja to tradycja.
 
Olga, spróbuj ten co umieściła w tym roku jest najbardziej dopracowany. Co do jajek musiałabyś proporciolannie zmiejszyć wszytkie składniki, podstawą dobrych pączków są żółtka.
 
irisson, było pełno cukierni dookoła, góry pączków, ale upieczone wczoraj albo w nocy, a te na bieżąco były pieczone, przez szybę widzieliśmy :)
 
Asia, dzięki za wszystkie rady, jesteś nieoceniona :) domyślam się że przesianie mąki jest konieczne? :) mam małe sitko ale jakoś dam radę :) a zamiast ekstraktu może być sok z cytryny? specjalnie kupiłam dwie :)
 
reklama
Olga, pomiń ekstrakt jak nie masz albo daj w ostateczności sztuczny aromat, cytryna robi coś innego. Oczywiście trzeba wszytko przesiać z dużej wysokości.

k8libby, nieźle, ale wiesz, że ja lubię pączki na drugi dzień taka nienormalna jestem:-D
 
Do góry