reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Ja mogę od jutra rodzić;-) kurczę nie chce przenosić a strasznie się tego boję...:-( jeszcze mnie wszyscy wkurzają że brzuch mi się nie obniżył a wogóle to mają zamiar mnie odwiedzić wszyscy 17 i są pewni że jeszcze w dwupaku będę o nie nie nie... Jakąś depresję mam jak wy dziewczyny tylko że dziś mam urodzinki i nie powinnam się smutać :-(

reklama
wiesz co sadze ze nie trzeba miec tego zrobionego wczesniej, ale ja zrobilam bo polozna wlasnie z tego spzitala mowila ze mozna zrobic wczesniej zeby potem nie biegac, to bylo doslownie kilka pytan na takiej kartce, podpisujesz itp.. nic wiecej
moja gin mowila zeby tylk ozaznaczyc wczesniej w spzitalu jak sie zglosisz ze myslisz o tym no i oni ci robia jeszcze badanie krwi na cos tam co trwa chwile przy przyjeciu.

No właśnie moja przyjaciółka na madalińskiego - czyli w typowym szpitalu ginekologiczno-położniczym, czekała na znieczulenie 5 godzin, bo anestazjolog był jeden a miał cesarkę za cesarką i zabiegi. Także bosko.

pamelcia sto lat!!!!!
Zdjęcie0170.jpg

na pewno trzeba miec do takiej konsultacji ostatnia morfologie, bo ilosc plytek jest wazna. i raczej nie trzeba miec jej jakos wczesniej.
tam gdzie rodze zzo kosztuke 600 pln, i jest na zasadzie "darowizny" dla szpitala. tak to sobie wymyslili..

Hej Sierpniówki :-)
Już kiedyś u Was pisałam, ale przeniosłam się na wrześniówki, a Was regularnie czytam. Jakoś lepiej się czuję, czytając wpisy dziewczyn, które czekają- czekają tak jak ja.
Według OM termin porodu wychodzi na 17.08, według USG dopiero na 30.08. A ja bardzo wierzę,że do 20.08 nasz Synek będzie z nami :-) Jeśli nie to lekarz straszy szpitalem, a tego bardzo nie chcemy.
Wczoraj miałam wizytę i lekarz stwierdził,że szyjka jest miękka (mam nadżerkę i po badaniu zaczęłam dość mocno krwawić...ech) i szykuje się do porodu. Na ktg zapisują się słabe, ale regularne skurcze.
Tak jak 100% Was- CHCĘ JUŻ URODZIĆ!
Pozdrawiam.

U mnie ta konsultacja anestezjologiczna wyglądałą tak, że miałam wizytę u lekarza z kompletem badań- morfologia, układ krzepnięcia. Potem był taki wywiad dotyczący wagi, wzrostu, przebytych chorób, operacji, zabiegów, alergii itp itd. Pani zajrzała w buzie, w oczy, zmierzyła ciśnienie i saturację. Na koniec obejrzała kręgosłup i zademonstrowała gdzie wbija się to znieczulenie i o nim po krótce powiedziała. Dostałąm kartę konsultacji. Tyle :-)

Tak jak 100% Was- CHCĘ JUŻ URODZIĆ!
Pozdrawiam.

Eee wcale nie 100%. Są tu takie które wcale jeszcze nie chcą rodzić i dobrze im z brzuszkami ;-) ale obstawiam że 90% to na pewno nie może się doczekać tego momentu.

Pamelcia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Czegóż można Ci w takiej chwili życzyć jak nie tego żeby poród był szybki i bezproblemowy, a dzieciaczek silny i zdrowy!! I obyś jak najszybciej mogła go trzymać w ramionach.

Ja dzisiaj nic nie gotuję. Dzisiaj akcja wyjadania resztek. Ja podsmażyłam sobie wczorajsze ziemniaczki z przyprawami i do tego jakiś kotlet z piersi wygrzebałam z lodówki. A M. dostanie resztę wczorajszego sosu z ryżem.
Wiecie ile przytyłam od ostatniego wpisu w mojej karcie ciąży czyli przez 2 tygodnie? 5kg!!!!! Jak zobaczyłam co mi waga pokazała to nawet nie powiedziałam tego gince, bo akurat była zajęta a ja się w drugim gabinecie ważyłam. Ale obstawiam że dobre 1,5 kg to jest moja nagromadzona w nogach i rękach woda. Bo jak są mniej opuchnięte to różnica potrafi być 1 kg w ciągu 1 dnia. Ale i tak jestem przerażona. Nawet nie chcę myśleć jakie to moje dziecko się duże urodzi!

reklama
marcia331 bez stresu. Teraz już tylko kg może ubywać :-) :-)

Ja na 18 jadę na to KTG. Liczę, że mi powiedzą, że już zostaję bo akcja porodowa w toku i rozwarcie na 8 cm hehe. Trzymajcie kciuki.

Ostatnia edycja:
Do góry