reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

patrz.. a takie oblezenie a jednak czlowiekowi pomoga.. tak samo ze mna jak pojechalam bez skierowania bez niczego.. powiedzialam ze sie zle czuje, od razu badania i mnie juz nie puscili a mogli odeslac bo lozek nie bylo...
a tetno jak skacze to chyba do cc sie kwalifikuje? a co Ci w kolejowym powiedzieli? czy tylko odeslali??

reklama
Dziewczyny poterminowe, czy Wy macie skierowania jakieś do porodu? Czy po prostu ruszacie do szpitala jak się akcja zacznie??kakarolina w Bogucicach przyjmują tak z marszu? W sensie, że nie miałaś tam lekarza prowadzącego i można rodzić? I jak z ktg? Też macie co dwa dni? U mnie dziś skurcze co 7 min od 4 rano do 8, ale przeczekałam zrobiłm gorącą kąpiel i się jakoś rozeszło. Dziś jadę na kolejne ktg- mam nadzieję, że ostatnie ...

Błonka W kolejowym leżałam godzinę pod ktg po czym powiedzieli, że teraz mam sobie to wziąć i iść do prywatnego gabinetu żeby mi to lekarz odczytał :eek: bo nie wygląda za dobrze a lekarz stał obok i nawet do mnie nie podszedł.(no ale nie mój lekarz więc wyszło na to, że musze mieć tam swojego lekarza żeby się ktoś przejął)
W Bogucicach zrobili drugi zapis, przyszła lekarka, zbadała, wszystko wytłumaczyła (najprawdopodobniej odwodnienie to było bo się uspokoiło tetno) więc puściła do domu. jeszcze ze mna pogadała o porodzie i kiedy przyjechać znów na kontrolę.

A cc robią gdy tętno spada gdy rośnie szuka się przyczyny (odwodnienie matki, nadciśnienie, zakażenie wód płodowych, owinięcie pepowiną generalnie cos tam się dziecku w brzuchu przestaje podobać)

Ilovsummer ja idę z marszu nie chodzę tam do nikogo i kilka moich koleżanek tez tak szło i są zadowolone. U nich jest zwyczaj, że w 7 dobie po terminie porodu stawiasz się na konsultacje (z torbą) i po badaniu decydują co dalej.
Wczoraj poszłam do dyżurki położnych powiedziałam, że coś się dzieje z tetnem dziecka. Połozna zrobiła przyjęcie na konsultacje, podpięła pod ktg, przyszła lekarka zbadała. Szybko, miło i bezproblemowo.
Skierowania nie mam, ktg gdyby nie to usg niepokojące też bym nie miała ale że cos jest na rzeczy to sprawdzam

Ostatnia edycja:
ilovesummer ja nie mam lekarza z tamtego szpitala a przyjeli mnie od reki i do porodu tez od reki... chyba ze nie ma akcji to ja mam skierowanie do porodu... ide po terminie w tedy (ja akurat w piatek) z tym skierowaniem i mnie przyjmują

Błonka, jeszcze jedno pytanko ... Czy to skierowanie do porodu to masz od lekarza prowadzącego, czy w szpitalu Ci wystawili? Ja też jak coś w piątek pewnie zostanę w szpitalu. No ale nadal się łudzę, że będzie wcześniej i bez wywoływania. Zobaczymy co mi dziś po ktg powiedzą.

ilovsummer ja nie mam żadnego skierowania bo do porodu nie trzeba, spokojnie. Zresztą wczoraj mi ta lekarka mówiła, że normalnie z ulicy bez skierowania do nich mam przyjść. W piątek bez sensu idź juz jutro albo w czwartek (jesteś już 7 dni po terminie) na te konsultacje. Łikendy są słabe w szpitalach,

reklama
czesc babeczki, witam sie po deszczowej nie przespanej nocy, podobnie jak Mart mialam jakas schize ze wody poplyna, chyba przez ten deszcz, i ze bedziemy musieli w te nawalnice do szpitala jechac ;)
kakarolina, widze ze chwilowy dolek, zadna tam depresja, zaraz Ci przejdzie, to pewnie stres, zmeczenie, hormony i ta wieczna niecierpliwosc! dla mnie ta koncowka ciazy to jak rollercoaster, gora-dol, gora-dol, ostatnio pomaga mi wyobrazanie sobie wlasnego idealnego porodu, choc rzeczywistosc pewnie bedzie inna, ale jakos mi z tym lzej ;)
sempe, dobrze Cie widziec tak szybko ogarnieta, szacun!
zjadlam dwie pyszne brioszki z takiej fajniej piekarni i zabieram sie za nektarynke. tolka kopie jak maly karateka, cala noc mi tak zalatwila, moze sprobuje odespac pozniej ;)
milego dnia babeczki!

Do góry