reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Ilona, gratuluje.

Marta, może to już to:-)

A moja dzidzia śpi już 2 h, a dziś taka marudna szok!, więc korzystać z chwili czasu posprzątałam, poprałam, poprasowałam a teraz robię obiad dla matki karmiącej: pieczony łosoś, marchewka duszona i ziemniaki.

reklama
Błonka do szpitala to bym się nie paliła bo jak wszystko oki to nie ma po co wywoływać wcześniej niż 10-14 dni po terminie z usg ale na ktg co kilka dni to śmiało juz jutro możesz iść. Ja planuję jutro i potem może w piątek ...

Aia nie bój się tego wywoływania to też jest jakiś sposób wcale nie koniecznie gorszy. Jak to robią przed terminem to rzeczywiście często jest masakra bo cały poród idzie turbo od twardej, długiej szyjki a jak jest 10 miesiąc to często oksy to tylko formalność (u mnie od podania oksy do porodu minęły 3 godziny)

Jeny wróciłam ze spaceru zrobiło się 35 stopni myślałam, że nie dojdę koniec atrakcji na dziś. Jutro M ma urodzinki więc jutro nie rodzę:-p to sobie odpocznę

ale mam spadek formy, dosłownie dzisiaj dogorywam :baffled: u mnie wszystko ucichło i uzmysłowiłam sobie, ze dobrze mogę jeszcze 3 tyg. chodzić :confused: nieeee

Czesc dziewczynki;) Już po wizycie taty wpadł w sumie na krócej niz planowaliśmy umówiliśmy się, że we wrześniu do niego przyjedziemy z Amelką i może na Winobranie się załapiemy.
Na daną chwile w 2 paku jestem ale od kilku godzin srednio co 15 min mam skurcze,może się rozchulają albo jeszcze pochodzę tak- jutro KTG w szpitalu w czwartek wizyta u gina.

irisson Madagaskar smieszny fajna bajka chociaż już bardziej robiony pod dorosłych- ale wybrać się można:tak:
Exotic to dobrze, że z bobasem wszytsko dobrze i był to fałszywy alarm.
Asia cieplo się czyta Twoje posty o Uli o Twoim macierzyństwie, Brawo:tak::tak:
katjusza super, cieszymy się razem z Toba;-)
ilona gratuluje;-)
kakarolinka, Aia wiem co dziewczyny czujecie,ale jeśli wszytsko dobrze z dzieckiem to jasne, że do szpitala na wywoływanie nie ma co się zgłaszać do 14 dni, tyle co KTG dla kontroli ;-)Chociaż trzymam za Was kciuki aby się zaczeło samo;-)
Mart a może właśnie to oznaki, że coś się juz już rozpoczyna..:tak:

Nataszka ja nawet nie myślę o wywoływaniu. Na pewno sie rozkręci ja sobie do 15 sierpnia spokojnie daje czas;-)
Wmawiam sobie, że te skurcze, które mam po coś są i że ładnie wszystko wewnątrz przygotowują i pójdzie sprawnie i szybko potem. Wolę sie teraz pomęczyć jeszcze troszke :tak:

a ja czekam na deszcz jak na zbawienie:no: duszno, sucho, nie ma czym oddychać. jutro ma przyjechać do nas syn mojego M, ma 8 lat... trochę mam stresa :no: czy złapię z nim jakiś kontakt (pierwsze spotkanie) mam nadzieję, że nie urodzę ze stresów.... chociaż termin na jutro:szok:

reklama
ilona, gratuluję!
u mnie kompletna cisza, choc wczoraj zlapalam stresa, bo zmierzylam wieczorem cisnienie, a tam 150/70! na szczescie uzmyslowilam sobie ze chce mi sie sikac, przed chwila wypilam szklanke coli i zdenerwowalam sie troche odkladanym przeze mnie w nieskonczonosc spacerem z psem, z ktorym ostatecznie poszedl t, ale musialam strzelic focha ze tak pozno na to wpadl. po sikaniu i 5 minutach bylo juz 136/70, a jak t wrocil z psem, 118/77. rano ksiazkowe 120/68. chyba nie ma co panikowac?

Do góry