reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

reklama
Witam mamuśki:)
Zaraz Was doczytam ale na szybko to tylko do sempe ja mam tak samo dziś ale z tego powodu,że wczoraj było ładnie i widno i dziś deszczowo i pochmurnie a ja strasznie wrażliwa na pogodę coś się zrobiłam
:wściekła/y:

Cześć kochane a ja dla przeciwności wstałam w super nastroju. U nas od poniedziałku leje za to perspektywa łikendu porażająca nie mogę się doczekać :tak:, Ja to chyba mam dobry humor jak się wyśpię i pośpię do tej prawie 7. Pobudki o 5 wprowadzają mnie w depresję. A wczoraj wieczorem skroiłam króliczka dla Maksa dziś go pozszywam i gotowy. więc mam poczucie zrobienia czegoś pożytecznego z wieczorem bo mnie ostatnio ten czas pomiędzy palcami przeciakający wkurzał.

Malinkaizi pytałaś kiedyś czy nie mam kogo poprosić o umycie okien i powiem Ci, że nie umiem o to prosić. Nie wyobrazam sobie proszenia dwa razy starszej mamy albo teściowej. Umówiłam się z M, że jak wróci z pracy to umyje górne kwatery bo na wysokości 2,70 to już mi może być ciężko (bo to są okna kamieniczne 2m wysokie, podwójne ze szprosami, szprosikami i innymi dupsami i pewnie popowiesza zasłony bo strasznie ciężkie mam więc nie powinno być najgorzej. Choć niewiadomo o umycie czego jeszcze mnie pokusi ;-)

dokładnie Kakakarolina mnie zły nastórj bierze własnie z niewyspania!!Alicja ostatnimi czasu budzi się codziennie o 2 w nocy i wyje z niewiadomego powodu!! jak juz ją uspokoje to za pół godziny pycha się nam do sypialni ze swoją poduszką i kołdrą!! i się wierci i się kręci.... jak mnie to wyprowadza z równowagi! do przedszkola ten tydzien nie idzie katar się skonczył ale pojawił się kaszel..

Uwazaj przy tym myciu okien, ja tez myje okna sama

Dzień dobry dziewczynki:) W szczecinie też pochmurno i buro, dziś się w końcu wyspałam jak poszlam spac przed 21 wstałam 8.45 Wow ale czuje się jak nowonarodzona. Mnie też czekają okna do umycia, mój mi nie umyje bo wraca jak jest juz ciemno na 5 razy ale trzeba bedzie niestety bo u mnie jescze na oknie bałwany/mikołaje ze sztucznego śniegu.

Ide jakieś sniadanie zjeśc.:-)

Black_Opal jakiej firmy/jak się nazywa Twój termometr? Ja się właśnie rozglądam za takim i nie wiem, który wybrać. Obecnie dość sporo się ich na rynku pojawiło...

mam dokładnie taki: TERMOMETR BEZDOTYKOWY THERMOFLASH LX-26_KURIER 0zł (2182110443) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Znajomym udało się kupić w Lidlu za 60zł z ichniejszej firmy Silver Crest czy jakoś tak i tez są zadowoleni. Ja też na niego polowałam, ale do lidla jak rzucają takie rzeczy to trzeba o 6 już w kolejce przed sklepem stać ;)

Życzę miłego dnia ;) Niech tym co mają dobry humor się on utrzyma aż do pójścia spać, a tym, które go dziś nie mają niech przytrafi się coś miłego i to naprawi ;)

Sampe to sobie zawsze pomyśl na pocieszenie, że u nas to samo. Moja niania ma wolne (więc ja cały dzień słucham żarcików Maksa) a żarciki od 5 rano są wykańczające już o drugiej marzę o tym, żeby się zamknął. Myślę sobie wtedy o tym, że przychodzi taki wiek kiedy dzieci przestają rozmawiać z rodzicami i dodaje mi sił i cierpliwości ;-)
Maks się budzi o 1:eek: i muszę go do swojego łóżka przynieść albo położyć się na chwilę u niego (ale w tym malutkim słabo to widzę :)) nie wiem skąd mu się to wzięło ale po kąpaniu nie dotyka noga podłogi :-D (Coś mu kiedyś musieliśmy nagadać niechcący) ma to swoje plusy bo siedzi w łóżku jak zasypia ale i minusy bo wolałabym żeby sam przyszedł do mnie w nocy ;-)

Hej dziewczyny :)
Ale miałam wczoraj dzień...pojechałam do CH i kupiłam sobie buty,stanika nie kupiłam bo mi jakoś tak niewygodnie w tych ciążowych...nie pamiętam kiedy ostatnio nosiłam bawełniane staniki i się w nim jakoś dziko czuję...
Potem zadzwonili z agata meble,żeby się ze mną umówić na odbiór rogówki...HURA!!!!!w piątek mi przywiozą moją rogówkę!!cieszę się strasznie:-):-):-):-):-)
Spotkałam się z moim kumplem z pracy,chciał mi zrobić niespodzianke i zabrał mnie do swojego Klienta do knajpy sushi...nie wiedząc,że w ciąży nie wolno,ale knajpka fajna i Klient sympatyczny:zapraszał po porodzie...Ha, pozmieniali w robocie samochody służbowe,na fiata pande,widok prawie 2m faceta w pandzie:-D
Na pierogach nie byłam,ale dzisiaj napewno pojadę bo już mi slina cieknie..na takie z pieca...mniam...

Dziewczynki ze złymi humorkami...smile:tak::tak:

Co do usg...to ja właśnie zastanawiam sie nad tym 3d...lekarze mówią,że to tylko frajda dla rodziców....w sumie nie wiem...i tak będę robiła 2 usg połówkowe(u 2 rożnych lekarzy) to może jedno zrobię 3d,ale nawet nie wiem gdzie bym miała jechać na takie usg bo z moich znajomych nikt nie robił...
Co do okien...mój mąż mi obiecał ,że w sobotę umyje,a jak nie umyje to poszukam kogoś do umycia,bo nie będę skakać po stołkach,o nie:no:

reklama
hahaha karolina, uśmiałam się z tego że Maks po kąpieli nie dotyka stopami podłogi :D dzieci to mają pomysły! a kapcie nie pomogą??

Mój nastrój marny. Nadal jestem bez życia, szaro, buro, od jutra ma być ładnie, nie doczekam się!! dziś już nie idę do pracy, miła świadomość, ja jestem z tych które nie cierpią nie idąc do pracy :p jednym słowem jestem chyba strasznym leniem... wyjęłam z zamrażalnika sos do spagetti, będzie wyżerka :) i jem z kanapką pysznego pomidora, poleżał z tydzień na oknie i zrobił się taki ciemnoczerwony i słodko-truskawkowy w smaku, pycha, szkoda że miałam tylko jednego. Chyba ugotuję sobie owsianki, jako zdrowe odżywianie, może to przez moją mało wartościową dietę się tak źle czuję? niech mnie ktoś trzepnie żebym się do czegoś sensownego zmobilizowała w końcu... ehh ale wam marudzę. Do kitu wszystko. Niech mi net odłączą, tak by było najlepiej...

Do góry