reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Black_Opal, niestety 3d nie jest tanie, z wizytą kosztuje mnie 350zł :/

w piątek się dowiem, czy to chłopak tam u mnie rozrabia, już mam wiedzieć na 100% :)

normalnie sie nie wypowiadam w tym wątku, bo nie mam czasu nadrabiac wszystkich wpisów i odpisywać.... ale raz się wtrące:p
ja mam 3d robione w ramach nfz. nawet o to nie pytałam, nie prosiłam, a mi zrobili i takie już przy genetycznym. może więc dowiedzcie się, czy w Waszych miastach jest to możliwe. ja do lekarza chodze w Warszawie, do szpitala położniczego przy ul.madalińskiego (mokotów), jak coś polecam, jeśli ktoś mieszka blisko.

reklama
mala.di, ja chodzę od początku prywatnie, więc nie bardzo chce mi się szukać teraz jakiegoś lekarza. Z resztą ze szpitalem w centrum mam niezbyt dobre wspomnienia, przez nich straciłam ciążę, tak nieumiejętnie robiły mi USG, nawet jajnika nie potrafiły znaleźć... więc nie chce mi się tracić czasu na te konowały.
Mi przy genetycznym też przełączyła na 3d i nie skasowała za to nic ekstra, też dostałam płytę i pełno wydruków, żeby rodzinkę obdarować.
Zastanawiam się czy to "połówkowe" zrobić teraz w 18 tygodniu, czy dopiero w 22. Właściwie teraz umówiona jestem tylko na badanie i podglądnięcie płci, za co nie będę policzona...

k8libby ładne wychodzą do 26 tyg. jak dziecko całe widać :tak: ja się doczekać nie mogę po 16.04 bo jadę znowu do tego specjalisty na podglądanie organów, jednak opis "zdrowa wątroba, piękny pęcherz" mnie bardziej rajcują :rofl2: ja dzisiaj mam średni dzień, rano standardowo paw, w robocie po łokcie papierów, już mnie wywaliło ciążowo, ale tak jeszcze wyglądam "otłuszczona" niż spodziewająca się, hahha klienci patrzą na mnie spod byka :-D kupilam sobie książkę o Danucie Wałęsie, podobno rewelka, ale żeby mi się chciało czytac, ehh :-(

Irsson właśnie jestem na świeżo po lekturze książki o D Wałęsowej. Świetna sprawa, warto przeczytać. Bardzo szybko się ją czyta, bo jest napisana lekkim językiem, "łyknęłam" ją w 3 dni. Polecam
Wcześniej czytałam książkę Andrusa o M. Czubaszek. Również polecam.

Hejka dziewczynki!
Ja z takim moze letko glupiutkim pytaniem. Co to znaczy ze "brzuch sie stawia"? Ktoras z Was ostatnio o tym pisala (sorki ze nie pamietam z imienia) i zastanawia mnie co to za uczucie? Bo ja jakos 2 tyg temu zaczelam brac magnez na "swedzenie" miesni (to moje wlasne okreslenie na strasznie glupie uczucie:zawstydzona/y:) i mniej wiecej od tego momentu przestalam odczuwac tez takie cos smiesznego w brzuchu, jakby skora mi sie napinala:tak: I tak sie zastanawiam czy to moglo byc to stawianie sie brzucha? W kazdym razie to minelo jak zaczelam ten magnez brac, ale miesnie nadal cholernie "swedza":wściekła/y:

Anika miałam do wyboru w biedronce, Czubaszek albo Wałęsa :-D ja jestem tak zmordowana po robocie, że tylko gapie się bezmyślnie w m jak mdłość :tak:

LeRemi przy stawiającym brzuchu to właśnie mocno się napina, jest twardy, ja czułam przy Laurze mrowienie, ale to jak już miałam wielki brzuchalek, lekarz jak mnie zbadał od razu wiedział, że to stawianie brzucha mi jakoś nic nie przeszkadzało :confused:

Ostatnia edycja:
O jejku Irrison bidulko to Cie jeszcze to meczy? Wspolczuje, bo moja bratowa tak miala do 7 m-ca i starsznie sie meczyla. Mam nadzieje ze jednak Tobie juz niedlugo minie:tak: A z corcia w ciazy tez tak mialas? I jeszcze do pracy chodzisz, podziwiam! Trzymaj sie dzielnie!

stokrotka.af, ja miałam pierwsze genetyczne badanie w połowie 14 tygodnia robione (13 tygodni i chyba 4 dni). Przy okazji oczywiście podgląd w 3D i Bąbla było widać. Całego, jego ruchy, szczegóły anatomii itp. Chociaż szczerze mówiąc mnie to 3D na kolana nie rzuca. Dla laika chyba ładniej widoczny dzidziuś jest na zwykłym, czarno-białym USG. Dla lekarza co innego - pewnie może dojrzeć więcej w 3D.
natasszzka87, marcia331, odetchnęłam z ulgą czytając Wasze opinie na temat L4. Bo póki co, czytając i słysząc opinie na temat L4 najlepiej od pierwszych dni ciąży to tak mi się ciśnienie podnosi, że aż wolę się nie odzywać ;-). Zdrowe podejście do takich "praw pracownic" jest najważniejsze. Ja sama, ze względu na kiepskie samopoczucie w drugim miesiącu ciąży, musiałam iść na półtora tygodnia na L4. I prawie mi serce pękało. Aczkolwiek bez niego nie dałabym rady. Szczerze mówiąc nie mam zbyt dobrej opinii o dziewczynach, które nie mając ciężkiej pracy, będąc zdrowe, od drugiego czy trzeciego miesiąca ciąży biorą L4. A potem widzę je latające pół dnia po galeriach handlowych. A już wiele takich przypadków znam osobiście. Tak naprawdę, to takie niepotrzebne przesiadywanie na L4 jest tylko i wyłącznie ze stratą dla pracownicy i nie ma się co czarować :biggrin2:.

reklama
LeRemi z Laurą to do 20tyg. wymiotowałam, ale wtedy ogólnie cały czas się czułam źle :-( teraz czuję się wmiarę ok, 7:30 wstaję, szykuje Laurę, ogarniam się, 8:15 standardowy paw, 8:30 do roboty, dzisiaj mam spadek formy, bo mam dużo w robocie, ale jutro środa, zaraz weekend :laugh2:
Dzaga mi lekarz mówił, ze do diagnostyki im wystarczy 2D, a 3D to dla rodziców :-)

a teraz wam powiem newsa

maż mi przyniósł przepyszne TRUSKAWKI !! :-D:-D:-D:-D

Do góry