reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

reklama
jjustyna szpitale mają swoje metody na zdobywanie pieniędzy w Wawie np jak nie chodzi się do szkoły rodzenia to każą obie płacić "cegiełkę" na szpital za obecność kogoś bliskiego przy porodzie(oczywiście do odpłatnej szkoły rodzenia przyszpitalnej). Polecam wizytę w szpitalu w którym się zamierza rodzić przyda się to też do wiadomości dotyczącej wyprawki dla dzieci bo czasem nawet kosmetyki do pielęgnacji dzieci trzeba mieć swoje.Wizytę w szpitalu polecam -poznanie szpitala uspakaja. Szkołę rodzenia też jak najbardziej ale mi było by szkoda kasy gdyby nie to,że u nas jest darmowa-jak darmo to polecam kobietom które mają czas ,można miło spędzić czas i poznać kobiety tak jak my w ciąży- bo nauczyć się można tyle samo w internecie i o porodzie i o opiece nad dzieckiem. A i mały plusik na tak-na każdych zajęciach dostaje się torbę z próbkami i kuponami na zniżki na zakupy dla maluszka.

witajcie, ja też chodziłam do darmowej szkoły rodzenia przy moim szpitalu i polecam, jakoś tak się człowiek trochę uspakaja.. :-) No i najlepiej iść tuż pod koniec ciąży.

ja jestem padnięta, po wczorajszej imprezie Natalkowej czuję każdą kosteczkę i każdy mięsień.. Dobrze, że się już odsprzątałam no i że jedzenia mi trochę zostało, przynajmniej przez dwa dni nic nie będę już musiała gotować ;-) Oczywiście pobeczałam się nad tortem ze wzruszenia a Natalka wlazła w niego tyłkiem podczas sesji zdjęciowej, utaplała całą sukienkę po czym rzuciła mi się w ramiona! a że tort był wysmarowany bitą śmietaną to już sobie same wyobraźcie jak obie wyglądałyśmy :-D
Dziś wypoczywam :-)

Nina faktycznie imponujący spadek wagi. Czyli nie ma tego złego. Ty masz normalną cukrzycę typu II tak? bo ja na początku myślałam, że ciążową.
Sopelek tez na xfaktor patrzyłam tak mnie bolała głowa, ze tylko do tego się nadawałam ;-)
Mart wszystkie mamusie pojedyńcze smacznie śpią, Bo te co już mają coś na pokładzie pewnie od 6 na nogach :-D a już się ociepliło za oknem słonko jest już mocne ;-) a tych porodów chyba faktycznie nie powinnaś oglądać. Poród jest strasznie demonizowany a swój własny to na prawdę nic strasznego. dostajesz taką dawkę hormonów i adrenaliny, że na mont everest bys weszła a co dopiero urodziła. Jak ja się męczyłam przy skurczach co 15 sek i siedziałam pod prysznicem to mój M dzwonił do znajomych i komentował żartobliwie i do dziś nas to bawi :-D koło mnie mogli by jeść i tak bym nie zauważyła :rofl2:
RatinaZ zachłanność ludzka nie zna granic :szok:
jjustyna pewnie się bobasowi na zajęciach nudziło to postanowił sobie pofikać :rofl2: my nie chodziliśmy do szkoły rodzenia a M przy porodzie był nie wiem czy nie zależy to od szpitala musisz się dowiedzieć. Ja nie miałam czasu na szkołę rodzenia ale może teraz się wybiorę z ciekawości głównie o ćwiczenia mi chodzi ale jak to będzie dużo kosztować to na pewno nie
asia jest jeszcze taka niebieska muszynianka ona ma dużo magnezu i wapna podobno dużo lepiej tak się przyswaja przez organizm. Może kup sobie dodatkowo :tak: no i tabliczka gorzkiej czekolady dziennie to nafajniejszy sposób uzupelniania magnezu :rofl2:

Kajtusza spóźnione sto lat sto lat dla natalki. Najważniejsze, że odhaczone;-)

A my dziś u dziadków czyli pełen luz. Będzie obiadek i wolne od Maksa. Dobry taki jeden dzień w tygodniu bez dziecka bo kochane to jet ale w doopę daje równo.
Miłej niedzieli

w niektórych szpitalach, za poród rodzinny coś się dodatkowo płaci, ale jak dziewczyny pisały najlepiej się przejść i dopytać :tak: ja mam dzisiaj parszywy humor, śniło mi się, że Laurka musi mieć drugą operację i cały sen płakałam, rano wstałam rozbita, nie wiedząc czy to prawda, czy nie :no: jednak niby mnie lekarz uspokoił, że z drugą jest wszystko ok, ale to podświadomie we mnie siedzi :zawstydzona/y: Malinkaizi zrycząłam się okropnie na twoim blogu, tule mocno i wierzę, że tak jak pisałaś nic nie dzieje się bez powodu, trzymam kciuki za 5 córę? czy będzie chłop? ;-) mąż powiedział, że mi kupi torebkę na dzień kobiet, jednak pokazywanie paluszkiem co się podoba działa :-D unika bezużytecznych prezentów :tak:
Katjusza 100 lat dla Natalki !! :-D robiliście jej test wyboru na roczek? moja Laura to za kasę się zabrała :-p

kakakarolina miłego wypoczynku u dziadków na pewno i synek szczęśliwy i dziadkowie zadowoleni,że mogą wnusia gościć.
irisson Twojej Laurce nic nie będzie jak lekarz mówił,że jest ok to musisz w to wierzyć. A ja kciuki poproszę za chłopca :) ale najbardziej,żebym mogła w końcu przytulić kolejnego maluszka. Kurczę a ja jeszcze nie myślałam nad prezentem dla siebie-muszę coś mojemu podpowiedzieć.
Jak często czujecie swoje maluszki i czy wszystkie już znacie to uczucie?

dzieńdoberek
ja już po leśnym spacerku :-) Rufol znów gonił wiewiórkę :-D
a ja nie czytałam bloga, nie ogladałam programów o porodach (no bo jak zobaczę to cesaraka murowana :-D )
dziś na obiad pierogi bo mam lenia na gotowanie

reklama
Stokrotka u mnie mąż obiad robi, na 14 :-D Malinkaizi może faktycznie u was teraz chłop :-D ja czułam, przy najmniej mi się tak zdawało, a od tygodnia nic, lekarz mi powiedział, że mam macicę głęboko i ma bobas dużo miejsca, więc chyba to jeszcze nie było to, zwłaszcza jak widziałam to adhd na usg, a nie czułam nic :-D

Do góry