reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Czesc brzuchatki!!!

Po pierwsze Olga gratuluje psiaczkow, sa cudne i przeslodkie:tak: Wcale sie nie dziwie ze nie ma Cie tu tak czesto, ja bym tez ciagle przy takich slodziakach siedziala, chocby po to zeby popatrzec:-D

Widze ze u Was tez wiosna niesmialo zaglada. No wlasnie u nas caly ten tydzien byl taki piekny a ja wreszcie odzylam i dostalam zastrzyk energii i dlatego mnie tu nie bylo. Ogrodek juz po zimie wysprzatany, szklarnie zostawilam na ten tydzien, jeszcze troche i sie biore za sadzenie juuuuupi!
Oj jak to dobrze ze mi okna myja z zewnatrz, bo w srodku to juz pikus.

Ratina wspolczuje stloczki, nam jak sie przytrafila kiedys to udalo sie polubownie i potem sie okazalo ze na nasze wielkie szczescie bo nieswiadomie bez przegladu jezdzilismy:szok: Glowa do gory, bedzie dobrze, to tylko auto, najwazniejsze ze Toobie nic sie nie stalo. A co do poduszki to mozesz podac linka skad to kupilas, ja tez nad tym mysle, moze z PL by mi tu przyslali, albo moze uda mi sie tu znalezc. Kruszki masz jakies pojecie na ten temat?

Malinkaizi pamietam Cie i fajnie ze nadal jestes, to zawsze razniej w kupie:-D Ja nie czytalam bloga, ale jesli mozna to prosze o jego namiary.

Uciekam robic obiad i dalej porzadki, bo wreszcie moj len zdechl;-) I chyba tiramisu dzis zrobie bo sie mnie uczepilo. Jak ktoras ma chec to zapraszam, moj malz z checia odstapi swoja porcje:-D Papatki!!!

reklama
Cześć dziewczynki :-)
U nie też cudowny, pełen słońca poranek. Wyszłam rano z psem, czuć już wiosnę pełną parą, wspaniale :-D

malinkaizi witaj po przerwie, mam nadzieję, że się błyskawicznie wkręcisz i nigdzie już nie będziesz od nas uciekać :tak:
Przeczytałam bloga...Schlipałam się...:-( Tulę do serca.
Teraz będzie już tylko dobrze:tak:

Uparciuchy:tak:
LeRemi miło,że pamiętasz ja ciebie też "żabeczko";) Ja się pisze na tiramisu-hmmm uwielbiammmmmmmm:p a z ogródkiem ta tak ostrożnie nie zapominaj,że jesteś w ciąży:)

-Aia- i ty też- oj mamuśki. Powoli się znów zadomowię na szczęście na zwolnieniu jestem więc mam duzo czasu no chyba,że mnie wiosna będzie na spacery ciągnąć:)
Korzystajcie ze słoneczka tylko ostrożnie bo to zdradliwa pora ja kaszel już 3 tygodnie leczę i nic mi nie pomaga:(

Malinkaizi dzieki za troske, ale ja nawet jak bym chciala to nie poszaleje na ogrodku, moj brzuszek juz mnie stopuje:-D Robote rozkladam sobie zawsze na etapy i jest przyjemniej i nie meczy.

Co do tiramisu to se kurteczka najpierw musze po mascarpone pojechac, wiec na deserek zapraszam na wieczor:tak:

no wreszcie słoneczko wylazło i humorek sie poprawił :tak:
Rufol na spacerze próbował wleźć na drzewo tak namiętnie gonił wiewiórkę :-D
chyba dziś zrobię sobie naleśniki z dżemem jeżynowym na obiadek :tak:
miłej soboty mamuśki ;-)

Oj u nas też piekne słońce. Młody się w zamarznietej piaskownicy bawił :szok: ale potem zauważyłam, że mi się ukochane buty rozkleiły. Miały prawo po 3 latach ale szkoda ich. No i musiałam pojechać po nowe i już żałoba odhaczona :-D bo udało mi się genialne kupić jak druga skóra:) oczywiście cena była adekwatna :zawstydzona/y: no ale wygoda w ciąży chyba najważniejsza nie?
A teraz te zakupy okupuję bólem głowy :-( a już się cieszyłam, że od tygodnia mam z tym spokój

Nina współczuję Ci tej cukrzycy, Ja niby też mam ale u mnie cukry bez insuliny na poziomie 90-100 bez jakiejś specjalnej diety więc się nie stresuję o dzidzię jeszcze. Mam nadzieję, że uda mi się ja opanowac tylko dietą. A jeżeli będziesz sie decydowała na sprzedaż ubranek po Amelce to zamieśc tu linka do swoich aukcji. Ja też musze zrobić wymianę z męskich na damskie fatałaszki i też na allegro będę wystawiała.

Ostatnia edycja:
Malinkaizi przeczytałam Twojego bloga i odnaazłam w nim siebie przed ponad roku...ten ból, rozpacz, żal, gniew, tęsknotę... moja córeczka zasnęła w 33tc... według badań ze szpitala było wszystko ok po czasie wyszło, ze jednak nie... że mnie wykańczała cukrzyca od 10tc... co spowodowało niedorozwój łożyska i pepowiny...echhh teraz żyję nadzieja, że mój synek jest silnym małym mężczyzną i że za 4 miesiące wezmę Go w ramiona. Będzie dobrze- inaczej być nie może:tak:

asia.85,kakakarolina
u mnie cukrzyca została zdiagnozowana16.11 a 23.11 zrobiłam test ciążowy więc myslę, że tak juz niestety zostanie... plus jest taki, że 16.11 ważyłam 84kg a dzisiaj 74,5 więc mam duży - :tak:Wiktorek dobrze rosnie więc ma z czego ciągnąć. Ale mam nadzieję, że zacznę tyć. Ale mam nadzieję, nie dobić do 80kg :)

Co do aukcji własnie wystawiłam ciuszki... naliczyłam 93sztuki :szok: ależ nakupowałam w tamtej ciąży- szok. Wstawię linka w odpowiednim temacie:):tak:

Ostatnia edycja:
kakakarolina to Twój mały silny jak cokolwiek był w stanie w tą zmarzniętą ziemię wbic:p
Nina25 u mnie nic nie znależli zresztą u małej też nie -cukier w ciąży miałam robiony dwa razy i wyszedł rewelacyjnie posiewy też prawidłowo. Musiałam przyjąć,że tak musiało być i żyć dalej teraz jest strach ale radość o wiele większa i nie biorę innej obcji jak tylko ta ze szczęśliwym zakonczeniem u Nas wszystkich. Ubranka po córeczce śliczne ale jednak liczę na chłopca więc nie skorzystam -szkoda,że moja bratowa ma już wszystko bo bym dla niej wzięła.

Pewnie większość mamusiek już po spacerku ja niestety kaszlę i wolałam jeszcze nie wychodzić ,przez okno cieszyłam się ze słoneczka i tylko chciałabym,żeby tak zostało.

Malinkaizi u nas w tej chwili to tylko gdybanie, nietety rączka rączkę umyła i nic już nie będziemy wiedzieć na 100% bo w sumie cukry tez nie były najgorsze. Widocznie tak byc musiało i tyle, powiem Ci że po przeczytaniu Twojego bloga mam ochotę mocno Cie przytulić :tak: terminy mamy podobne na sam początk sierpnia, ja mam brana pod uwagę CC w 37tc więc byc może w połowie lipca będę mogła utulić Wiktorka, Ty też utulisz maluszk, wszystkie utulimy rozkrzyczane maluszki :tak: u mnie podobnie jak u Ciebie miłość i radość wygrały ze strachem i w sumie czuję taki wewnętrzny spokój. Będzie dobrze:tak::tak::tak:

reklama
Przyszła mi też wczoraj poduszka do spania dla kobiet w ciąży...Dziewczyny naprawdę polecam,jest świetna.Długa na 190cm można się nią poowijać na wszystkie strony,a koszt 77zł z przesyłką.

A możesz wrzucić jakiś link ktorą poduszkę kupiłaś? Bo ja oglądam i nie mogę się zdecydować. W sumie to myślałam o takiej wypełnionej jakimiś kulkami, żeby się łatwiej dopasowywała. A ty jaką masz?

U mnie dziś leniwie z mężulkiem, strasznie się stęskniłam :-D
i na X Factor patrzymy :-D

Do góry