reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Nina25 mam nadzieję,że kiedyś się spotkamy z naszymi maluszkami i wtedy się mocno wyściskamy. Ja czekam na wyniki badań i z nimi mam mieć konsultację z ordynatorem szpitala który zdecyduje co dalej nie wykluczone podawanie dziecku jakiś sterydów na rozszerzenie płuc kontrolne KTG co dwa dni i około 30 tc hospitalizacja moja gin bierze pod uwagę rozwiązanie nawet skrajnie wcześnie ciąży nawet w 32 tc tak,że jeszcze najgorsze przede mną. Ale będzie dobrze
:tak:

reklama
Dzieńdobry,

ale tu pustki weekendowe :-) pewnie wszystkie mamusie smacznie sobie śpią korzystając z niedzieli.

Znowu zapowiada się słoneczny dzień, tylko kurka zimno, na dachu mam szron. A już mi się podobało jak było z rana 7-8 stopni. No nic na tą prawdziwą wiosnę jeszcze chyba trzeba poczekać.

Też mam poduchę, ale codziennie przez sen wykopuję ją z łóżka i rano leży na podłodze.

Chyba idę na dół na kawkę. Miłej niedzieli.

A możesz wrzucić jakiś link ktorą poduszkę kupiłaś? Bo ja oglądam i nie mogę się zdecydować. W sumie to myślałam o takiej wypełnionej jakimiś kulkami, żeby się łatwiej dopasowywała. A ty jaką masz?

Kupiłam tą
Wielofunkcyjna poduszka do karmienia rogal 190cm (2124363298) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dzwoniła wczoraj ta babka od stłuczki. Myślałam,że padne.Stwierdziła,że jak chce się dogadać to jej w warsztacie powiedzieli 2 tys...:-D:-D
Wiedziałam,że tak będzie...Ona ma dosłownie 3 ryski na zderzaku.Sprawdzałam na allegro 1300zł to nowy zderzak do tego samochodu kosztuje...Mój ubezpieczyciel to jej da 600zł,albo jeszcze mniej...No szkoda...te 600-700zł to stwierdziłam,że jestem w stanie jej dać...

Nina trzymaj się z tą cukrzycą.Napewno będzie dobrze wszystko,tylko diety pilnuj.

Mart masz rację...słońce piękne,ale jak się otworzy okno to brrrrrrrrr.....

Dzień dobry mamuśki:)
Mart81 dołączam się do ciebie z filiżanką kawusi
:tak:
RatinaZ i co zrobicie??? Oświadczenie masz spisane czy nie
:no: pewnie cwaniara jakaś na Twój koszt chce sobie jeszcze coś w aucie naprawiać.
Ja mam rogala zresztą jak go kupowałam to nie było za dużo wyboru takich ale jestem bardzo zadowolona przynajmniej do spania się sprawdziła a co do karmienia to się okaże. MOTHERHOOD KOJEC Poduszka dla kobiet ŚLIWKOWY WAWA (2097848040) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Miłej słoneczniej i ciepłej niedzieli Wam życzę.

cześć dziewczyny :tak: wczoraj na zajęciach z finansów poczułam pierwszy raz moje maleństwo :-) zastanawiam się czy to pukanie i smyranie oznaczało wyjdź już bo przynudza;-) czy to, że jakiś/aś ekonomista/tka mieszka w moim brzuchu.
Malinkaizi bardzo wzruszające i smutne :-(

Cześć dziewczynki u mnie też pięknie, jesteśmy po śniadaniu i jedziemy z psem do jakiejś dolinki. Nie mam dziś nic na obiad, kasy brak, rodzice pojechali na chrzciny musimy wykombinować do kogo się na obiad wkręcić:-)
Ja mam od 3 dni problemy ze skurczami nawet nie samych łydek, ale całych nóg. Dostarczam dzienną dawkę magnezu jestem tego pewna i jeszcze suplementy. Zwiększyłam tak jak mi radził gin magnez z b6 3 razy dziennie i asmag forte tyle samo no i pije tej muszynianki 3 l, co zaspokaja dzienną dawkę dla kobiety ciężarnej, nie pije kawy więc nie ma jak się wypłukiwać ten magnez, może zanim się wchłonie ja juz go wysikam:-)
Jutro wizyta, jestem strasznie zestresowana.

Ratina,takie "dogadanie" to może sobie wiesz, chcą zarobić na Was, niech ściągną z ubezpieczenia, dużo zniżek nie stracisz:tak:

Marta, a Ty mam nadzieje, że już dojadasz:-) i dbasz o siebie?

Malinkaizi, jak tez przeczytałam Twojego blog:-( Oczywiście płakałam, ja też jestem po stracie to był 1 trymestr ale b. to przeżyłam. Teraz strasznie się boję, ale zdaje sobie sprawę, źe co ma być to i tak będzie. Trzeba zminimalizować wszelkie ryzyko przez badania, dbanie o siebie i dziecko, wizyty u lekarza, ale ja wierze, że sobie wymodliłam to dziecko.

Ach dziewczyny oświadczenie jej napisałam na miejscu...Sprawdzałam zniżki,pojadą mi tylko po OC więc stracę 130zł. Ale irytuje mnie taka próba wyłudzenia kasy...Mnie kiedyś w swifta też ciężarówka walnęła,a że swift leciwy to zderzak prawie odpadł a ona nic,nawet ryski. Wysiada taka przerażona a ja się śmieje,żeby się nie denerwowała bo jeszcze zacznie rodzić.Dała mi 300zł i pojechała.Zderzaka mi chłopaki założyli na śruby za 100zł i tyle.A nie 2000tys. zderzak Peugeota. To ja jak miałam W Miniaczu drzwi do lakierki to ASO BMW mi krzyknęło 1600zł za całe drzwi,więc Pani trochę przesadziła...Ale tak jak mówię przyjedzie rzeczoznawca i jej dadzą z 600zł maksymalnie i się jeszcze naczeka...ale no cóż jej wybór...
A mąż się już na mnie nie gniewa...śmieje się,że kluczyków nie zobaczę do porodu,on się teraz będzie rozbijał i małolaty na auto rwał:-D To mu mówię,że na takie potłuczone auto to za dużo nie wyrwie:-D:-D:-D

RatinaZ my kiedyś mieliśmy stłuczkę, ale trafiliśmy na strasznych wieśniaków. Po tygodniu zadzwonili do mojego teścia (my mieliśmy wtedy po 19 tal) i powiedzieli że córa w szpitalu leży ponad tydzień i trzeba się dogadać. Oczywiście próbowali wyłudzić kasę, bo była to stłuczka i nikt nie był w szpitalu. Ale mój teść powiedział kilka zdań dosadnie i gość więcej nie zadzwonił na szczęście. Trzeba strasznie uważać.

Malinkaizi mam dokładnie tą samą poduchę. MODHERHOOD to bardzo dobra firma.

Asia85 tak dzięki :-) wczoraj przez cały dzień zjadłam chyba z 5 talerzy rosołu (miała być pomidorowa) ale nie doczekała się. I w między czasie koktajle mleczne z truskawkami mrożonymi i lody z malinami. Cały dzień żarłam.

Wczoraj oglądałam "porodówkę" na TLC. Miałam tego nie robić, ale się skusiłam. I normalnie mnie brzuch rozbolał, dostałam jakby skurczu. Kiedyś ktoś mi mówił, że kobiety w ciąży nie powinny oglądać porodów ani przy nich być, ale nie przypuszczałam że to tak działa. A swoją drogą czy któraś oglądała? Najlepsza była rodzina tej grubej murzynki, ona w cierpieniach tam leżała kilkanaście godzin a mamusia w najlepsze wpierdzielała chrupki, jeszcze takimi mega tipsami wkładała sobie do ust. I narzeczony z kebabem zajechał i w ogóle cały czas tam jedli przy niej. Co za masakra :eek:

Ostatnia edycja:
jjustyna no to maluszek zrobił ci niespodziankę pewnie wolał żebyś pokołysała troszkę brzuszkiem bo podczas siedzenia nudno w brzuszku maluszkowi;)
Jak grochem o ścianę- Dziewczyny macie czytać tylko wesołe opowieści!!!
asia.85 nie stresuj się wizytą na pewno wszystko jest u dzidzi dobrze a z tym magnezem to faktycznie dziwne,że ci go mimo to brak w organizmie. Dbałam o siebie w poprzedniej ciąży, chodziłam do dwóch lekarzy, badania robiłam regularnie, luteina na podtrzymanie,zastrzyki w brzuch przeciw zakrzepowe,zestaw witamin USG, KTG-wszystko było w porządku. Tak musiało widać być ale wierzę w to,że" Nie narodzone dzieci nie odchodzą tylko wybierają sobie inną datę urodzin" i z niecierpliwością czekam na poznanie płci byłabym spokojna gdyby to był chłopiec bo uwierzyłam w to,że będzie przy mnie chłopiec.
Ilość moich dzieci mi się tylko zwiększa z roku na rok bo chciałam mieć tylko trójkę a oczekuję już 5 maleństwa:) Im więcej dzieci tym większe serce;)
Mart81 tego programu nie oglądałam ale o nie oglądaniu porodów nie słyszałam i było by to trochę dziwne bo na szkole rodzenia właśnie porody się ogląda
:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry