reklama
Olga RaQ
Fanka BB :)
witajcie wczoraj nie miałam zupełnie weny na czytanie i pisanie... miałam zajęcia w szkole i rano całe w stresie bo się przygotowywałam a potem te zajęcia, potem przyszłam zmęczona i nic mi się nie chciało... dziś wstałam nadal zmęczona ale udało mi się posprzątać w kuchni, nastawić pranie, no i wyszłam z całym moim stadem (dziecko, dwa psy) na super spacer! jest mróz i śnieg, ubrać dziecinę na takie wyjście to masakra jeszcze przydałoby mi się do tego ubrać moją ciężarną sukę, bo ona delikatna no ale tego już nie ogarnęłam. Poszła "goła" no ale nie wyglądała jakby marzła więc luz. W czasie spaceru zaczął sypać śnieg mocno, w wózku mam śpiwór no ale buzię Natalia miała odkrytą, leciał jej śnieg na twarz, zaczęłam się martwić co z tym - i wpadłam na to że zapięłam jej moskitierę jest zamontowana na stałe w podnóżku i zapina się o brzeg budki na zamek, śnieg sobie sypał a dziecko zadowolone i na nią nie padało - super sprawa
Nina witaj, przykre miałaś przejścia współczuję bardzo, ale trzymam kciuki za Ciebie żeby już zawsze wszystko było dobrze
sempe - bóle głowy mogą być od tego że za mało pijesz, tak czytałam, no i miałam tak w pierwszej ciąży - jak zapominałam o piciu to mnie bardzo bolała głowa a jak dopilnowałam żeby regularnie pić to szybko ból przechodził. teraz na szczęście cały czas mnie suszy i piję i piję, jeszcze mnie głowa nie bolała
zabieram się za obiad, mam usmażone pieczarki - zrobię fileta z kurczaka w sosie pieczarkowym z ryżem tylko zastanawiam się jaka jarzyna by do tego pasowała? chyba żadna poza tym mam tylko pomidory w puszcze i ogórka, z pomidorów za wiele nie zrobię a mizeria do ryżu z sosem...? hmmm
potem chyba będę przez całe popołudnie prasować bo mam normalnie puste szafki a wszystko na kupie wyprane leży... tzn w wanience Natalii, tylko że hałda wystaje z wanienki z metr do góry a kolejne pranie się pierze, prasowanie mnie przerosło normalnie
miłego dnia
karenm - ja mam dwie pary spodni ciążowych z poprzedniej, niedawnej ciąży, jedne bojówki i jedne dżinsy, martwiłam się że mi się nie przydadzą no bo przecież z brzuchem to będę w lecie a to długie spodnie, ale się już wczoraj ze mnie mąż śmiał patrząc na mój wieczorny brzuch żebym sobie już te spodnie wyjęła z szafy bo chyba już potrzebne
co do pomysłów na obiady - lubicie kotlety sojowe? ja uwielbiam kupuję takie suszone, tanie to, w garnku zagotowuję pół litra wody z kostką rosołową, wrzucam te kotlety, gotuję chwilę, wyławiam na talerz i są gotowe do panierowania szybko i wygodnie smakują jak normalne mięso no i soja bardzo pożywna i wartościowa. wczoraj mieliśmy na obiad z ziemniakami i brokułem, objadłam się jak nie wiem, i mam jeszcze w garnku ten wywar z gotowania tych kotletów - zaraz sobie machnę pomidorową na soi
Nina witaj, przykre miałaś przejścia współczuję bardzo, ale trzymam kciuki za Ciebie żeby już zawsze wszystko było dobrze
sempe - bóle głowy mogą być od tego że za mało pijesz, tak czytałam, no i miałam tak w pierwszej ciąży - jak zapominałam o piciu to mnie bardzo bolała głowa a jak dopilnowałam żeby regularnie pić to szybko ból przechodził. teraz na szczęście cały czas mnie suszy i piję i piję, jeszcze mnie głowa nie bolała
zabieram się za obiad, mam usmażone pieczarki - zrobię fileta z kurczaka w sosie pieczarkowym z ryżem tylko zastanawiam się jaka jarzyna by do tego pasowała? chyba żadna poza tym mam tylko pomidory w puszcze i ogórka, z pomidorów za wiele nie zrobię a mizeria do ryżu z sosem...? hmmm
potem chyba będę przez całe popołudnie prasować bo mam normalnie puste szafki a wszystko na kupie wyprane leży... tzn w wanience Natalii, tylko że hałda wystaje z wanienki z metr do góry a kolejne pranie się pierze, prasowanie mnie przerosło normalnie
miłego dnia
karenm - ja mam dwie pary spodni ciążowych z poprzedniej, niedawnej ciąży, jedne bojówki i jedne dżinsy, martwiłam się że mi się nie przydadzą no bo przecież z brzuchem to będę w lecie a to długie spodnie, ale się już wczoraj ze mnie mąż śmiał patrząc na mój wieczorny brzuch żebym sobie już te spodnie wyjęła z szafy bo chyba już potrzebne
co do pomysłów na obiady - lubicie kotlety sojowe? ja uwielbiam kupuję takie suszone, tanie to, w garnku zagotowuję pół litra wody z kostką rosołową, wrzucam te kotlety, gotuję chwilę, wyławiam na talerz i są gotowe do panierowania szybko i wygodnie smakują jak normalne mięso no i soja bardzo pożywna i wartościowa. wczoraj mieliśmy na obiad z ziemniakami i brokułem, objadłam się jak nie wiem, i mam jeszcze w garnku ten wywar z gotowania tych kotletów - zaraz sobie machnę pomidorową na soi
Ostatnia edycja:
Witam i ja u nas śniegu nie ma za to jest słońce i wiatr. Byłam w mieście bo musiałam kupić prezent urodzinowy bo Amelka idzie dziś do kuzynki na urodziny na 16:00. Potem umyłam na górze dużą łazienkę (panowie wczoraj skończyli), M maluje sufity, a ja nastawiłam pranie i zaraz obiad jemy bo już mi w brzuchu burczy.
Byłam dziś w aptece kupiłam duphaston po 30,59 zł za opakowanie. Ten w białym opakowaniu.
Olga ja też mam stertę prasowania a na półkach luzy a do tego jeszcze się następne pierze.
Nina witaj na forum.
Karemn mi też mdłości ustępują powoli;
Byłam dziś w aptece kupiłam duphaston po 30,59 zł za opakowanie. Ten w białym opakowaniu.
Olga ja też mam stertę prasowania a na półkach luzy a do tego jeszcze się następne pierze.
Nina witaj na forum.
Karemn mi też mdłości ustępują powoli;
Mart81
Doti to co zrobić skoro nie można w ciąży pić surowego mleka takiego prosto od krowy, bo niebezpieczeństwo zartucia bakteriami itd. Przecież ze zsiadłego te bakterie i nieczystości nie uciekną jeśli nastawię takie surowe. Czyli ile by nie stało to teraz się nie zsiądzie? Kurde to nie wiem co zrobić. Mam taką ochotę na prawdziwe zsiadłe mleko z wiejskiego mleka.
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
Hej dziewczęta - witam zimowo - za oknem dzieciaki od rana ulepiły już 3 bałwany a potem je sobie zburzyli..
Witaj Nina - trzymam kciuki za spokojną ciążę i szczęśliwe rozwiązanie!!
Mart - to dopiero sprawiedliwość, nie? mąż się raczył piwkami a Ty iałaś kaca.. ;-)
Olga - ja już dawno zrezygnowałam z prasowania, wrzucam na mniejsze wirowanie i składam, na widok sterty prasowania mam dreszcze! A kotlety sojowe uwielbiam!!
Karemn - 3d to bajer dla nas, najważniejsze dla lekarza jest 2d
ja też jadę na duphastonie - ciężkie czasy idą.. ;-)
Witaj Nina - trzymam kciuki za spokojną ciążę i szczęśliwe rozwiązanie!!
Mart - to dopiero sprawiedliwość, nie? mąż się raczył piwkami a Ty iałaś kaca.. ;-)
Olga - ja już dawno zrezygnowałam z prasowania, wrzucam na mniejsze wirowanie i składam, na widok sterty prasowania mam dreszcze! A kotlety sojowe uwielbiam!!
Karemn - 3d to bajer dla nas, najważniejsze dla lekarza jest 2d
ja też jadę na duphastonie - ciężkie czasy idą.. ;-)
kruszki
dziewczyny przyszedl aparat do sluchania serduszka!! cudowne moj maz sie usmiechal ze lzami w oczach, ja beczalam a moja corcia sluchala zdumiona i nie kazala mi mocno przyciskac zebym dzidzi nie zgniotla i kazala mi delikatnie
maz do pracy musi wracac, a ja polece do przyjaciolki i bedziemy sluchaly sobie cudowne po prostu super
160uderzen na minute, malutenkie cudowne serduszko
wszystkie sciskam i pozdrawiam
Nina witaj kochana wszystko bedzie dobrze!
maz do pracy musi wracac, a ja polece do przyjaciolki i bedziemy sluchaly sobie cudowne po prostu super
160uderzen na minute, malutenkie cudowne serduszko
wszystkie sciskam i pozdrawiam
Nina witaj kochana wszystko bedzie dobrze!
Czesc dziewczyny.
Co do kotletow sojowych to podobno trzeba uwazac bo nadmiar soi w ciazy podobno jest szkodliwy.
Ja dzis na obiadek mialam zeberka,kapustke i ziemniaki.
W poniedzialek odstawiam tabletki na wymioty i zobaczymy czy bedzie lepiej. Narazie wymiotuje tylko rano i popoludniu mam spokoj dzieki bogu
Co do kotletow sojowych to podobno trzeba uwazac bo nadmiar soi w ciazy podobno jest szkodliwy.
Ja dzis na obiadek mialam zeberka,kapustke i ziemniaki.
W poniedzialek odstawiam tabletki na wymioty i zobaczymy czy bedzie lepiej. Narazie wymiotuje tylko rano i popoludniu mam spokoj dzieki bogu
kruszki
a to tez ja
eBay - The UK's Online Marketplace
ja to chyab sobie usg kupie niedlugo zeby dzidzie codziennie ogladac taka jestem szczesliwa
hahaha
eBay - The UK's Online Marketplace
ja to chyab sobie usg kupie niedlugo zeby dzidzie codziennie ogladac taka jestem szczesliwa
hahaha
reklama