reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

na obiad dzisiaj u mnie ryś jaśminowy z jajkiem i warzywami podsmażany

odnośnie ruchów, to w ciąży czuję takie jakby wibracje w brzuchu, tak jakby jakieś drobniuteńkie drgania były we mnie, w zasadzie od jakichś dwóch tygodni już.

ja też robię USG genetyczne (zwane genetycznym potocznie) na co zwracają uwagę lekarze którzy je wykonują, to po prostu bardzo dokładne, długie usg, na odpowiednio czułym sprzęcie, wykonywane przez osobę, która się specjalnie zna na pomiarach i prenatalnym badaniu płodu pod kątem wad, moje wypada jakoś 3-5luty, musi być zrobione między 11 a 14 tygodniem, bo płód musi mieć nie mniej niż 46mm i nie więcej niż 68-70mm.

Ostatnia edycja:
reklama
na obiad dzisiaj u mnie ryś jaśminowy z jajkiem i warzywami podsmażany

odnośnie ruchów, to w ciąży czuję takie jakby wibracje w brzuchu, tak jakby jakieś drobniuteńkie drgania były we mnie, w zasadzie od jakichś dwóch tygodni już.

to chyba raczej sprawy jelitowe :-) bo na ruchy to zdeeeeecydowanie za wczesnie,fasolinka jeszcze za mala. Mi od poczatku ciazy przez 2-3 pierwsze tyg bulgotalo w brzuszku ale to z powodu wzdec :-)

ja dzis na obiad mam kotlety de vollaie,ziemniaczki i surowka.Ale dzis znowu spotkania bliskiego stopnia z kibelkiem wiec narazie leże :baffled:

Madeleine miałam dokładnie tak samo w poprzedniej ciąży. To nie są ruchy. Czasem jak leżę spokojnie, czuję w dole brzucha jakby maluteńką wibrację. Do ruchów jeszcze daleko, wiem.

witajcie:-)

wczoraj juz nie pisałam bo znów powalona bólem głowy byłam
no.gif
ok 18tej wziełam 2 apapy i popiłam kawą!! po pół godzinie było po bólu tylko ze do 1.00 nie mogłam zasnąć!

Angelinka osłuchowo źle! szok po 1 dniu kaszlu ma zajęte prawe oskrzela!! dostała antybiotyk.. cholera jasna a Rafał tez musiał zostać w domu bo kaszel kiepski ale dostał tylko ambrosol...

wczoraj zamówiłam sobie cisnieniomierz w aptece za punkty które zbierałam ponad rok! 250zł wart jest ten cisnieniomierz więc chyba warto
yes2.gif

zaraz z dziewczynkami rozbiore choinke bo mi juz działa na nerwy!!! tylko musze dojsc do siebie ,zjadłam pół tabliczki czekaolady i zagryzłam berlinką!!! fujjjjjjjjjjjjjjjj niedobrze mi cholernie!

ooo widzę mamuscie podwójną:-) GRATULUJE SOPELEK:-) uwazaj na siebie i nie radze zadnych cwiczen jak masz ciąze zagrozoną...

ja mam wizyte 23stycznia tez USG i PAPP-a robię...

reklama
Do góry