reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

reklama
wrocilam.. jestem załamana... nie ma serduksza ;(
wg usg mam 5 tydzien i 2 dzien ciazy dopiero, dziecko ma 2,5 mm a pecherzyk juz jest duzo wiekszy niz ostatnio ale nie ma serca, beta odpowiada 7 tygodniowi a usg 5 tygodniowi... jak to mozliwe? mowila ze jeszcze nie zakladamy karty ciazy... mowi ze serce widac przy becie 10 000 ale ja bete mam z poniedzialku 5 tysiecy wiec powinna juz byc ponad 10 tysiecy ;/
Mowi ze MOZE sie owulacja przesunela ale ja bralam zastrzyk na pekniecie pecherzyka , zastrzyk dziala do 36 h... wiec przyjmujemy ze kolo 10, 11 listopada byla owulka...

Błonka mam nadzieję, że jednak wszystko będzie w OK

Dzieczyny tyle postów produkujecie, że ciężko nadążyć..... ale dobrze, dobrze - przynajmniej mamy odskocznię od codziennych obowiązów.

Co do kremów to jak również w poprzedniej ciąży stosowałam Fissan i się sprawdził. A z kawy z mlekiem, czy też mleka z kawą strrrrrasznie ciężko mi zrezygnować .... i już mi wymówek w pracy brakuje, zeby odmawiać .... :-D

Na szczęście oprócz powiększonych bolących piersi u mnie brak innych objawów. Trzymam kciuki za ogólne dobre samopoczucie ... dla wszystkich Was

Wpadam na szybko póki M kąpie Młodego ;-) Na rozstępy bardzo dobry jest Fissan - krem niemiecki, kosztuje ok. 14zł w aptece. Na sierpniówkach 2010 oceniały go Dziewczyny jako lepszy od Mustelli. JA sama porównania nie mam bo od razu zakupiłam właśnie Fissan :-)

No i WITAM NOWE SIERPNIÓWECZKI!!!! Rośniemy w "kupę" jak to już ktoś zauważył hehehe :)

witam wieczornie:-) i witam kolejne mamuski!!!

Błonka nie martw się, ja dokładnie 12listopada zaszłam:-D wiem bo zrobiłam sobie krzyżyk w kalendarzu i jak byłam w poniedziałek to tez serducha jeszcze nie było idę ponownie w poniedziałek i zobaczymy!

rozstępy wyszły mi w pierwszej ciązy w 6-7miesiąc a od samego początku samrowałam się specyfikami ze Singapuru!! to było 19lat temu i myslałam ze swietny krem ale niestety moja skóra jest bardzo podatna na otarcia zatarcia rany i tak mam rozstępy szerokosci palca, cały brzuch i uda i piersi.. po kazdej kolejnej ciąży dochodził mi 1-2 rozstęp:baffled:

MICHALINSKI widzę że mamy dziecie tego samego rodzone:-) 17.02.2007 urodziałm Angelinke:-)

lece kolacje robić i mam zamiar o 20.00 zalegnąć i nic nie robić:-)

Witam Was dziewczynki w ten piątkowy wieczór, nawet nie wiecie jak się cieszę że weekend przed nami...
Błonka,nie martw się wszystko będzie dobrze...

Czy ktoś może wie dlaczego ten cholerny suwaczek nie działa...?! Najpierw nie umiałam go uruchomić, dodać drugiego wcale mi się nie udało, a teraz ten nie "sunie" złośliwe urządzenie!!! Wrrr....:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
dobry wieczór :)
zaglądam do Was regularnie ale borykałam się z toksoplazmozą i nie chciałam zapeszać.. dziś byłam na konsultacji w szpitalu zakaźnym i lekarz powiedział że dziecku nic nie grozi bo zaraziłam się więcej niż trzy miesiące temu i póki co nie wdrożą mi leczenia antybiotykiem ale i tak jestem pełna obaw!

chciałam zapytać czy Wam gin na pierwszych wizytach albo przed staraniami zlecił takie badania?
ja zrobiłam je z czystej ciekawości bo pani doktor na pierwszej wizycie powiedziała mi że jest jeszcze za wcześnie a przed ciąża z kolei badała wszystko tylko nie to.. :(

Błonka Kochanie nie smutaj się na zapas... Betka rośnie więc nie może być źle... Może już jutro byłoby widać serduszko, czasem to są godziny... U mnie w pierwszej ciąży serduszko zobaczyłam dopiero na początku 8 tc bo jak byłam tydzień wcześniej to nie było jeszcze. Głowa do góry, bo fasolinka czuje że się zamartwiasz :***

reklama
Błonka, wiele zależy od sprzętu, od miejsca gdzie zagnieździł się zarodek itp.
Nie martw się na zapas - ciągle jeszcze jest nadzieja na bijące serduszko!
Przecież lekarka tego nie wykluczyła! ;)

ika, suwaczek się nie przesuwa, bo wstawiłaś obrazek suwaczka...
Musisz skopiować zawartość ramki pod utworzonym suwaczkiem i to wszystko wkleić do podpisu w swoim profilu. Jak potrzebujesz pomocy to daj znać na PW. ;)

nanibi, tak - mi lekarka zleciła badania na toksoplazmozę i cytomegalię jak zapowiedziałam przy ostatniej cytologii, że się staram o dzidzię...

Do góry