reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

My też powiedzieliśmy na Wigilii. Wszyscy bardzo się ucieszyli i zaraz się zaczęłó...a nie zimno ci, ubierz się , zamknij okno bo tu przeciąg itp. Mam obawy, bo przez dwa usg ninja sie nie pokazała więc nie za bardzo chciałam mówić, ale moj m naciskał.

Też sie nie objadłam, ale pełna jestem do tej pory.

Tera wyczekuje tylko na 3.01, żeby w końcu zobaczyć naszego przyczajonego tygrysa i usłyszeć serce... oby się w końcu pokazał.

reklama
Witam poświątecznie :)
Święta minęły u nas spokojnie i miło. Obżarłam się i źle się czułam ogólnie. Nic mi się nie chciało robić. No ale już po i trzeba coś posprzątać :)

pozdrowienia dla wszystkich:)

Witam i ja po świętach, najedzona do pełna przybyło mi półtora kilograma :szok: ale teraz wrócę do normalnego jedzenia więc mam nadzieję że waga stanie:eek:.

Noc jak zwykle z pobudką o 2:30 i potem o 7:30, strasznie źle śpię no ale widocznie taka moja "uroda" w ciąży. Śniadanko już zjadłam ale trochę mnie muli a muszę jechać do miasta wybrać panele i farby i zamówić meble do sypialni i odebrać receptę z przychodni bo mi się duphaston kończy. Zadań mam sporo więc wolała bym nie puścić pawia w samochodzie:).

FLĄDRA mamy ten sam termin wizyty kontrolnej, ja też mam 3 stycznia i umieram ze strachu bo jak byłam 17 grudnia 5 t 6 d to było tylko super szybciutkie usg i był pęcherzyk 7 mm ale nawet gin nie szukał czy jest coś w środku:confused::confused: więc 3 stycznia się wyjaśni, ja mam wizytę na 16:00. to moja 7 ciąża więc jestem w stresie i tak czuję że to przez to te problemy ze spaniem.

ZYLCIA ja też się za ogarnięcie domu zbieram i chyba zacznę od nastawienia prania a do odkurzania zatrudnię M:-D

EXOTIC ja miałam przed ciążą płaski brzuszek, a teraz od kilku dni widzę że sam dół brzuszka mi się zaokrąglił i jest taki twardy, wypełniony od środka ale w ciąży z córką też szybko miałam balonik.

JUDITKA jak ja wiem o czym ty piszesz. Ten strach jest taki że sama sobie tłumaczę że nie mogę się denerwować i trzeba myśleć pozytywnie ale w głowie i tak siedzi swoje a w sercu niepokój.

Witam Dziewczynki! Kurcze wstałam za wcześnie i jestem jak niedobitek,ja po świętach to się ledwo ruszam ale chyba nie z przejedzenia tylko z rozleniwienia.Najlepszy na wzdęcia sposób jaki znam to ugotowane jabłko coś jakby kompot tylko jabłko trzeba zjeść.

Macie jakieś propozycje, gdzie można jechać na weekend w góry?? Trochę pochodzić, poczuć fajny klimat i odpocząć?

Karpacz zaliczony (Śnieżka), Szklarska Poręba też, Kudowa...czyli Śnieżnik, wodospady i Śnieżka, Wang itp. standardowe miejsca odwiedzone. Błędne Skały, Skalne miasto też. Szczeliniec tez. Co polecacie w zimie? Bo jak nie bedzie pomysłów to znowu odwiedzimy Karpacz i wybierzemy się na śnieżkę. Nie narzekam, ale fajnie zobaczyć coś innego.

Aha...i w miarę blisko od wro, żeby nie marnowac czasu na podróż.

FLĄDRA mamy ten sam termin wizyty kontrolnej, ja też mam 3 stycznia i umieram ze strachu bo jak byłam 17 grudnia 5 t 6 d to było tylko super szybciutkie usg i był pęcherzyk 7 mm ale nawet gin nie szukał czy jest coś w środku:confused::confused: więc 3 stycznia się wyjaśni, ja mam wizytę na 16:00. to moja 7 ciąża więc jestem w stresie i tak czuję że to przez to te problemy ze spaniem.

ja dzisiaj miałam pobudke po 3 i spać mi się już nie chciało, a tu po 5 do pracy tzreba wstawać. Ja idę na ok.10...i chyba pzred tą wizyta zejdzie ze mnie pare kg ze stresu:tak:

Troszke jestem zaniepokojnona bo czasami w dole brzucha odczowam bole dosc silny trwa okolo 5 minut max i jest taki sam jak przed okresem, uwazacie ze to normalne? tutaj w uk jak polece do lekarza to nikt mnie ginekologicznie nei przebada bo do 3 miesiaca to normalne ze sie poroni dla nich. Nie wiem sama ... moze sie tam naciagaja mi jakies wnetrznosci.:no:

Exotic87 wiesz co mi lekarz powiedział że takie pobolewania są normalne więc nie martw się a swoją drogą nie masz możliwości zrobienia USG na własną rękę?

No niby i mam tylko duzo zachodzu i terminy bardzo odlegla w londynie w polskiej klinice w tym problem.
Jutro mam pierwsza wizyte z polozna i jej opowiem o moich dolegliwosciach moze ona mnie skieruje na jakies badania ale watpie z ich podejsciem tutaj do wczesnych ciaz.

reklama
Wiem co przeżywasz bo każda z nas się boi,ale myślę ze to normalne w końcu to nasze dzieci.Szkoda ze nie jesteś w Polsce bo tutaj jak zapłacisz to masz dostęp do wszystkiego

Do góry