trafilam do szpitala z podejrzeniem zatrucia, zjadlam na sniadanie bulke z szynka i ogorkiem kiszonym.. po jakichs 3 h zjadlam loda - sniezke a potem wymioty, bole brzucha, nudnosci, goraczka 38 i 5 stopni... cisnienie 100 na 50, co wypilam.. co zjadlam jakies tabletki odrazu zwracalam, odwodnilam sie, skurcze mnie od wymiotow zlapaly potem nie pamietam...w nocy jakos przezylam.. mama mi dawala trochu pic i rano zjadlam 2 sucharki, po sucharkach to samo tylko doszla biegunka... na pol przytomna pojechalam z mezem na IP.. tam od razu pobrali krew, posiew z szyjki, cisnienie, usg zbadali szyjke i na KTG.. decyzja ze zostaje... potem kroplowki antybiotyk i jakos doszlam troche do siebie ale wyniki dalej zle, crp (stan zapalny organizmu) wyszlo 60 a za kilka godzin juz 120 a norma do 5... troche spadlo a ja czuje sie lepiej i pozwolili mi isc do domu ale dali mi 2 antybiotyki, po niedzieli kontrola i mam jechac po wypis...
I nie wiadomo czy to tak naprawde zatrucie, czy poprostu ze stanu zapalnego poszlo na zoladek i na kosci bo bylam cala obolala... gdyby nie spadlo mieli badac wody plodowe taka strzykawka wielką.. no to jak to uslyszalam to mi sie poprawilo heh
No i ordynator mowi ze dla niego to ja od poniedzialku bede miala donoszona ciaze bo liczy sie dla niego termin z OM a nie z USG tak jak mam w suwaczku.. czyli w poniedzialek zaczne 38 tydzien...
naogladalam sie na patologii takich rzeczy eh... no i mile bylo to ze 2 razy dziennie ktg.. przy takiej muzyce usypialam...
I nie wiadomo czy to tak naprawde zatrucie, czy poprostu ze stanu zapalnego poszlo na zoladek i na kosci bo bylam cala obolala... gdyby nie spadlo mieli badac wody plodowe taka strzykawka wielką.. no to jak to uslyszalam to mi sie poprawilo heh
No i ordynator mowi ze dla niego to ja od poniedzialku bede miala donoszona ciaze bo liczy sie dla niego termin z OM a nie z USG tak jak mam w suwaczku.. czyli w poniedzialek zaczne 38 tydzien...
naogladalam sie na patologii takich rzeczy eh... no i mile bylo to ze 2 razy dziennie ktg.. przy takiej muzyce usypialam...