reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

maggic, my też nie zdążymy z remontem, po porodzie chyba będę u mamy, a mój TZ nie wiem gdzie, bo nie wiem czy wytrzymamy wszyscy razem pod jednym dachem. Jeszcze nie wiem co mam zrobić z kotami, a mieszkanie które wynajmujemy musimy zwolnić do końca sierpnia. Ja po porodzie raczej nie będę pakować rzeczy, toreb i biegać przy tym wszystkim. A dom nie będzie gotowy. To wszystko mnie przerasta już psychicznie, a upał fizycznie. Właśnie dowlokłam się do pracy. W zasadzie nie wiem po co, bo już mam ochotę stąd uciekać, chyba ze 40 stopni tu jest, wiatrak nawet nic nie daje. Mam zimną wodę i czereśnie. Biorę się do roboty to szybciej wyjdę.

reklama
Dziewczyny! gorąco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam już dość...
Powiem Wam, że trochę mnie zatkało po informacji o Dzag... zabrałam się trochę do roboty, ściągnęłąm folie z materacyka, nałożyłam ochraniacz, prześcieradło. Zaczęłam organizować szuflady i zamówiłam poduszkę do karmienia.... Strach mnie obleciał chyba.
Siedzę i trzymam nogi w misce, wiatrak chodzi - otworzyłam sobie bezalkoholowe piwo i pijemy z mamą. Mama ugotowała zupę kalafiorową ale jakoś nie mam apetytu. Może wieczorem....

irisson u mnie położna się bardzo przydała,, dużo cennych rad dała no ale wtedy nie miałam forum ;-)
no i przychodziła tez prywatna położna laktacyjna bo był duży kłopot

Właśnie widziałam zdjęcie synusia Dzag... rozkleiłam się normalnie, śliczny maluszek! :-) już się nie mogę doczekać, aż zobaczę i będę mogła przytulić moje maleństwo. :-D

Kakakarolina ja miała szybkie przyuczenie na intensywnej terapii, ona do nas bardziej z ciekawości o obowiązku przychodziła, ale faktycznie dla pierworódek, karmiących cycem, po porodzie naturalnym może być pomocna :tak:

fajny ten Tymon Dzag, girki ma śmieszne, zaraz zobaczę na wizytach ile szacowali wagę Młodego :tak:

edit: Dzag 22.06 miała szacowaną wagę z usg 2700g, więc u niej usg nie przekłamywał, bo przez te 2tyg. 300g dla takiego dzidziala to nic :tak:

Ostatnia edycja:
Wychodzi na to, że Dzag poznała co to skurcze;-). Zapewne trzymali ją do wieczora, żeby sterydy na rozwój płuc zaczęły działać (min 8 h) i ciągle powstrzymywali poród naturalny. Tak samo miała moja znajomą co rodziła w 35 tc bo łożysko się zaczęło odklejać, tylko że ją i dziecko uratowało ponadprogramowe usg, bo rodzić ani krwawić jeszcze nie zaczęła.

asia - ja nie wiem, czy Tymonek nie dostał tych sterydów wcześniej - jak była poprzednim razem w szpitalu.. tak mi się coś po głowie kołacze... (?)

katjusza, chyba masz rację, to w sumie nie mam wytłumaczenia czemu ją tyle przetrzymali, znaczy chyba do wieczora tak zrozumiałam. Zresztą wróci do domu to nam wszytko opowie, taki los pierwszych:tak: będzie musiała zdać peeeeełną relację.

reklama
Do góry