reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

dziewczyny wrzucam to na głowny bo to chyba dość ważne?

Kobiety będą mogły pomarzyć o darmowym znieczuleniu na żądanie przy porodzie - Polska - Fakty w RMF24 - najświeższe wiadomości

mój mąz to znalazł dziś rano i gdzieś jeszcze wyczytał, że to wejdzie niebawem

o matko, trzymajcie mnie, "anestezjolodzy będą mogli zrezygnowac ze stałego czuwania przy pacjentakch".... chyba się tam naćpali i to porządnie, chciałabym zobaczyć anestezjologa która od kopa przychodzi i daje ZOP bez marudzenia pod nosem :confused2:

reklama
dziewczyny wrzucam to na głowny bo to chyba dość ważne?

Kobiety będą mogły pomarzyć o darmowym znieczuleniu na żądanie przy porodzie - Polska - Fakty w RMF24 - najświeższe wiadomości

mój mąz to znalazł dziś rano i gdzieś jeszcze wyczytał, że to wejdzie niebawem

Słyszałam o tym w radio wczoraj :/ Kolejny "mądry" pomysł panów z rządu, którzy przecież najlepiej wiedzą jak pomóc kobiecie... brak słów!

Powinnyśmy chyba same o sobie decydować, a nie ktoś za nas, zwłaszcza ktoś kto porodu nigdy nie przeżył i nie przeżyje... gdyby to faceci mieli rodzić to domyślam się, że przepisy mówiłyby wyraźnie, że im należy się znieczulenie, bo jak można wytrzymać taki ból!

Rany,ale wy jesteście płodne - piszecie, piszecie, piszecie :-D

No oczywiście że jesteśmy płodne...:-ppod każdym względem :tak:

o właśnie, miałam pytać - dziewczyny dbające o zdrową dietę - co myślicie o mleku "prosto od krowy" z mlekomatu?

Mnie ostatnio brat podsunął stronki o złym wpływie mleka na nasz organizm. Powpisywałam w google "mleko autyzm" i nie fajne rzeczy znalazłam...
Stop Autyzm - Pij mleko, będziesz kaleką!

sama nie wiem co o tym myśleć...:-( ja raczej jestem mleczna i nigdy nic mi nie było, ale może jak ktoś ma podatny organizm to lepiej nie ryzykować?

Ja drugi dzień jakieś prania robię, nie wiem skąd tyle rzeczy zawsze sie uzbiera.
Mąż wczoraj miał urodziny i kupił sobie i przywiózł łóżeczko dla dzieci :-D heh. Mamy pierwszy większy zakup w domu. ładnie wykonane są te mebelki Klupsia, myślę że będzie ok.
Jutro mąż ma imieninki i w prezencie dostanie zdjęcia żony z sesji ciążowej :-p
Generalnie to dostanie wiertarko-wkrętarkę żeby to łóżeczko złożyć:-D

Dzisiaj idziemy do gina a potem na poszukiwanie biustonosza ciążowego. Orientujecie się gdzie jakiś niedrogi można kupić? Widziałam kiedyś zestaw 2 w H&M i jakiś w Kappahl. Może w C&A?

Wózki przyjdą w przyszłym tygodniu. Mam problem z materacykiem. Nie wiem jakiej grubości powinien być. Chce taki z pianki wysokoelastycznej, ewentualnie z połączeniem lateksu. Myślicie że 10-11cm wystarczy? Są też takie 8cm ale czy to nie za cienkie?

witajcie - ja tylko się melduje, że się nie odzywam bo mąż ma grypę :baffled: i wszystko na mojej głowie - i dom, i Natka i przygotowania i jeszcze chory chłop...masakra! :no:

Sopelek autyzm nie ma określonej genezy, na bank nie jest od mleka.. ;-)

Olga
ja mam 30 tetr, 5 flanelowych, trochę dam do mamy, trochę do teściów, żeby tego ze sobą ciągle nie wozić :-) a wczoraj to ja prasowałam Laury ciuchy, męża, na tetry to mi godzina tylko zeszła..

byłam z Laurka na placu, 2 h nam zeszło :-) ale umęczona jestem zdrowo, zwłaszcza, że z powrotem musiałam ją nieść, plus że mam blisko ;-) teraz chyba obie kimniemy :-D

Melduję się jeszcze z łóżka :tak: Wstałam po 8,odprawiłam M do domku i zjadłam śniadanie,a później ze 2h szykowałam mięsa na sobotni obiad - przyjeżdżają rodzice M,w tym by zobaczyć postępy w robotach, więc prosiłam, by nie przywozili obiadu,zrobię schabowe, zapiekę skrzydełka z kurczaka i z głowy. Do tego ziemniaczki z koperkiem i surówka z czerwonej kapusty i gotowe :tak:

Ale dziś mi się nic nie chce. Dziecko trochę się chyba wyciąga w moim brzuchu,bo od czasu do czasu czuję takie intensywniejsze ruchy wypychające właśnie, a z drugiej strony to takie uczucie jakby smyranie od wewnątrz :-D

Dziś na obiad rybka z koperkiem, a co. Trzeba się trochę do niej zmusić, choć ja za rybą nie przepadam.

Miłego dnia wszystkim Sierpnióweczkom życzę :tak:

irisson, coś mi się uwidziało że wcześniej pisałaś że masz 158 tetr do prasowania :p nie wiem jak ja to wyczytałam :D

ja się pochwalę że wyprasowałam już dziś sporo rzeczy, a teraz rozmrażam lodówkę :) na razie cieknie z zamrażalnika, muszę umyć gary i sprzątnąć blat a potem wydłubać wszystko z lodówki, wyjąć półki i wymyć w wannie no i umyć całe wnętrze. ale będzie pięknie :) ale już się od rana zmęczyłam i mi się nic już nie chce.

potem może pojadę do tesco bo ponoć jakieś wyprzedaże ubranek są, a potem na fitness :D

acha, k8libby - dobrze że piszesz o tym mleku i czyszczeniu automatu, w sumie to ja zawsze wierzę że są jakieś normy i ktoś pilnuje jakości produktów i naszego zdrowia choćby w pewnym stopniu, to mój mąż zawsze taki sceptyczny i do wszystkiego jest na nie więc on byłby na 100% pewny że taki automat nie zawsze domyty :p
u nas automat stoi na zewnątrz, na chodniku, więc jak się tam coś rozleje to raczej nikt nie wytrze, najwyżej spłukują czasem może? nie wiem

a co do powstawania autyzmu z powodu mleka - myślę że bez przesady :) ludzie od wieków piją mleko i nie sądzę żeby miało być to szkodliwe

Ostatnia edycja:
Gosha gratuluję.
Kruszki Twoje Maleństwo to jakiś akrobata przyszły.;-)Szuka odpowiedniej pozycji, a nie tego co mu ogół narzuci lub oczekuje. Dobrze, będzie mieć swój charakterek:-)
Irrison ja jak przeczytałam, ze dalej tetra, to aż zaczęłam się śmiać. Może Ty jeszcze komuś prasujesz i na zwolnieniu dorabiasz:cool:
Summerbaby ja też wizualizuję spanie Młodego, bo starszy mimo 8 lat nigdy później niż 6.50 nie wstał. Taka jego natura:szok:
Widzę, ze obiadki na słodko, naleśnikowe. U nas w podobnym klimacie - racuchy z jabłkami i cukrem pudrem. Tak nam się z Młodym zachciało, a że M do 22 w pracy, więc używamy, bo przy tatusiu taki obiad by nie przeszedł. Dla niego to przegryzka, a nie obiad:cool:

reklama
hahha ta tetra dalej leży i patrzy na mnie, Olga jak tak napisałam 158, bo jak leży na kupce, to w cholerę tego jest, a już mi się nie chce prasować :sorry: teraz korzystam, bo moje małe bobo śpi :-) ja podejrzewam, że z dwójka mogę się nie zgrać na drzemkę popołudniową :eek:

Do góry