reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Olga my właśnie dostaliśmy namiary na gospodarza - mleko, jaja, pieczarki, wszystko ekologiczne, no i pół darmo, ja Laurce dopiero teraz wprowadzam mleko normalne, zobaczymy jaka będzie reakcja :tak:

ja zasnęłam na dogrywce wczoraj, a mój mąż przed samymi karnymi, tylko się położył do łóżka :laugh2: o 1 oczywiście obudził mnie ryczący telewizor, mąż w okularach jak zawsze smacznie spał :-p no dzisiaj chyba będzie ciekawszy mecz ;-)

taka pogoda na dworze, że kompletnie się nic nie chce, mam jeszcze parę tetr mam do prasowania, a tak to mam zamiar się lenić, w końcu już nie wiele tego wolnego zostało :-p

reklama
Sampe Ty to potrafisz pocieszyć. Ja to jestem na półmetku bo od 3 lat nie przespałam nocy no ale za to żadnej :-D bo nie zostawialiśmy jeszcze młodego na noc.

kakakarolina nie ma co ukrywać uroku macierzyństwa:-)

są dzieci co spią całą noc ale ja śpie tak płytko ze nawet najmniejszy szelest kołdry z dzieciących pokoi mnie wybudza i człapie zobaczyć, przy okzaji pójdę się wysikać napić...itp zobaczyc czy auta na parkingu nikt nie kradnie :-p

dzis Ala o 1.00 w nocy przylazła i wpakowała się w sam srodek a o 6.20 się obudziła i zakomunikowała ze chce pierogi z mięsem... powtarzając to kilka razy:-D

Straszycie z tymi nieprzespanymi nocami po kilka lat :szok:
Wypadałoby teraz wyspać się na zapas a tu jak na złość mi się to nie udaje. A normalnie taki śpioch jestem :-p

Kruszki dasz radę wytrzymać i po 34, przecież oni nie są w stanie dokładnie określić kiedy zacznie się poród. Mój dzieć ma powiedziane przez tatę - możesz wyjść dopiero pod koniec lipca, jak na razie się słucha ;-)

Exotic czytałam w książce o tych wodach płodowych, tam też jest napisane, żeby sprawdzić to na leżąco, tak jak Milionka pisała wtedy główka dziecka nie działa jak korek. Drugim testem jak już się sączą jest zaciśnięcie mięsni kegla - jak nic nie leci to to nie wody, jak mimo zaciśnięcia dalej się sączą to to wody :-p

A ja dzisiaj nie śpię od jakiejś 5.30, bo mój M. wyjeżdżał w delegację i musiał wcześnie wstać. Ale z łóżka zwlokłam się dopiero niedawno.
Wczoraj się nasprzątałam na te mamy imieniny a potem się strasznie wkurzyłam, bo przyszedł brat z dzieciakami. Wystarczyło 10 minut a dom wyglądał jakby przeszedł po nim huragan!!!! Zero jakiejkolwiek dyscypliny! Jak ja patrzę na to jak oni im na wszystko pozwalają, a do tego moja mama jako kochana babcia również to aż mnie szlag trafia. No i dzisiaj sprzątanie na nowo, bo patrzeć na to wszystko nie mogę. Oj ja zdecydowanie nie będę wychowywała bezstresowo mojego synka.

Muszę podjechać do miasta odebrać z radia bilety do kina. Tylko nadal nie mam z kim do niego iść. Jak nikogo nie znajdę, to chyba sobie po prostu daruje.

gosha gratuluje dyplomu!!! Szkoda że z Łodzi nie jesteś :-) bo też pewnie bym chętnie skorzystała z twojej pomocy przy następnym dziecku :-)

Chyba przejdę się dzisiaj do naszej przychodni i zorientuję jak wygląda sprawa z pediatrą i wizytami położnej po porodzie. Pewnie z podstawowymi chorobami poradzę sobie sama, ale ja wyznaję zasadę że własnego dziecka nie powinno się samemu leczyć, bo człowiek jest nieobiektywny. No i do poradni i tak musi być zapisany, bo szczepienia i bilanse itd.

hej laseczki :)
olga co to za mlekomaty? my bierzemy mleczko od mleczarza, tez mam smietane
ono jest poddane tylko pasteryzacji, takze mam 100%mleczka,tlusciutkie mleczko :) my uwielbiamy, mam wspanialy smak, ale zdarza sie ze mleko potrafi zaciagac jedzeniem ktorym krowa byla karmiona, np.brukwia.. bleee od tego mleczarza co biore to sie nie zdarzylo jeszcze
biore tez normalne mleko sklepowe, ale ma ponad 4%bodajze

no to tyle, na obiad nalesniki, jedne z dzemem jedne z twarogiem, nudaaaa kolejny dzien
wiecie mialam wczoraj dziwne wrazenie ze dziecko sie przekrecilo:/ czulam czkawke po prawej stronie kolo zeber, tak jakby byla tam glowka??!! ale bylyby jaja gdyby okazalo sie to prawda...teraz jakby wszystko wrocilo do normy, to oznacza tylko ze dziecko moze jeszcze fiknac, nawet u mnie, gdzie sie pchalo pchalo i glowka byla osadzona juz nisko... moze dlatego jakos dziwnie sie czuje??

Oj Marcia ja też uważam, że bałagan dzieciowy nie ma nic z bezstresowym wychowaniem ;-) jest tajfun i trudno. Dzieci nawet najgrzeczeczniejsze muszą sprawdzić co się stanie gdy wysypie się makę i na kolanach dłużej niż 5 minut nie posiedzą :-D

Dobra chyba pora na make-up ;-) (bez kosmetyków bo wszystko mi się pokończyło :baffled:)

Kruszki
ja tez dziś nalesniki zrobię tylko z jagodami bo po 9zł widziałam już. mniam A czkawkę to ja czuję na spojeniu niemalże więc może faktycznie koziołek u Ciebie i możesz wyluzowac z porodem. Dobrze by było...

reklama
Do góry