reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

aaa wiedziałam że tak będzie :) po ćwiczeniach mi odbiło i poza umyciem wanny umyłam też kibelek, umywalkę i blat i lustro, wszystko na błysk w 10 minut :D teraz chce mi się prasować - ale najpierw umyję gary :D Natalię kąpie tata, dochodzą do mnie z łazienki piski i śmiechy, ze mną ona się tak nie bawi w kąpieli :p tylko z tatą

sopelek, no po tych jednych zajęciach mogę gorąco polecić wszystkim dziewczynom które tylko mogą taką aktywność :) czuję się świetnie! jutro pewnie poczuję nogi, ręce i tyłek, ale to bardzo dobrze :)

reklama
Aia, umknelo mi wczesniej calkowicie ze Ty jestes z w-wy... gdzie bedziesz rodzić?

asia, mi takie prawdziwe razowce nie smakują kompletnie :baffled: pomijajac to ze nie stac mnie na wydawanie 7zl na bochenek chleba... uwazam ze jak wydam 3-4zl to to juz sporo :p choc z pewnoscia masz racje, ze to duzo zdrowiej.
super w ogole że masz taką przyjaciółke z dziecinstwa ;-) moje przyjaznie te wczesne sie z roznych powodow porozpadały.

Ja dzis wlasnie od 6 rano bylam w wawie.... pojechalam po dwoch godzinach snu, byle tylko zdazyc do lekarki zanim przyjda planowe pacjentki. myslalam ze zamarzne :baffled: nie spodziewalam sie ze bedzie az tak chlodno...zalozylam tunike sweterkowa-ale z krotkim rekawem, leginsy 3/4 i cienką bluze... \

I, dziewczyny, dzis pierwszy raz trzymałam w rączkach bobaska! 5tygodniowego Patryczka:) chlop wazy chyba z 4,5kg a ja mialam wrazenie to to taka kruszynka...tak sie balam go wziac na rece, by mu krzywdy nie zrobic....
nie wiem jak ja bede sie obchodzic z moją córcia, ktora pewnie bedzie ze 2kg mniejsza gdy sie urodzi....

Ostatnia edycja:
-Aia- ja własnie oprócz gofrownicy zamówiłam opiekacz, automat do chleba i sokowirówkę:) a toster mamy :) więc komplet już niezły:)

aaaaaaaaaaa mam już dużą wanne:) dzisiaj tesc z mezem zamontował:) wprawdzie nie ma jakiejsc sruby i nie mozna siadac na półeczce ale ogólnie zdatna:) po malutkiej 130cm mam 165x110 cm :) aaaaaaaaaaaaaaaaa:-D

Witajcie Dziewczynki ;)

Ja rowniez nie moge sie doczekac kiedy zapisze sie na fitness, basen, i przefarbuje sie na blond, oraz zakupie spodnie w rozmiarze 38 i sexi sukienki mini :D zawsze t\ak chodzilam i sie ubieralam a ostatnio kupuje majtki juz w rozmiarze 44 masakra....

Powiedzcie mi prosze czy was tez tak dopadl CELULIT ? ja nigdy nie mialam z tym problemow a teraz mam uda z tylu i z przodu cale pokryte tym swinstwem? czy to samoczynnie zejdzie po porodzie czy tylko cwiczenia i dieta?

Tak bardzo chce juz urodzic i moc zaczac pracowac nad soba i co za tym idzie wlasnym samopoczuciem ;)

Teraz po krotce opowiem jak mi minal dzien , wiec rano mialam wizyte z polozna, pozniej z kolezanka poszlysmy na miasto zjesc jakies sniadanko pozniej kawka w kawiarni itp wrocilam do domu i cos natchnelo mnie aby podciac swojego malego pieska bo zarosl juz bardzo po psim fryzjerze 3 miesiace temu wiec wzielam maszynke mojego A i zaczelam ja ciac, nie wiedzialam ze ta maszynka jest felerna i spadaja z niej te nakladki i za kazdym razem kiedy sie ona zsuwala ta nakladka golilam w tym miejscu pieska na zero, wiec stalo to sie z 8 razy i moj biedny piesek wyglada jak biedronka w kropki łyse tragedia poplakalam sie az nad nia z mysla co ja jej zrobilam :( nie bedzie ze mnie psi fryzjer....

No a ja dzis juz na posterunku musialam byc od rana i nie moglam se z wami poklikac a wczoraj bylo tak fajnie...:-( Jak wrocilam to padlam na sofe niezywa bo w nocy myslalam ze sie udusze tak mnie brzuch uciskal ze powietrza nie moglam nabrac i nie spalam juz od 4:wściekła/y: Dzis to mnie tak brzuch napier... ze szok, tak mocno jeszcze nie bylo, ale miesnie w sensie. A skurcze mam tak jak Kakakarolina chyba pisala, za kazdym razem jak wstane z krzesla to podbrzusze musze trzymac i pierwsze kroki ciezko zrobic, w nocy jak wstaje to tez. To niby sa grozne skurcze??? Ale ja mysle jak Kruszki, juz niedlugo sie zaczniemy sypac, w koncu za pare dni juz lipiec, a niektore kobitki maja terminy na koncoweczce lipca, wiec supper wczesnie to nie bedzie. Moj TZ mnie wyrecza jak moze w domu, bo troche tych skurczy sie wystraszyl, a zabronil mi rodzic przed 22 lipca;-)
Exotic ja tez nigdy nie mialam problemu z celulitem, ale w ciazy z Remikiem i teraz tez cale uda. Ale po urodzeniu Remka samo mi to zeszlo nawet nie wiem kiedy i mam nadzieje ze tym razem tez tak bedzie. To chyba taki urok ciazy u niektorych, jak i puchniecie. Mimo to tez nie moge sie doczekac jakiej dietki, silowni, solarium troche, no i kiedy wskocze w moje ukochane wranglery rureczki 38, to bedzie znaczylo ze jest dobrze:-)
Dobra lece pod prysznic i moze troszke wczesniej dzis spac. Papaty!!!!

Ostatnia edycja:
exotic nie przejmuj sie, odrosna! ja mojemu dziecku grzywke scielam, i mi sie ciachnelo ze ma pksy :D z obu stron :D masakra, odrasta jedno szczescie szybko
ja w lozku, przegladam czytam pisze z ta psiapsiola co ma rodzic w lipcu
a ta co miala kleszczowe to sa juz w domku, wyszli kolo 18 gdzies
wiecie i to jest super ze mozna z dzidzia szybko wyjsc jak wszystko okey
jak ktos jeszcze bedzie to sie odezwe
xxx

u mnie cellulit widac tylko jak scisne rękoma skore na udach :-p

skad we mnie tkwiło przekonanie ze soczki dzieciece bobovity np sa takie pyszne??? tak mnie dzis skusila ta nazwa... soku z winogron i brzoskwin.. a bylo tak okropne ze nie dalam rady wypic:p
juz woda smakowa ma duzo wiecej smaku niz toto...

To nie jest celulit! Bo nam się tłuszcz nie odkłada, to jest limfa! wszystko spłynie po porodzie :)

Film był przesmieszny :) nawet raz popuściłam :p i było na nim zaskakująco mało ciężarnych. Większość to były mega szczupłe młode panienki, jak ja ich nienawidzę!

reklama
No i znowu spać nie mogę. Wstałam i nadrobiłam ostatnie 4 strony - dzisiaj o 16 godziny raptem. Ale dużo piszemy.

Byłam u mamy na urodzinach, tak jak przypuszczałam objadłam się strasznie. Przyszłam o 17 i jeszcze zanim przyszły koleżanki nafutrowałam się wszytskiego co mama przygotowywała, sałatki, zupę, chrupiącą bułeczkę z masłem, udko wędzonego kurczaka, rybkę w galarecie. Jak przyszły koleżanki to leżałam na kanapie objedzona jak bąk, ale nie minęło pół godziny jak siedziałam z nimi przy stole i jadłam dalej. potem znowu leżałam i na koniec jeszcze wjechał tort który zapiłam colą. BYłam w domu o 22, a mój się mnie pyta, czy coś będziemy jedli. heh.

Też nie mogę się doczekać aż będę się mogła wziąć za siebie, schudnąć i zacząć ćwiczyć. Mój taki przystojniak, ma sylwetkę jak z żurnala, 182 wzrostu i myślę że waży z 75-80kilo, ale nie wiem dokładnie ile. Ja 160 i już 72. On sobie chodzi na siłownie teraz 3 razy w tygodniu, a ja właśnie mimo że jest 1 w nocy zjadłam 2 kanapki.
Aż mnie kłuje pod żebrami z tego obżarstwa. Ale jakoś mi się wydaje, że teraz może lepiej zasnę :szok:

Też mam celulit, ale miałam też przed ciążą.

Asia, zgadzam się z tobą co do chleba, też kupuję taki, i sama piekłam przed ciążą na własnym zakwasie. Uważam, że węglowodany zwłaszcza takie to podstawa naszej diety. I mam również bardzo osobliwe zdanie na temat diety dukana, którą osobiście uważam za bardzo szkodliwą dla zdrowia, nie negując jej efektów odchudzających. Ja za to nie mogę się doczekać, jak skończę karmić i będę mogła wrócić do diety bezmięsnej. Nie jadłam mięsa przez rok przed ciążą, wróciłam do niego w zasadzie w jakimś 10 tygodniu pod wpływem nacisków ze strony mojego TZ. Ale czuję się ogólnie zaśmiecona tym wszystkim co wrzucam w siebie w ciąży. Mimo, że jadam dobrze rzeczy. Ale wolę lekką dietę bezmięsną, bogatą w warzywa, owoce, i pełnoziarniste zboża i ryby, na które w ciąży nie mam w ogóle ochoty, pewnie dlatego, że wróciłam do mięcha. Już naprawdę nie mogę się doczekać wiosny przyszłego roku.

Milionka zazdroszczę wanny :-) super

idę spróbuję znowu usnąć

Do góry