reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

witam.

pisze mało bo obowiązki mnie zalewają!!! w tym tygodniu obiecałam sobie ze jednak zaczne wszystko przygotowywać by spakować torbe, tak mnie lekarz nastraszył w piątek ze juz czas... a tu przede mną zakonczenie 6klas i w przedszkolu dziewczyny... a ze ja jestem skarbnikiem to musze wszystko pozakanczać...z synem do oklulisty i na szczepienie z Angelinką tez...
wczoraj znów do nocy robiłam Vat7... zawsze czekam do ostatniej chwili... bo wczesniej nie mam czasu... a przyspieszenie to ja mam marne..........

przejrzałam tę stronę apteki gemini.. muszę przyznać ze nawet ceny niższe niz w mojej aptece pod blokiem!!! po wypłacie zamówie to co mi potrzeba..

dzis u mnie zupa z kalarepki:-)

Olga niesamowite ze tak córcia Twoja tarmosi się z pieskami:-)
Aia ale szalenstwo miałaś na weselu:-)

reklama
Popatrzyłam sobie na naszą listę sierpniówek żeby zobaczyć kto jest na czele. Gosha widzę że nawet na lipiec. Dzag też coś pisała o cesarce pod koniec lipca. No zobaczymy kto będzie drugi, bo przecież pierwsza była Kachha.

Mnie też ciężko myśleć o czymś innym poza wyprawką i zbliżającym się porodzie. Chętnie zrobiłabym ostatnie zakupy, ale nawet nie ruszam się do sklepu, bo mamy jedyne 60zl! i musi wystarczyć na zakupy jedzeniowe do końca tygodnia. A i tak już pożyczaliśmy w tym miesiącu kasę od mamy. Już się nie mogę doczekać piątku, bo mąż wypłatę dostanie.
Chociaż z drugiej strony to koniec tygodnia nie zapowiada się fajnie, bo M. wyjeżdża w delegację na dwa albo trzy dni. Chyba po raz pierwszy będę się tak stresować, że Go nie ma! Mam nadzieję że później już mu nie wymyślą żadnego wyjazdu.

Błonka, ja dopiero teraz zauwazylam ze na tym samym etapie jestesmy:biggrin2:
u mnie tez juz sie zaczął 36 tydzien !! Aia tez razem z nami :biggrin2: ale to chyba jeszcze nie 9 miesiac...? ja przeciez dopiero co sie skapnelam ze jestem w 8 a nie 7, a Ty mi juz tu wyskakujesz z 9:-D

mala.di to rodzimy razem ;D fajnie by było hehehehe
bardzo mnie ciekawi kto sie pierwszy posypie.

No dobra laski, to rodzimy razem ;).

Dalej wierzę, że mnie jednak nie potną...

Swoją drogą dziękuję za oświecenie mnie względem rozpoczynającego się właśnie 9 miesiąca...:szok:Doprawdy po dziś dzień nie wiem jak to jest liczone, ale wierzę na słowo :).

No dobra laski, to rodzimy razem ;).

Dalej wierzę, że mnie jednak nie potną...

Swoją drogą dziękuję za oświecenie mnie względem rozpoczynającego się właśnie 9 miesiąca...:szok:Doprawdy po dziś dzień nie wiem jak to jest liczone, ale wierzę na słowo :).
od 36 tygodnia juz jest 9 miesiac ciazy, a ze skonczylysmy 35 a zaczęłyśmy 36 to juz zaliczane jest do 9 miesiaca :D

Ja to już się pogubiłam. Ciąża niby trwa 9 miesięcy, ale tak naprawdę 40tygodni, dzieląc na 4 tygodnie (skoro 36-40 to 9 miesiąc), to raczej 36-40 to powinien być liczony jakoś 10 miesiąc. Bo 40 podzielić na 4 to jest 10 a nie 9. Czyli pierwsze miesiące ciąży są dłuższe niż ostatnie ? :-)

:szok: o rany :p
no to ładnie ten czas zleciał.:-D
Mart, ale wlasnie wedlug mnie miesiac ciazy to 4,5tygodnia. a wiec ja bylam bardziej sklonna liczyc od polowy tego tygodnia, ze to juz 9 miesiac.
no ale w sumie, ciaza trwa cale 9 miesiecy tzn do konca dziewiatego a wiec jakby 10... :p chyba troche
Aia, ja tez staram sie wierzyc ze mnie jednak nie potną...
ale o ile beda nam ustalali termin cesarki, to mamy naprawde duze prawdopodobienstwo ze tego samego dnia urodzimy:-D no i bedziemy lipcowe. Błonka, a Tobie jak cos damy znac kiedy masz zacząć miec skurcze pożadne:-D

udało mi sie dodzwonic do przychodni!!! sukces. za 30 razem chyba.. moja lekarka wrocila z urlopu wiec jutro wbijam, o ile uda mi sie wstac kolo 4 rano:baffled: musze tam byc naprawde wczesnie, zeby mnie przyjela zanim sie zlezą te wszystkie babska pozapisywane na planowane i nieplanowane wizyty...a potem bede sie włoczyc gdzies nie wiem gdzie do 14, do usg:p chyba sie wykoncze.
juz sama nie wiem czy lepiej moze jednak by bylo do kogos ze znajomych wbic na noc?... jeden nawet mieszka kwadrans od mojego szpitala:p ale tak nie lubie spac u kogos, w ogole nie moge, ciezko mi jest zasnac w niemoim łozku, i tak glupio u kogos co 15 minut biegac do kuchni i szukac czegos w lodowce:-D

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!
Witamy po intensywnym weekendzie, mieliśmy tyle niespodziewanych miłych wizyt że szok. Nie pamiętam kiedy tyle osób przewaliło się przez nasz dom. Wczoraj w baseniku wspólnie kąpała się trójka dzieci i trójka Goldenów – a to naprawdę maleńki basenik ;-)to był weekend pod hasłem niezdrowe jedzenie… lody, ciasta, gazowane napoje i mnóstwo słodkiego ale co najważniejsze weekend BEZ GOTOWANIA :tak:

Dzisiaj byłam oglądać porodówkę. Dobrze to wszystko wygląda, dzisiaj wyjątkowo spokojnie i cicho więc wróciłam mniej przerażona. Sale porodowe naprawdę fajne, jest i wanna i łazienka z dużą kabiną prysznicową, łóżko do rodzenia to jakieś science fiction – wszystko się rusza, zmienia, składa, wjeżdża i wyjeżdża sterowane pilotem – jestem dobrej myśli, jutro zaliczę jeszcze konsultację anestezjologiczną - tak na wszelki wypadek i zaczynam jeść wiesołka. Dzisiaj śnił mi się Bruno - piękny sen :-) mam jakieś dziwne przeczucie że zrobi mi prezent na urodziny i urodzi się w drugiej połowie lipca. Torba spakowana, uffff... Dzisiaj się naoglądałam mody szpitalnej i chyba jednak zmienię koszulki na ramiączkach na takie z rękawkiem - a to oznacza zakupy.. już mi bokiem wychodzą, naprawdę. Ciągle coś kupuję, mam tego szczerze dość :wściekła/y:
Zaraz idę z sierściuchem na spacerek,w Katowicach zanosi się na deszcz więc może nam się uda jeszcze przed. Potem zaczynam nadrabiać zaległości na forum... oj, sporo tego naskrobałyście.
Pozdrawiam!

reklama
z tymi tygodniami jakby policzyc to wychodzi 10 miesiecy ksiezycowych a takich liczonych kalendarzowych wychodzi 9... niektore miesiace sa dluzsze inne krotsze.. dziwne to no ale... sama sie w tym czasem gubie :p a co jesli urodzimy w 42 tygodniu :szok:

Do góry