reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

jak zwał tak zwał, ale chyba do niej lekko dociera, że zaraz będzie 3 wnuczka :tak: kurde, moje dziecko pośpi może z godzinkę jeszcze, a to za mało na prasowanie.. będę się lenić chyba :tak:

reklama
Dzisiaj to chyba w powietrzu coś jest, bo ja też przumulona chodze i nic mi się nie chce. Powinnam poprasować rzeczy dla Młodego, ogarnąc dom, bo w perfekcyjnej Pani domu wylądujemy i wtedy do Was pomacham, ale nie chce mi się i kropka:-) Chyba tą wizytę na prodówce dzisiaj przeżywam. A coś czymś tłumaczyć sobie lenistwo trzeba, a za godiznkę jedziemy po starszego, więc już zeupełnie nie opłaca się nic zaczynać.

Cześć dziewczyny :),
Wracam na łono forumowe po intensywnym weekendzie cała i zdrowa. Uf. Masakra...Nie daję rady już utrzymywać przyśpieszonego tempa. I tak wytrzymałam 3 dni zapinkalania nie lada i jestem z siebie dumna.

W piątek wysprzątaliśmy z mężem caluśki dom na błysk. Jedno dobre, że naprawdę przez najbliższy miesiąc będzie można cieszyć się względną czystością. Pomijając codzienny brudek oczywiście ;). W sobotę od rana byli już teściowie. Popołudniu ślub i wesele. Wyszalałam się jak głupia. Okupowaliśmy z mężem parkiet całą noc, do białego rana. Straszliwą miałam ochotę na hulanki i doszłam do wniosku, że co tam, najwyżej zacznę rodzić, ale po prostu muszę. Nosiło mnie. I to nie tam żadne tańce przytulańce, tylko rasowe piruety wywijaliśmy. Bomba. Poszliśmy spać o 7. Przypłaciłam to oczywiście zesztywnieniem członków wszelkich w niedzielę i jeszcze dzisiaj ledwo tuptam. Cierpię też na deficyt snu...Po weselichu spałam 3,5 godz. Dzisiaj 5...Mało. Stanowczo za mało. A rano nie ma przebacz - marsz do roboty ;). Teraz tylko obiad i walę się na kanapę jak kłoda :).

Wieczorem odbieramy kołyskę :). Strasznie się cieszę!

MieMie Ty się kochana nie przejmuj tekstami innych ;). Czasami ludzie bezmyślnie totalnie plotą co im ślina na język przyniesie...Mi z kolei wróżą chłopca, jak mówię, że na pewno dziewczynka, to usilnie nie dowierzają. Koleżanki z pracy się śmieją, że jeszcze z Marysi się zrobi Marianek i żebym się nie zdziwiła. Cóż...;).

Olga odpałowe zdjęcia :). Spełnienie moich marzeń o psio-dzieciowej komitywie!

Irisson coś jest na rzeczy z tym wiciem gniazda...Mnie też strasznie ostatnimi czasy brud i syf wszelki w domu drażnią strasznie i spędzają sen z powiek. Tyle, że u mnie, jak przychodzi co do czego, to zwykle nie mam siły się zebrać i zrobić ze wszystkim porządek.

Mart dzielna kobitka jesteś :). W pracy faktycznie łatwo już teraz nie jest, ale ja i tak wolę to niż siedzenie na pupencji i rozmyślanie., które to u mnie się nie najlepiej kończy zazwyczaj ;). Lekarz też już ostatnio chciał mnie wysłać na zwolenienie, ale wytłumaczyłam mu, że się nie opłaca. Rok szkolny kończy się 28 czerwca, więc tylko 2 tyg. (na tamten czas) zostały i jeżeli nic złego się nie dzieje, to ja podziękuję za L4. Tak też się stało i nadal się turlam.

Miłego i owocnego dnia kochane!!!

Błonka, ja dopiero teraz zauwazylam ze na tym samym etapie jestesmy:-)
u mnie tez juz sie zaczął 36 tydzien !! Aia tez razem z nami :-) ale to chyba jeszcze nie 9 miesiac...? ja przeciez dopiero co sie skapnelam ze jestem w 8 a nie 7, a Ty mi juz tu wyskakujesz z 9:-D

wczoraj do nocy pieklam babeczki z kremem budyniowym i posypką...ale chyba dzis jeszcze dodatkowo upieke biszkopta z tej okazji :-D

ja sie w ogole obudzilam dzis o 12.15 ... az mnie glowa boli od nadmiaru snu.
no ale my w sumie teraz powinnysmy wlasnie spac po 10 godzin, a ja usnelam gdzies po drugiej w nocy...

no i nie moge sie oczywiscie dodzwonic do przychodni zeby sie dowiedziec czy moja lekarka juz wrocila z urlopu, a nie chce mi sie jechac tam na 8 rano na darmo, zeby sie dowiedziec ze jej nie ma... a do innego lekarza moge przeciez wbijac i po usg po 14...

W ogole ja juz dawno mowilam, dobrych kilka miesiecy temu ze podzwiam dziewczyny pracujące w ciąży... ja od samego poczatku jakas niedołęzna jestem, szybko sie mecze itd
itp i nie dałabym rady za nic.

Olga, ty masz taka śliczną tą córcie ;-) ale dziwaczne te pozy z piesem przybieraja :-D

Moja dzidzia dzis sie od rana, tzn od poludnia odkad wstałam:p, strasznie wypycha...

Ostatnia edycja:
reklama
a ja dzis zegnam sie z korporacja. z tej okazji dziewczyny w pracy zorganizwaly bezalkoholowego szampana i truskawki, mniam :)
uznalam ze 2 miesiace spokoju sie teraz bardzo przydadza. poza tym mam prace stricte umyslowa, wymagajaca nawet nie tylko przytomnosci umyslu co otwartej glowy, a naprawde juz od dawna ciezko mi sie skupic na tematach innych niz szyjki macicy, pieluszk flanelowe oraz anatomiczne smoczki.
wiec od jutra rzucam sie w wir wicia gniazda, pakowania toreb i robienia zakupow, jak tylko przyjdzie pensja :)

Do góry