Mart81
Fanka BB :)
Sempe wrzuć przepis na tą zupkę na wątek przepisowy please
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
”Błonka” pisze:a tak w ogole drogie Panie.. zaczęłam 36 tydzien... witam się w 9 miesiącu
No to rozczaruję – skończone 35 to jeszcze nie 36 :-). Jesteście w 36 tygodniu, ale nie macie 36 tygodni. To jednak nadal końcówka 8 miesiąca. Średnio na miesiąc wypada 4,5 tygodnia, więc 9 miesiąc jest od skończonego 36 tygodnia. Tak więc jeszcze kilka dni, ale nie da się ukryć, że ósemce możecie już machać na do widzenia .”Aia” pisze:Swoją drogą dziękuję za oświecenie mnie względem rozpoczynającego się właśnie 9 miesiąca...Doprawdy po dziś dzień nie wiem jak to jest liczone, ale wierzę na słowo .
Położna Ci dobrze powiedziała, ale Ty źle piszesz , bo wychodziłoby, że u Ciebie miesiąc - przynajmniej ten ostatni - trwa 5 tygodni, czyli 35 dni.”Błonka” pisze:z tym tygodniem, mi polozna tlumaczyla ze jak skoncze 35 tydzien to bede juz w 36, ale skonczonych bede miala 35, czyli mowie, zaczelam 9 miesiac dobrze pisze przeciez