reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Ratina, oby nie:-(, mi tak puchną dłonie bolą strasznie. Mam brać ten urosept na pozbycie się nadmiaru wody, ale jeszcze nie brałam bo dopiero kupiłam.

Dziewczyny, wszytko super wygląda, ja idę zjeść arbuza i do teściowej na obiad.

reklama
”asia.85” pisze:
dzag, mala.di., właśnie tak mówił, że w ciąży nie może mi dać nic na odwowdnienie, a to podziałą moczopędnie poprawu mocz który mam ok, bakterii trochę i przy okazji zejdą mi obrzęki. Widzę na necie, że lekarze to dają w takim celu. Dziewczyny ile brałyście?, bo mi zalecił 3 razy p0 2, dużo po tym sikałaś?
Ja też miałam 3 razy dziennie po 2 tabletki tego Uroseptu. Ale czy więcej sikałam – nie powiem. Żadnych zmian ani w jedną ani w druga stronę nie zauważyłam.

O w mordę jeża!! k8libby, tort jest genialny :szok:. Boshe, mam ślinotok… muszę sobie dzisiaj czymś zrekompensować ten widok. Jak mogłaś to tutaj wkleić :-p.

No i następna…:rolleyes: mart81, to już było dobicie po tym torcie k8libby. Wygląda na łatwe – przepis w odpowiednim wątku poproszę :-).

U mnie dzisiaj wyjątkowo będzie obiad :-D. Schabowe z mizerią i młodymi ziemniaczkami ze szczypiorkiem. A potem - jak co dzień - kilogramy nektarynek i arbuzów. I popiję świeżym sokiem z różowych grejpfrutów. Mniam. I cała niedziela na kanapie. Bo po wczorajszym spacerku spuchłam, ruszać się nie mogę i lewe biodro mi znowu zesztywniało i strasznie boli :baffled:.

Dziewczynki pisze tutaj bo zalezy na szybkiej odp. Ile moge wziac nospy jednorazowo,tylko 1 tabl czy moge 2? Bol brzucha dosc silny, jak na okres,bez skurczy,pomoze to cos?

LeRemi na pewno możesz wziąć dwie tabletki, albo nawet 3. W ciąży nawet podawana jest nospa forte (na receptę), która jest dwa razy mocniejsza niż ta zwykła, a można jej brać 2 tabletki na raz jeśli mocno się brzuch napina. na pewno 2-3 tabletki ci pomogą a nie przedawkujesz. Spokojnie.

LeRemi, dwie na pewno możesz. Miałam takie przyzwolenie od mojej gin, ale na szczęście nie musiałam przez całą ciążę brać ani nospy ani innych przeciwbólowych (wytrzymywałam jakoś ;-)). Nie wiem co z większą ilością, ale 2 bez problemu możesz brać.

Kruszki, czy chodzi o te tabletki?
FAIRY NON BIO SASZETKI KAPSUŁKI DO PRANIA 38SZT (2433449537) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Tylko płynu do tego nie ma na allegro. Czy te tabletki też tak ładnie pachną? jak nie dostanę płynu?

Irisson dzieki za opis, ogladalam ale juz dawno wiec przyda sie obejrzec kiedys na przypomnienie.
Mart ja dokladnie tego uzywam tylko w zelu,wiec powinno pachniec tak samo. I ja juz plynu do plukania nie uzywam a i tak pachnie cuuuudnie:D
Ocado: Fairy Non Biological Tablets 20 Washes (Product Information)
ja uzywam proszku, ale fairy to fairy , zapach jest mega :) zreszta dasz nam znac :)

dziewczyny wiem ze nie wszystkie majha ochote na takie programy ;) ale na TLC wlasnie leci porodowka. Akcja dzieje sie w szpitalu w ktorym bede rodzic :szok:
daj znac kiedy znowu, moze teraz cala seria jest ?

Dziewczynki pisze tutaj bo zalezy na szybkiej odp. Ile moge wziac nospy jednorazowo,tylko 1 tabl czy moge 2? Bol brzucha dosc silny, jak na okres,bez skurczy,pomoze to cos?
o zesz cholerka, ja dzis wzielam dwie nospy,
spina mi sie brzuch i czuje napor dzidzi :/ mam cykora ze cos sie zbliza, najgorzej ze mam takie czasem wrazenie jakby mi mialy wody odejsc :/ daj znac co u Ciebie, ja siedze, przy lezeniu mi gorzej, boze nawet nie skonczylam 33tygodnia...

Kruszki leż i nogi zaciskaj :tak:

LaRemi
i jak po nospie? mi gin. mówił, że nospy nie da się przedawkować, ale jak po niej nie przechodzą bóle, to konsultacja :tak:

Błonka
takie programy ładnie pokazują jakieś dysfunkcję, czy rodzinny czy indywidualne, ale zdecydowanie wolę Brytyjska wersję :tak:

reklama
irisson no tak.. np tak jak to dzis w programie pokazali, jak meza nie ma w domu non stop i kobieta zostaje sama w domu.. no ale ona miala mame do pomocy niby... i zamiast siedziec non stop w lozku albo przed kompep mogla by ogarniac po trochu chociaz hehe... ja bym umarla w takim syfie!! zwlaszcza ze boje sie pajakow :p
a sa takie programy brytyjskie? gdzie? :D

Do góry