reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

asiu, ja urosept łykałam w okresie gdy ciąża powodowała ze co 20minut mialam pełny pecherz :-D wiec po wzieciu uroseptu nie zauwazylam bym sikala jeszcze wiecej..bo to chyba byloby niemozliwe:-p z tego tez wzgledu zuzylam tylko jedno opakowanie tego, bo uznalam ze to bez sensu brac tabletki moczopedne gdy tyle sikam... i tez bralam 3x2. to chyba taka standardowa dawka.

LeRemi, ja brałam po dwie no-spy forte nawet w pewnym okresie, czyli tak jakbys wziela 4 tych bez recepty.

Ja dzis mialam ochote na babeczki z kremem budyniowym i owocami, ale mąki brak w domu:baffled: a za nic nie dam rady sie ruszyc do sklepu, boli mnie w krzyzu no i krocze... ciezko mi w ogole wstac z lozka.
wiec i na obiad nie bylo nic wymyslnego, frytki z piekarnika z ketchupem:-D

Błonka, irisson, tez to wlansie ogladalam:-D i osobiscie az takiego balaganu nigdy chyba w domu nie mialam, ale mysle ze jakbym miala to nie wstydzilabym sie pokazac bo kusilaby mnie wizja wygranej tego robota :p który pewnie jest sporo wart wiec sprzedalabym go na allegro, bo przeciez odkurzanie nie jest az taka meczarnia...
nawet wiecej powiem, ja bym byla gotowa specjalnie sobie w domu urzadzic takie cos jak one mialy :-D
bardziej sie dziwie ludziom ktorzy ida do rozmow w toku i za tysiaka opowiadaja te swoje historie straszne...

u nas w Polsce to chyba prawie wszystkie programy/seriale sa nakrecane na podstawie brytyjskich czy jakiś innych zagranicznych wersji.

reklama
Ja mam znajomych co tak mają w mieszkaniu. Sami nie jesteśmy pedantami, i w naszym 11 letnim wspólnym mieszkaniu razem różne etapy przechodziliśmy, zwłaszcza jeszcze jakoś dzieciaki, ale bez przesady. Co innego nie posprzątać 2-3 tygodnie, rozrzucić trochę ciuchów i nie pozmywać. A co innego zapuścić taki syf miesiącami i nie brzydzić się w ogóle tak żyć, i nie rozchorować się od tego. Masakra. A z wiekiem to w ogóle stałam się jakaś taka wrażliwa na porządek i czystość w domu. Nie zawsze mi wychodzi utrzymywanie porządku, ale sprzątam regularnie.

”juditka” pisze:
dziewczyny wiem ze nie wszystkie majha ochote na takie programy ;) ale na TLC wlasnie leci porodowka. Akcja dzieje sie w szpitalu w ktorym bede rodzic
kruszki pisze:
daj znac kiedy znowu, moze teraz cala seria jest ?
Na TLC już tyle tych porodowych programów leci, że sama się gubię który program z którego szpitala…:-p Ale tak:
- Porodówka – wtorki 20:30, środy 21:30, soboty 23:00, niedziele 8:00
- Prosto z porodówki – wtorki 10:00, czwartki 22:30, soboty 15:00, niedziele 16:00
- Ciąża z zaskoczenia – poniedziałki 16:30 i 17:00, niedziele 20:00 i 20:30
Oczywiście część z tego to powtórki, nie wiem w który dzień są premierowe odcinki :no:. Ja jeszcze oglądam Wielkie historie małych pacjentów i Szpital dziecięcy.

no ale widzisz mart, sprzatasz :p a one NIE :D
matko hehehehehe nie no ja tez nie mam super czysto w kazym kacie ale jest gdzie usiasc.. w lazience czysto... zdechlych pajakow chyba nie mam :p
w szafkach i na szafkach wzglednie ;p czasem gdzies kurz zajrzy ale normalne, nie da sie wszytskiego naraz ogarnac... ale AZ TAK :D

Błonka bo to jest program na licencji brytyjskiej i trzeba przyznać tamta Pani Domu jest bardziej przekonująca i ma dobre patenty na sprzątanie :-) ja lubię takie programy oglądać, bo właśnie czasem pokażą super myk, jak zrobić aby się nie narobić :tak:

Ja to nie umiem utrzymywać porządku, sprzątam często bo lubię żeby było czysto, i żeby był porządek. Ale gdybym nie robiła w ekspresowym tempie bałaganu, to nie musiałabym często sprzątać i porządkować i łatwiej by było zachować czystość. Bo starcie kurzy w salonie w którym nie leży milion rzeczy, jest szybsze niż jak trzeba najpierw rzeczy ogarniać. Walczymy z tym oboje, ale jakoś bałagan się sam robi po kilku dniach. Ciągle mam wielkie nadzieje, że po remoncie w nowym domu, będzie wszędzie porządeczek.

o madonno, jak dzis jest duszno, przynajmniej tu w stolicy. uch. ja dzis zrobilam male pranie i przesiedzialam w wannie z godzinę. potem wybralismy się z t na obiad ze znajomymi, bo jakos ostatnio u mnie kulinarny zapal przejawia sie glownie poza domem ;) mam nadzieje ze wroci mi milosc do pichcenia, bo jak będę z tolą w domu to akurat będę miała okazję się realizować. więc Wasze domowe specjały podziwiam i chylę czoła! ale żeby ślinotok podtrzymać wrzucam mój "wyjściowy" chłodnik, no przynać muszę, że dobre to było, oj dobre...

Screen shot 2012-06-24 at 7.43.26 PM.jpg

a ci znajomi tacy w naszym wieku (33), opaleni, na rowerach, wyluzowani, ona taka szczuplutka, leciutka, nie to co ja rumiany spocony wieloryb, rozmyslajacy wiecznie o hypoalergicznych proszkach i nasciennych przewijakach... ;)

reklama
Do góry