reklama
Ja zażywałam Urosept. Ale to na początek stanu zapalnego, co wyszło z badania moczu. Tak profilaktycznie, żeby się nie rozszalało. Ale niestety się rozszalało i dostałam antybiotyki . Poza tym sama nazwa wskazuje na to, że ma to coś pomóc na układ moczowy… Ogólnie ma działać moczopędnie i stosowany jest pomocniczo w zakażeniach układu moczowego. Ale nie na zastój wody w organizmie .”asia.85” pisze:Dziewczyny, któraś z Was zażywała urosept? bo mi lekarz zalecił na obrzęki, żeby ta woda schodziła.
mala.di
Fanka BB :)
asia ja to łykałam pomocniczo przy jakims antybiotyku
dzag, jesli Urosept dziala moczopednie to moze wlasna pomaga usunac/zwalczyc zastój wody w organizmie? to by mi sie zdawało calkiem logiczne.
juditka, i jak wrazenia? ja bym w sumie chciala miec taka opcje, obejrzenia jak to wyglada w konkretnym szpitalu
dzag, jesli Urosept dziala moczopednie to moze wlasna pomaga usunac/zwalczyc zastój wody w organizmie? to by mi sie zdawało calkiem logiczne.
juditka, i jak wrazenia? ja bym w sumie chciala miec taka opcje, obejrzenia jak to wyglada w konkretnym szpitalu
Ostatnia edycja:
mala.di wrazenia calkiem ok w tym szpitalu nakrecili 2 serie, kazda po 8 odcinkow chyba. ogladalam sobie co jakis czas po odcinku na you tube a dzis zobaczylam ze puszczaja to na TLC, to bede ogladac oryginalny tytul to One born every minute.
za kazdym razem bardzo sie wzruszam patrzac na porod, moj maz mowi zebym przestala sie nakrecac, chyba ma racje..
za kazdym razem bardzo sie wzruszam patrzac na porod, moj maz mowi zebym przestala sie nakrecac, chyba ma racje..
Mart81
Juditka wiele z nas śledzi "porodówkę" od dawna na TLC. Szczerze powiedziawszy to ci zazdroszczę. Tam wszystko jest na wypasie. Przedewszystkim nikt nie dyskutuje na temat znieczulenia, po prostu jest podawane w 95% porodów, i jest to procedura standardowa. Myślę ze nie tylko w tym szpitalu. Ale w większości poza naszą piękną polską krainą.
A my znów spaliśmy do 9.30, gdyby nie pobudka Eddiego to spalibyśmy chyba do 11 Dziewczyny ja też proszę o kopa, bo ja mam taką pilną opinie dla Patrona, na za tydz, temat mi nieznany, trudny, do posiedzenia w bibliotece - masakra. Dziś spacer z psem, mamy podjechać do schroniska zawieść różne nie używane przez nas tekstylia dla psiurów, potem obiad u teściowej i już będzie popołudnie.
dzag, mala.di., właśnie tak mówił, że w ciąży nie może mi dać nic na odwowdnienie, a to podziałą moczopędnie poprawu mocz który mam ok, bakterii trochę i przy okazji zejdą mi obrzęki. Widzę na necie, że lekarze to dają w takim celu. Dziewczyny ile brałyście?, bo mi zalecił 3 razy p0 2, dużo po tym sikałaś?
dzag, mala.di., właśnie tak mówił, że w ciąży nie może mi dać nic na odwowdnienie, a to podziałą moczopędnie poprawu mocz który mam ok, bakterii trochę i przy okazji zejdą mi obrzęki. Widzę na necie, że lekarze to dają w takim celu. Dziewczyny ile brałyście?, bo mi zalecił 3 razy p0 2, dużo po tym sikałaś?
Grill jednak był. Przyszła para znajomych, siostra M z mężem i chłopak mojej siostry. Zaczęliśmy po 17, choć zapowiadało się na deszcz. Chłopaki wypili 3 butelki 0,7 whisky! Mąż siostry M się tak "zrobił", że w trakcie meczu chrapał na kanapie Oczywiście dziewczyny po meczu chciały już iść, bo chłopaki mieli nieźle w "czubie", ale chłopakom włączył się szwendacz i stwierdzili, że idą w miasto. Mój M dostał pozwolenie, ale jak chłopaki zbierali się do wyjścia 40 min, to się znudził i stwierdził, że nie idzie. My za to śmiałyśmy sie z nich, że za godzinę możemy się spodziewać ich w domu, bo już przekroczyli limit wypitego alkoholu i będą zasypiać w lokalu... ot starość nie radość Przed 12, dziewczyny spakowały swoich chłopaków i wszyscy się rozeszli, ku mojej radości, bo juz od siedzenia wszystko mnie bolało. Prysznic i spać
Mój M skończył 32 lata, w lipcu ja go dogonię
tort był historyczny i mega pyszny!
wszyscy pytali o przepis
Zobacz załącznik 477429
Wygląda jak standardowy tort z truskawkami, ale to tort z kg truskawek, jest w nim i mus truskawkowy i likier truskawkowy a masa własnej roboty i biszkopt tak samo Do tego była jeszcze polewa czekoladowa z ciemnej czekolady
Mój M skończył 32 lata, w lipcu ja go dogonię
tort był historyczny i mega pyszny!
wszyscy pytali o przepis
Zobacz załącznik 477429
Wygląda jak standardowy tort z truskawkami, ale to tort z kg truskawek, jest w nim i mus truskawkowy i likier truskawkowy a masa własnej roboty i biszkopt tak samo Do tego była jeszcze polewa czekoladowa z ciemnej czekolady
Mart81
A ja zrobiłam mega prosty i szybki deser, z biszkoptów, budyniu waniliowego, truskawek, nektarynek i gakaretki truskawkowej. Teraz się zsiada w lodówce. Najgorsze, że mój TZ będzie w domu dzisiaj dopiero około 20-21 i nie mogę tego napocząć, bo będzie brzydko wyglądało. I chcę wyjąć taki ładny z lodówki.
Edit: ale tu dzisiaj pustki. Pewnie wszystkie odpoczywacie w plenerze. Ja w takim razie pójdę śladami K8libby i wrzucę fotki moich dzisiejszych kulinarnych inspiracji. Ponieważ siedzę sama w domu i wymyślam. Powyższy deser, i multiwiaminowy expresowy omlet pt. co masz w lodówce.
Miłej niedzieli dziewczynki
Edit: ale tu dzisiaj pustki. Pewnie wszystkie odpoczywacie w plenerze. Ja w takim razie pójdę śladami K8libby i wrzucę fotki moich dzisiejszych kulinarnych inspiracji. Ponieważ siedzę sama w domu i wymyślam. Powyższy deser, i multiwiaminowy expresowy omlet pt. co masz w lodówce.
Miłej niedzieli dziewczynki
Ostatnia edycja:
RatinaZ
Hej Dziewczyny,
MieMie my już 5 lat jestesmy razem więc troszke go znam i troszke przeszliśmy razem…no ale tak to nigdy nie było…
Asia.85 szczerze mówiąc obawiam się tego…wtedy musiał zdrowo przegiąć..ale to było 14 lat temu…nie sadziłam,że jakiś odpał może się powtórzyć ponieważ to on bardziej chciał dziecka niż ja…
Co do prania i prasowania to jestem w czarnej d… ze wszystkim…L
a jeszcze mi noga prawa tak spuchła,że aż boli i wydaje mi się jakby zaraz miała pęknąć..Dziewczyny co na te nogę mogę poradzic?
K8libby super ten tort wyglada..jak z cukierni...
MieMie my już 5 lat jestesmy razem więc troszke go znam i troszke przeszliśmy razem…no ale tak to nigdy nie było…
Asia.85 szczerze mówiąc obawiam się tego…wtedy musiał zdrowo przegiąć..ale to było 14 lat temu…nie sadziłam,że jakiś odpał może się powtórzyć ponieważ to on bardziej chciał dziecka niż ja…
Co do prania i prasowania to jestem w czarnej d… ze wszystkim…L
a jeszcze mi noga prawa tak spuchła,że aż boli i wydaje mi się jakby zaraz miała pęknąć..Dziewczyny co na te nogę mogę poradzic?
K8libby super ten tort wyglada..jak z cukierni...
reklama
MieMie
Rzeczywiście dziś spokój w wątku sierpniowym Ja od rana siedzę w kuchni. Najpierw zjedliśmy z M śniadanie i pojechał do domku pomalować kilka pomieszczeń. Jak wróci, zjemy obiad i pojedziemy razem, tamtejsze powietrze bardzo dobrze na mnie działa,mogłabym leżeć na leżaku i NIC nie robić.
Po wyjściu M zarobiłam ciasto drożdżowe (właśnie pięknie mi rośnie,warunki pogodowe ma idealne,bo jest gorąco ) i liczę na to,że będzie pyszne, smaczne, duże :-)
K8libby fantastycznie tort wygląda. Wiosenno-letni, truskawkowy, chyba pochłonęłabym połowę od razu.
Mart Ty też dziś szalejesz kulinarnie - ale smakowicie wygląda wszystko,co przygotowałaś.Aż ślinka cieknie
Asia, bardzo fajnie, że zawozicie jakieś rzeczy do schroniska - super inicjatywa. My z M też od czasu do czasu po nazbieraniu większej ilości różnych rzeczy zawozimy je dla potrzebujących czworonogów.
Moje dwa psiaki aktualnie leżą i nieco męczy ich ta pogoda. W pokoju włączyłam "wiatrak" i się dochładzam.
Niewiele mi czasu pozostało na pisanie. W niedzielę pewnie odłączą mi internet (do końca czerwca mamy tutaj net a później jakoś będę musiała czas sobie zorganizować). I co ja zrobię bez codziennej wymiany informacji z Wami Kochane? Mam nadzieję, że to szybko zleci
Chciałam Wam życzyć miłego dnia i udanych kulinarnych przedsięwzięć.
Ratina, trzymam kciuki, by wszystko u Ciebie się ułożyło dobrze i szczęśliwie.
U nas dziś nie tak typowo niedzielny obiad - bo naleśniki, ale w taką pogodę, jak najbardziej wskazane, bo lekkie A Wy co wcinacie?
Po wyjściu M zarobiłam ciasto drożdżowe (właśnie pięknie mi rośnie,warunki pogodowe ma idealne,bo jest gorąco ) i liczę na to,że będzie pyszne, smaczne, duże :-)
K8libby fantastycznie tort wygląda. Wiosenno-letni, truskawkowy, chyba pochłonęłabym połowę od razu.
Mart Ty też dziś szalejesz kulinarnie - ale smakowicie wygląda wszystko,co przygotowałaś.Aż ślinka cieknie
Asia, bardzo fajnie, że zawozicie jakieś rzeczy do schroniska - super inicjatywa. My z M też od czasu do czasu po nazbieraniu większej ilości różnych rzeczy zawozimy je dla potrzebujących czworonogów.
Moje dwa psiaki aktualnie leżą i nieco męczy ich ta pogoda. W pokoju włączyłam "wiatrak" i się dochładzam.
Niewiele mi czasu pozostało na pisanie. W niedzielę pewnie odłączą mi internet (do końca czerwca mamy tutaj net a później jakoś będę musiała czas sobie zorganizować). I co ja zrobię bez codziennej wymiany informacji z Wami Kochane? Mam nadzieję, że to szybko zleci
Chciałam Wam życzyć miłego dnia i udanych kulinarnych przedsięwzięć.
Ratina, trzymam kciuki, by wszystko u Ciebie się ułożyło dobrze i szczęśliwie.
U nas dziś nie tak typowo niedzielny obiad - bo naleśniki, ale w taką pogodę, jak najbardziej wskazane, bo lekkie A Wy co wcinacie?