reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

No zmieni się ten nasz świat, poświęcimy życie dziecku (przynajmniej większość), ono i tak tego nie doceni a my się będziemy wqrwiać.
nie nastawiaj sie tak, dzieci sa kochane i uwierz potrafia byc wdzieczne :)
RatinaZ ach kurcze, no facetom czasem odbija, moj ostatnio krzyczy o balagan pod schodami , co 3dzien.. jazda wtedy w chacie niezla, tyle ze ja sobie nie pozwole jak Ty i przychodzi po 30minutach i przeprasza, ale co sie nawqurwiam.. boze...
ja mysle ze Mu przejdzie, zobaczysz, na pewno juz zaluje, tylko wiesz jacy oni uparci, barany jedne
Dziewczyny, mam do Was pytanie - nie wiem, na jakim wątku je zadać, więc zadam tutaj. Wiele z Was pisze, że robiły już pranie części lub większości ubranek dla Maluszka. Chciałam Was zapytać, jakiego proszku używacie? Czy rozdzielacie proszek na ten do ubrań kolorowych i na białe,czy np. pierzecie ubranka w tym do ubrań kolorowych? Powoli przymierzam się do kupna proszku i płynu do płukania i nie wiem, jaka firma jest warta zainteresowania i czy kupować dwa proszki (do ubrań białych i kolorowych) czy tylko jeden. Jakbyście mogły coś doradzić, będę wdzięczna :-D
ja uzywam tabletek FAIRY i plynu do plukania FAIRY, cudowny zapaszek i ciuszki miekkie

MieMie chyba nie ma proszku dzidziowego do bialych i kolorowych, wszystko w jednym sie pierze. Ja kupilam akurat zel do prania Fairy, bo to takie tylko moje "zboczenie" :tak: Ten zel cudnie pachnie i zmiekcza wiec plynu do plukania nie potrzebuje. Aleczy wogole te proszki dzidziowe nie maja wlasnie takich wlasciwosci, ze juz potem plyn zbedny?
wachalas p-lyn fairy.. ooo jezu chyba sobie koc w nim przepiore i bede wachala :D hehehe

reklama
Witajcie, my dziś pospaliśmy do 10, potem śniadano. M Musli i truskawki, a ja kalorycznie jajka z majonezem, kukurydzą, cebulką i pomidorem, dieta cukrzycowa to to nie jest:zawstydzona/y: Na obiad do rodziców, ma być łosoś pieczony ze szpinakiem wiec zdrowiej będzie. Dziś jedziemy do Pepco po ostatnie ubranka, z 2 pary śpiochów kupię i pajace reszta mi starczy mam nadzieje.
MieMie, miałam pytać o to samo, bo kupiłam u naszego Pana na allegro proszek Dzidziuś i on ma rozróżnienie na białe kolorowe i w takim razie kupie obydwa i płyn te samej firmy już kupiłam. Jak mi się skończą, to potem będziemy prać dziecka i nasze rzeczy w białym jeleniu. Biorąc pod uwagę częstotliwość prania naszego, a co dopiero dziecka, szybko to nastąpi:-)

Dziewczyny damy radę i urodzić i w ogóle.

Ratina, pamiętam, że Twój M ma już jedno dziecko, myślisz, że może się powtarzać scenariusz z tamtej relacji? Próbuje znaleźć odpowiedź skąd taka diametralna zmiana?, chyba nie wszytko da się wytłumaczyć stresem, a tym bardziej brakiem sexu z którym musi radzić sobie wiele par w tym my między innymi.

podobno niektorzy faceci przechodza takie burze, jak te nasze hormonalne, w naszej ciazy. a czesc z nich nawet depresje poporodowa lapie. moze mu cos odwalilo chwilowo, ale wiadomo, i szybciej otrzezwieje tym lepiej, dobrze ze mu dalas do myslenia.
co do prania, ja zaopatrzylam sie w plyn Bialy Jelen w ilosciach jak dla wojska i za jakies 3 tygodnie zamierzam wziac sie za powazne pranie. i prasowanie, brrr, podobno ciuszki dzieciowe trzeba prasowac? cholera nwet deski w domu nie mam, wstyd sie przyznac.
dziewczyny, a co robicie z wewnetrznymi metkami? zostawiacie, obcinacie, wypruwacie?

podobno niektorzy faceci przechodza takie burze, jak te nasze hormonalne, w naszej ciazy. a czesc z nich nawet depresje poporodowa lapie. moze mu cos odwalilo chwilowo, ale wiadomo, i szybciej otrzezwieje tym lepiej, dobrze ze mu dalas do myslenia.
co do prania, ja zaopatrzylam sie w plyn Bialy Jelen w ilosciach jak dla wojska i za jakies 3 tygodnie zamierzam wziac sie za powazne pranie. i prasowanie, brrr, podobno ciuszki dzieciowe trzeba prasowac? cholera nwet deski w domu nie mam, wstyd sie przyznac.
dziewczyny, a co robicie z wewnetrznymi metkami? zostawiacie, obcinacie, wypruwacie?

ja juz wszystko popralam i poprasowalam i na lewej i na prawej stronie... chodzi o to by wyparzyc bakterie zwlaszcza jak ciuszki sa po kims... ale nowe tez trzeba bo to chemia itp.. i tak za kazdym razem na poczatku...........

co do metek, ja mam tak metki ulozone ze bada akurat na pieluszce.. wiec nie wyprowam bo tam mam rozmiary i w ilu stopniach prac itp...

wachalas p-lyn fairy.. ooo jezu chyba sobie koc w nim przepiore i bede wachala :D hehehe

Boshe, fairy to najcudowniejszy zapach na swiecie!!!:tak: jak dla Remika pierwsze ciuszki wypralam w nim to siedzialam potem z nosem w szufladzie i spalam z jedna tetrowka serio! A potem to swoje koszulki spaniowe pralam z jego ciuszkami. Wszelkie oliwki i balsamiki sie chowaja, dzidzius pachnie najpiekniej fairy:-D

Weronka ja tam sie tak nie rozczulalam nad prasowaniem, bo przy tej ilosci malych ciuszkow i jak juz maluch na swiecie, nie ma czasu na godzinne stanie przy desce. Ja tam tylko na jednej stronie zawsze wszystko prasowalam, jak tam byly jakies bakterie to i to je zabilo, ale ja z tej perspektywy nie patrze na gore prasowania:-p Metki odcinalam tylko te, ktore mogly "drapac".

a ja sie cackam z pierwszym prasowaniem :p potem bede prasowac tylko z jednej, swieze ciuszki powinnhy byc cacy :) tak mnie mama i babcia uczyly :)
kazdy ma swoja szkole :D
no ja sie z corka tez cackalam, wszystko taqk dokladnie, bo mama i babcia mowily :)
ale teraz to juz nie nie.. jakbym sluchala babci i mamy to musialabym jeszcze krochmalic :D

reklama
Do góry