Cześć kochane,
Upał straszliwy, fakt. Ledwo dopełzłam z pracy do domu, a jeszcze czeka na mnie pies i dłuuuga podróż środkami transportu miejskiego w godzinach szczytu (15) do gina na wyczekaną przez 6 tyg. wizytę
. Nic to, jakoś damy radę. Mojemu dziecku upał zdaje się nie wadzić, grzecznie siedzi, przeciąga się tylko, nie puka po pęcherzu, daje mamie pochodzić
. Dobrze.
sempe, irisson też się wybieram do Ikei...Tylko nie mam kiedy póki co :/.
kakakarolina bardzo słusznie napisałaś o tym, co tak naprawdę nam jest niezbędne na start...Też jestem zdania, że wcale nie tak wiele, oczywiście przy sprzyjających wiatrach, w pełni zdrowym maluchu, naturalnym karmieniu itp. Nie ma co się spinać z miejsca i wyszarpywać ostatnie grosze już teraz na rzeczy, które nie wiadomo, czy w ogóle się przydadzą...Szczególnie jak z kasą krucho.
Ja kupuję ciuszki w lumpach, już mam prawie komplet. Łączny koszt śmieszny...A ubranka markowe i prawie nowe. Kupiliśmy używaną kołyskę z materacykiem i pościelą też za niewiele. Sterylizator i laktator mam nadzieję, że nie będą potrzebne, więc nie kupuję.
Teraz z większych wydatków czekają tylko pieluchy (komplet wielorazówkowy) i chusta.
Wózek szczęśliwie dostaniemy od rodziców
.
Kosmetyki, ręczniki, wanienka, to już nie są wielkie koszty. Szczerze Wam powiem, że na dzień dzisiejszy jestem zaskoczona, że nie wyszło kosmicznie dużo
Fakt, że póki co zrezygnowaliśmy z dzieciowego pokoju, więc odpadły mebelki...Ale, ostatecznie i tak maluch by spał z nami przez pierwsze miesiące, więc byłby to zbytek
.
Ale, inna rzecz, jak słusznie zauważyła
asia każda z nas inna i ma inne potrzeby, wie, czego jej trzeba, żeby czuć psychiczny komfort
.
Mam nadzieję, że każdej z nas uda się skompletować wyprawkę na miarę potrzeb
!
A propos formalności też jestem zielona. Zdecydowanie muszę zasięgnąć w najbliższym czasie języka u dziewczyn z roboty, jak to wszystko teraz pozałatwiać.
U mnie brzucho już 102 cm. Waga nieznana, poznam dzisiaj na wizycie, bo dalej twardo nie wchodzę na domową wagę
.
Denerwuję się...
Miłego popołudnia :*