reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

mala.di chudzinka :-D:-D:-D ja jestem taka gruba dlatego ciąży nie widać. :-D A tak serio (na serio tez jestem gruba;-)) to było ciemno :-D ja mam duży biust i brzuch, że tak powiem nie przekroczył linii biustu więc jak mam coś luźniejszego ubranego to brzuch nie wystaje ;-) nie jest duży ale nie jest też taki jak malutkiej:tak: muszę M poprosić o jakąś sesję na pamiątkę bo u nas problem, że zdjęcia robię tylko ja i potem moich nie mamy:no:

A ja dziś szybko poczytałam i znikam do ogródka na leżaczek po drodze skoczę na targ a po południu do lekarza. Coś czuję, że nie będę z wizyty zadowolona to może sobie potem skoczę do jakiejś galerii na pocieszenie, któraś reklamowała promocje w smyku a ja śpiochów nie mam jeszcze no i nic na jesień dla Maksa. Dobrze, że mnie mój organizm nie zaskoczył i mogę jeszcze po sklepach śmigać ;-)

A i nie chwaliłam się od soboty mam taki błysk w domu, że mucha nie siada. sprzątać nie trzeba. Jeszcze M podpicował wczoraj i można myśleć o praniu ubranek (tylko żelazko muszę do tego kupić:baffled:)

reklama
Muszę się pochwalić, zasnęłam o północy i do 4 spałam bez przerwy, potem tylko co godzinę przerwy na siku i tak do 7.30! HA!

Jadę zaraz do skarbowego, żeby się dowiedzieć jak będzie z podatkiem od sprzedaży mieszkań, jak jedno się sprzedaje to wiem co trzeba zrobić, ale dwa? mam nadzieję, że nie traktuje się tego jako deweloperkę...

Dzisiaj w ZS 30 stopni zapowiadają, masakra, nie wiem jak to przeżyję...

Kakakarolina ja tez mam cyc większy niż brzuch :szok:

k8libby hehe ja spałam od 23-8 :-D:-D siku mi nie straszne..

moja Laurka u babci, pójdę po nią około 14, po jej drzemce, trochę poogarniam w domku, ale jakoś mi się nie che :sorry2: pranko dzieciowe to nie wiem kiedy zrobię, mąż mi znowu dołożył pół szafy :szok:

irisson, u mnie tyle, że daje mamie i będzie pranie szło na dwie pralki bo ja też mam wiecznie pełny kosz! już tylko czekam jaki będzie rachunek za prąd i wodę:-( ja trochę ogarnęłam, ale gruntowne porządki w środę jak przyjdzie Pani do pomocy, już się nie mogę doczekać.
Kurcze brakuje nam ok. 1 tyś na wyprawkę, a w lipcu wiadomo więcej lekarzy nas czeka...wiedziałam, że te pieniądze co założyliśmy nie starczą, a pewnie wypadnie jeszcze mnóstwo nieplanowanym wydatków. A w ile dni od złożenia wniosku przychodzi to becikowe?

Asia Oj becikowe to nie pamiętam a może macie jakieś ubezpieczenie?? bo u nas z ubezpieczenia była szybko kasa. Pomyśl może coś nie jest Ci niezbędne

U mnie dwie pralki dziennie to żadne wyzwanie tez mam wiecznie kosz pełny ;-) ale jako szczęśliwa posiadaczka suszarki do prania mogę i 5 prań dziennie zrobić i wysuszyć:tak:

becikowe to chyba się dostaje dopiero po urodzeniu, co?
Pewnie maja z 30 dni na wypłacenie, jak to u nas, Ty musisz wszystko natychmiast a oni mają urzędowe 3 tygodnie...

Asia teraz się zasady zmieniły, niż jak byłam z Laurką, wtedy miałam szybko, bo Laura urodzona 30.08, u nas opieka robi przelew do 20 każdego miesiąca, więc 20.09 miałam już na koncie, a teraz masz tę kartę do wypełnienia przez gin. więc najpierw do niego, a potem dopiero do opieki :tak: a my kasę też policzyliśmy, wyszło moooocno na minus, więc pokombinowałam i jesteśmy na plus :-p tak myślę czy nie iść do pepco, jak nie mam Laury, to mogę spokojnie iść do sklepu bez awantury, ehh do mamy dzwoniłam, to Laurka lekko przeziębiona, w piątek i sobotę moja siostra była z Blanką moją siostrzenicą też lekko przeziębiona i już złapała..

edit: ubezpieczenie dostałam wciągu 4 dni roboczych od złożenia wniosku, szybko sprawnie na konto :tak:

Jak patrzę na nasze suwaczki, to uświadamiam sobie jak to już niedaleko...

Wiecie co ja wczoraj zjadłam? Śledzie! byliśmy w restauracji, wszystko było takie pyszne! Właściciel polecił nam tacę śledziożercy. Powiedział, że to ich specjalność, faktycznie takie pyszne były. W różnych zalewach, w miodzie w cherry, czosnku, wszystkie były megaśne, a ja przecież nie lubię śledzi!

Hej dziewczynki. Tak piszecie o swoich brzuchach to i ja się zmierzyłam. 98cm w obwodzie. Wielka to ja na pewno nie jestem ale jak na mnie to i tak sporo.

Ja spałam od 23 do 6 bez przerwy na siku :-) ale u mnie to normalne. Na szczęście ze spaniem nie mam problemów. Oczywiście budzę się kilka razy w ciągu nocy żeby się przekręcić z boku na bok, ale momentalnie zasypiam.

Dzisiaj byłam rano w laboratorium. Do badania morfologia i mocz. Mam nadzieję że po tym żelazie chociaż trochę mi się poprawi morfologia. No a jutro wizyta i jakoś się jej boje. Mam wrażenie że coś może być nie tak. No ale nie mogę się nakręcać. Muszę cierpliwie czekać do jutra.

Wczoraj wróciliśmy od teściów, a tu patrze w domu całe pranie które wstawiłam przed weekendem poprasowane!! Wszystkie pieluchy, ręczniki, prześcieradła itp. Nie wiem kiedy moja mama zdążyła to wszystko poprasować jak przez cały weekend miała gości??? Chyba posadziła ich przed telewizorem na meczu a sama siedziała dwie godziny z żelazkiem. Muszę jej dzisiaj podziękować jak wróci z pracy.

Rety ale gorący dzień się zapowiada. Jak wracałam z laboratorium to już było gorąco a co dopiero będzie popołudniu. Trzymajcie się dzielnie dziewczynki w ten ciężki dzień.

reklama
Marcia chciałam napisać, że chyba masz krasnoludki w domu !! :-D:-D dobrze, niech babcia się wczuwa :-) ok zbieram szanowną, gruba i idę na pepco, bo zaraz będzie 50 stopni i nigdzie nie wyjdę..

Do góry