reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

reklama
ja na pierwszej wizycie mialam 150/90 i lekarka nie chciala mi uwierzyc ze mam syndrom białego fartucha, bo na każdej następnej też było wysokie:-) ale uwierzyła jak mierzone w domu 3 razy dziennie ciśnienie było zawsze pomiedzy 100/60 a 120/70:tak:
a o teściowej doti to nawet nie wspomnę bo ją to od razy bym dała w dyby i do lochu wiedźmę jedną!!!

ja mam 100cm w obwodzie, ale też 84kg :szok:

Maaaaaaatko, laski to ja jestem jakims mutantem, a raczej moj brzuch, porownujac do waszych jest GIGANTYCZNY!!!!! 111cm przy 74kg, nie dziwota ze mnie miesnie od zeber w dol bola skoro musza TOTO dzwigac:-) Niech bedzie ze taka moja uroda... Irisson ja tez mialam w planach jechac dzis do Ikei, ale po piatkowym meczu ang-szw wole poczekac jeszcze z miesiac, moze wtedy dadza przeceny:-D
Marcia nie narzekac na pogode prosze! U nas od ponad miesiaca max kolo 14st w dzien, chmura na chmurze poganiana deszczem, slonca praktycznie wcale i tak ma byc UWAGA do... WRZESNIA:szok: Zastanawiam sie ciagle czy jest sens kupowac wypasiony wozek dla dzidzi, bo spacerow to sie raczej odechciewa;-) Ale w zwiazku z powyzszym nie mam sie co martwic o wplyw upalow na moje cisnienie, ostatnio na wizycie ksiazkowe bylo.
A ja tesciowa na koniec zostawiam, jak taka wisienke na torcie - zwienczenie...:-p

Ostatnia edycja:
Nie no dziewczyny z wami nie da sie popasc w depreche:-DSprobuje sie ratowac sokiem z aroni.Wczesniej pilam ale przestalam przez ten cukier a teraz doczytalam ze aronia oprocz cisnienia, super normalizuje tez cukier i jest zalecana dla diabetykow.Tylko na obnizenie cisnienia trzeba czekac z 6 tyg a mi zostalo do porodu tyle albo 4 jakbym urodzila w 38tyg.Jeszcze zastanawiam sie nad powrotem do mamy na jakis tydzien .Tam jest w domu chlodno na dole.Nie to co tu.Nawet o tej porze duchota.

kakakarolina, no to niezle :-D naprawde musisz byc chudzinka, skoro dziewczynie w 4 miesiacu ciazy gratulowali a u Ciebie nie zauwazyli...w ogole chyba wśród nas dużo ma małe brzuszki.

ta pogoda to nawet jest ok jak sie wyjdzie z domu, ale w domu jest okropnie goraco...chodze prawie gola, a oddychac nie mam jak, poce sie itd...

Mała sie juz troche bardziej poruszyła wiec sie nie martwie:)

co do ciśnienia, ja na ostatnich dwoch wizytac mialam chyba 136/85 czy jakos tak... i tez mi ginka kazala mierzyc, ale w domu juz mialam niskie , wiec to chyba kwestia denerwowania sie przed wizytą albo raczej tym ze zawsze conajmniej pol godziny siedze i czekam az mi łaskawie zmierzą cisnienie i zważą, bo ciagle gdzies łażą te polozne i w ogole.

Myśmy wrócili po 21 z M z domku. Dziś oglądałam farby w różnych pomieszczeniach (kuchnia ładnie, ciepło zielona), pokoik mały w delikatnym fiolecie i brązie, salon jasno beżowy z elementem bordo (odważne połączenie, ale podoba nam się). Poleżałam trochę na tarasie, poczytałam książkę i wdychałam świeże powietrze. Sąsiadka przekazała nam siatę z wyhodowaną przez siebie, niepryskaną sałatą, więc jutro będę ją próbowała na śniadanie :tak:

Cornelka, też mam dylemat odnośnie szpitali. Wiadomo trzy główne - na Kamieńskiego, Borowskiej i Brochowie. Koleżanka po medycynie, która robiła staż na Borowskiej polecała ten szpital - ja kiedyś nasłuchałam się o nim negatywnych opinii. Mi najlepiej i najbliżej byłoby pewnie na Kamieńskiego - mają tam różnorodne możliwości porodu (na ich stronie możesz sobie o tym poczytać, jest też możliwość pojechania i zobaczenia sal, porozmawiania z położną).Z kolei żona znajomego mojego M rodziła na Kamieńskiego i mieli trochę zastrzeżeń. Ale nie wiem,czy jest taki szpital, w którym zupełnie wszystko byłoby super i każda opinia na plus. Moja gin poradziła mi, bym zadzwoniła do wybranych szpitali i zapytała, czy w sierpniu nie zamykają przypadkiem szpitala na czyszczenie i odkażanie wszystkiego. Ja jeszcze rozmyślałam nad Trzebnicą, bo miałabym w sumie też nawet nie tak daleko, ale słyszałam, że tam brakuje jakiegoś oddziału ratunkowego dla noworodków w razie czego. Ale tych informacji nie jestem pewna i muszę wypytać o to moją koleżankę, która rodziła w Trzebnicy właśnie. A Ty jakie opinie słyszałaś o wrocławskich szpitalach? Jeśli tu wątek zaśmiecamy,to może podeślij mi info na priv.

Oj już nie mam sił na nadrabianie innych wątków - idę spać. Jutro intensywny dzień - wizyta u mojej gin z wynikami tego posiewu + badanie a na 17 USG genetyczne - mam nadzieję, że maleństwo ma się dobrze i ładnie rośnie.

Dobrej nocy Kochane :tak:

kociaczek spi ze mna :) biedactwo pirwsza noc bez mamy :( chodzila po sypialni i kwilila kochana :)
zasypia wtulona w brzuch, przycisnieta koldra :) slodka jest
jutro prasuje ciuszki, we srode zaczne 33tydzien, wiec juz nie przelewki
doti podziel sie sokiem, wypilabym jakis taki wlasnie
tesciowa sie nie przejmuj, tz tez, jestes twarda kobieta i masz nas!
dobranoc i do jutra!

Witajcie, u nas o 6 rano taki upał, że szkoda gadać. Byłam już o 6 w piekarni, sklepie, ale pustki na koncie więc dużo nie kupiłam tylko na śniadanie. Mój M rano ogarnia, dom, psa, a ja po te bułki lecę. Śmialiśmy się dzisiaj z M, że w bloku to chyba nas mają za patologiczną rodzinę, wieczorami moje krzyki przy zastrzyku, potem dzikie awantury, no i na koniec sąsiad zawsze mnie widzi z siatkami, jakby mój M mi kazał je dźwigać:-)

La Remi, to ja mam strasznie mały ten brzuch przy Was, a wszyscy mi mówią jaka ogromna piłka:tak:

doti, uważaj na siebie, mierz to ciśnienie. Ja zawsze mam takie same 110/70 ale to i tak dużo jak na mnie bo w domu to 90/60.

MieMie, no to smacznego:-)

kruszki, no będziecie mieć teraz wesoło, u mnie 33 tc się zaczyna, a ja nawet torby nie mam od kogo pożyczyć.

U mnie 33 tydzień skończył się już, a ja nadal nie spakowałam się. Stwierdziłam, że po czwartkowej wizycie u lekarza zacznę ogarniać temat, ale jakoś mi się nie chce. Przy pierwszym to już 3 miesiące przed torba stała spakowana, a teraz nawet torby nie ma;-)
A ja to sobie pomyslałam, że u doti to trzeba zespołową robotę odwalić ;-)
LARemi nie przejmuj się ja waga taka jak Ty, a brzuszek też duży:-)

reklama
Kruszki, przypomina mi się, jak przyniosłam do domu Egona (naszego kota) a Pella (kocica) miała już wtedy 2 lata. Też były cyrki na początku, bo chciała go bić, drapać, syczała. Na początku była izolacja. Ja spałam z małym w sypialni a TZ z kocicą w salonie. No istny cyrk. Nasze życie erotycznie legło w gruzach przez dwa kotki :-). A kot był tak maleńki jak go znalazłam że nie wiedzieliśmy czy przeżyje. Nosiłam go w chuście, karmiłam go łyżeczką, całe noce mruczał i tulił się do mojej szyi. Do dzisiaj myśli że jestem jego mamą. Ale w kilka dni nabrał sił i się ogarnął. Znalazłam go w śmierniku. A teraz mam dwa kochające się najcudowniejsze koty na świecie. Śpią razem, liżą się, bawią, przytulają.

Doti uważaj na siebie z tym ciśnieniem. Tak jak mówią dziewczyny, lepiej jedź do lekarza.

Dzisiaj znowu mega upał. Jeszcze się kręcę po domu i czekam aż się pranie skończy i dopiero będę jechała do pracy.

Też dołączam się do klubu ogromnych brzuchów. Ludzie pytają się czy mam już termin. nie mam centymetra więc się nie mogę zmierzyć, ale jak mi się uda to dam znać :-)

Miłego dnia

Do góry