reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

No i ja wróciłam, odpuściłam sobie 2 cześć wykładu bo już nie dałabym rady kolejne 3 h słuchać o hipotece:-(
Zjadłam kanapkę i kg czereśni, oglądam mecz moimi chłopcami i Was doczytuje. Chyba skurczył mi się żołądek bo pomimo uczucia głodu nie jestem w stanie dużo zjeść, jem parę kęsów i zaraz mnie odrzuca od jedzenia, martwi mnie to.

irisson, nawet mi nie mów zbliża się dzień opłaty za aplikację, ponad 2 tyś:no: No a w domu taki syf, że hej. Pranie mi nie schnie bo cały czas pada i ciągle chce mi się spać.

mala.di, mnie już badało tylu lekarzy, że nic mi nie straszne. Z 10 przynajmniej, a moja pierwsza wizyta u gina to była u właśnie takiego dziadka.

reklama
Asia u nas wszystko zebrało się w czerwcu, kupiliśmy szafki do kuchni, auto-olej, ubezpieczenie, przegląd, mama urodziny, mąż urodziny, tylko widzę jak stówki latają.. listę wyprawową już tnę na maksa, a jeszcze by trzeba było jakąś kasę odłożyć, niby teściowie na szczepionki oszczędzają, mama nam ma mikrofale kupić, ale to rożnie może być..

Irisson, tak to jakoś ostatnio z tymi wydatkami jest – kiedyś za stówkę to można było dużo kupić a dzisiaj właściwie nie wiadomo kiedy znika, wystarczy rozmienić banknot i już po stówie, eh…. Irisson, jakie są koszty szczepionek? Bo kolejny raz słyszę że trzeba na nie przeznaczyć spore kwoty ale bladego pojęcia nie mam co to znaczy. Ja zamierzam szczepić tylko na to co niezbędne.

Odwołali zajęcia ze szkoły rodzenia, położna która je prowadzi została wezwana do porodu, mojemu M. się upiekło że hej!
Zacznę chyba prasować, mam tony wypranych ubranek. W TV dzisiaj Notting Hill – obejrzę setny raz i poprasuję przy okazji. Boję się nawet liczyć ile tego wszystkiego nakupiłam, głupia ja… :zawstydzona/y:

Summerbaby dobrze, że masz dużo, nie będziesz ciągle prac i od nowa prasować, wystarczy raz na tydzień :tak: a szczepionki, to my szczepimy tak jak Laurę na wszystko - pneumokoki, rotawirusy, meningokoki i zawsze braliśmy skojarzona Hexe 6x1, z Laurą mieliśmy o tyle "dobrze", że ze względu na jej wadę wrodzona i dziurkę w sercu, dostaliśmy dotację z sanepidu na pneumokoki, meningokoki, więc 1200 do przodu. rotawirusy są 2 dawki jak dobrze pamiętam każda 300zł, skojarzone co 6tyg. do 8 miesięca, każda dawka jakoś 200zł, teraz chcę Młodą przed przedszkole zaszczepić na ospę, 2 dawki za 120zl.. więc koszt tego jest spory :dry: ale ja jestem zdania, lepsza profilaktyka niż leczenie :tak:

Jejku,cały dzień przeskakuję pomiędzy Allegro a plikiem w Excellu i robię wycenę różnych akcesoriów i pierdół, które prędzej czy później trzeba będzie kupić. Czasu mam niewiele,bo mój M przypomniał mi, że internet mamy tu do końca czerwca, a przeprowadzka optymistycznie zaplanowana jest na połowę lipca - ja nie mam pojęcia, jak dam sobie radę bez internetu - jedynego połączenia ze światem na chwilę obecną :szok:

Moi rodzice wybyli na 2 tygodniowe wakacje i mamy u siebie ich przytulaśnego psiaka - dużą, uwielbiającą lizać i się tulić sunię. Mam więc przy swoim boku uroczą towarzyszkę :tak: Co chwilę odwraca się, patrzy mi w twarz i próbuje nawiązać kontakt. W odróżnieniu do mojego sierściucha ona jest głodomorem jakich mało. W związku z tym mam też towarzyszkę podczas każdego posiłku. Potrafi usiąść przede mną, patrzeć wymownie (bez ujadania) i powoli ale obficie ślinić się. Urocze :-D

Chyba pójdę się wykąpać,bo Summerbaby przypomniała mi o Nothing Hill - też obejrzę, a co :tak:

Miłego wieczorku Kochane :tak:

No i kolejny dzien prawie sie skonczyl.od jutra zaczynam 34 tydz.wyciagnelam tz do miasta,korzystajac z tego ze tesciowa wybyla na caly dzien do ulubionej synowej.no i tradycyjnie wsciekal sie ze za dlugo w sklepach siedze.a ja raptem bylam po 10 min i to w tym 5 stalam w kolejce.znow tak sie spieszylam ze polowe zakupow nie zrobilam.jak mnie to wkurza.ze tez nie zrobilam sobie prawka.teraz by mi sie tak przydalo jak nie wiem co.Pewnie wszystkie macie tylko ja taka,,zapobiegliwa''jestem ze nie mam.gdzie tak tz sie spieszyl?oczywiscie do lozka.Juz zdazyl sie na drugi bok przekrecic.znajac jego to obudzi sie za 2-3 godz i potem znow do 2 w nocy bedzie siedziec.tak wiec szykuje mi sie znow bezsenna noc dzis.Jak mnie wkurza to jego spanie w dzien.Juz chyba wiecej cierpliwosci mam do luizki.
mi by sie przydala taka polka.bylam dzis w biedronce ale oczywiscie zlapalam tylko to co bylo potrzebne i wyszlam.
Aia ja w lumpkach nigdy nie moge utrafic ani jednego kaftanika ani spiocha.Tylko pelno bodziakow jest .Lubie body ale jak dzidz ma ze 2 mies.A w poczatkach kaftaniki mi sie sprawdzaja tylko w sklepie placilam po 13 zl:szok:i to takie sobie.
Tz spi a luizka wlazla na niego i walkuje mu sie po glowie:szok:zaraz bedzie wrzask i placz.
Tak sie obzarlam ze nie wstane teraz z fotela.Zjadlam pozny obiad,czeresnie i przegryzam ciastka kakaowe .Nie moge sie od nich oderwac.Zjadlam prawie 20dag.Jutro rano nie wchodze na wage i nie mierze cukru.
Chodzi za mna zakup bujaczka z wibracjami.Nie wiem czy pisalyscie o tym na innym watku.Sprawdza sie?czy szkoda wydawac kase?Chcialabym taki do 18 kg zeby luizka tez mogla korzystac.

To mi powinni dopłacić, bo my nie szczepimy wcale :p
Zrobiłam ostatnie zakupy na allegro, podkłady poporodowe na łóżko i kilka pierdół. Kupiłam też paterę na tort, bo mężowi urodzinowy będę robiła i taką opaskę na ciasto, żeby galaretka się trzymała :)
Mąż wybył z kolegą na mecze gdzieś w plener, więc leżę na wyrku i łypię okiem w TV. Drużyna Krystyny wygrała 3:2, ale oni wszyscy mają ciśnienie! Idę pod prysznic, żeby popatrzeć jak Niemcy będą grali.

Dziewczyny,
dzisiaj dostałam przesyłkę od gapa_kids - z allegro, kupiłam u niej większość środków higienicznych - podkłady poporodowe do szpitala, podpaski, wkładki laktacyjne, pieluchy tetrowe i flanelowe i inne różne drobiazgi. Polecam sprzedawcę - naprawdę profesjonalna i szybka obsługa!

ps. nadaję z łazienki - straszna burza u nas, sierściuch trzęsie się ze strachu, już mi przeszła złość na niego... siedzimy więc razem w łazience :-)

reklama
Irisson, ja też będę szczepić ale liczę, że nam teściowa zapłaci. Ma mi kupić laktator, sterylizator i butelki itd. My też płaciliśmy ubezpieczanie w tym m- cu, na gruponie kupiliśmy 70% taniej chemiczne czyszczenie samochodu, ozonowanie itd., trzeba przygotować limuzynę dla Uli:tak: Wczoraj okulista 150 zł, M ma dentystę no i wizyta teraz każda z Ktg 160 zł. Teraz nie wchodzę na wyprawkowy bo póki rodzice nam nie oddadzą za wózek nie ma za co kupować. Prac nie piorę bo mi nic nie schnie na razie.

doti, zrób koniecznie prawko, no Ty już 34 tc jak to leci. Mój M codziennie mówi, że musimy torbę kupić, a ja na prawdę nie mam całe dnie na to czasu albo siły.
A Twój M musi oglądać przy Was? macie tylko jeden pokój? No zjadłabym te ciasteczka, moja Mała uciska na żołądek i jestem najedzona po 2 ziemniakach:no: Na słodycze mam ochotę ale trzymam dietę.

MieMie, exel mówisz, moja zmora:-) Ja pewnie nie będę aż tak obliczać, pokupuje na oślep bo już mam dość myślenia o tej wyprawce, muszę zacząć uczyć się do egzaminów. Mój Disiek tak czatuje, aż mu dam i zawsze mu daje:-) On tyle je, że dziś na spacerze 3 kupy strzelił. Mój M bał się, że mu woreczków zabraknie:-)

Do góry